Dec 20, 2007

.mighi

Selamat siang semua.

Saya di Miri sekarang. Sampai di sini malam kelmarin menaiki kapal terbang. Kali pertama menaiki kapal terbang, rasa ketakotan yang amat sangat. Ditambah dengan menaiki Air Asia yang dikenali dengan gegarannya.

Tinggal di service apartment kakak saya, sangatlah mewah. Sebut saja, semua ada. Gadis- gadis cumil ramai macam beras. Miri sangat lah best kerana dia dekat dengan laut, seperti Manjung dan relax seperti Taiping.

Awal pagi tadi bertolak ke Brunei. Perjalanan ke Bandar Seri Begawan mengambil masa 2 jam. Ingatkan best la sangat tapi hampeh apa pon tiada. Sign board yang sangat bodoh 'menyenangkan' saya untuk kenal pasti hala tuju. Sangat tahniah kepada Brunei. Indonesian yang ramai di pusat membeli belah juga amat menakutkan saya. Golongan mereka mesti dihapuskan.

Mengisi minyak pun sangatlah senang. Memandu kereta sejauh 20km hanya untuk mengisi minyak sebanyak 10$ Brunei kerana arahan kerajaan melarang kereta bukan plet Brunei isi minyak lebih dari itu. Sangatlah 'berbaloi'. Nasib baik lah hanya 0.5$ seliter. Isi rm10 full tank Kelisa sewa tu. Terima kasih kepada kerajaan Brunei yang 'tidak' kedekut minyak.

Lain kali, saya 'ingin' ke Brunei lagi.

P/s: Kalau diajak free pon, saya takkan jejak ke sana lagi. Brunei bukan tourist-friendly.

0 journeyed together: