Dec 23, 2010

.saya fail PMR, kemana hala tuju saya lepas ni?



Selamat siang semua.

Harini hari bersejarah untuk kanak-kanak yang tak berapa nak mumayyiz amek result PMR. Mungkin ada yang gembira dan mungkin ada yang bersedih. Aku tak perlu nak cakap lebih pasal gembira, sebab selalunya hala tuju yang berjaya ni cerah. Sekolah berasrama penuh atau teknik.

Mak bapak dah boleh standby gadai tanah pusaka untuk bayar pengajian diorang ni. Cuma aku nak nasihatkan jangan belikan boxer baru untuk anak-anak yang masuk asrama, sebab kebiasaanya boxer atau seluar dalam ni akan lesap ke tangan senior bila menyidai. Panties pun sama juga, budak-budak lelaki mentah ni kau faham-faham sendiri lah, nafsu serakah ingin tahu bau panties macam mana tu masih membuak-buak. Terutama yang berani pakai g-string.

Ketepikan isu panties berbau, aku nak cakap pasal ke mana hala tuju kau lepas fail PMR. Jangan ingat kau fail PMR, masa depan kau gelap. Masih ada cahaya di hujung terowong kalau ikut bidalan orang putih. Jangan gusar, aku ada di sini untuk guide kau ke arah kecemerlangan walaupun fail PMR.

Pertama sekali, kau boleh berenti belajar dan jadi penjual vcd haram. Ini aku biasa tengok budak-budak kecik umur lebih kurang 16 tahun jual vcd. Kalau dah jadi permanent staff tu, kena la ambil risiko lebih sikit, iaitu jual vcd porno. Bila dah jadi pekerja senior kena la tunjuk lebih ganas lagi, iaitu jual dvd porno. Kena ikut urutan lah, kau ingat tangga gaji semua orang sama ke?

Kedua, kau boleh bergiat cergas dalam industri permotoran. Permotoran di sini aku bukan maksudkan bercita-cita menjadi Max Biaggi atau Valentino Rossi, tapi menjadi rempit. Gaji rempit bukan main banyak sekarang, sebab permintaan terhadap industri merempit ni tinggi. On demand kata orang putih. Selain hadiah duit yang lumayan, kau jugak boleh dapat hadiah lain, iaitu boleh bawak gadis balik rumah untuk berkopulasi. Gadis-gadis seksi bertubuh mungil memang suka berkopulasi dengan sang juara, walau sekecil mana pun saiz penis kau. Dan hadiah utama yang kau bakal dapat ialah AIDS. So pandai-pandai lah kalau nak bayar bil air tertunggak eh?

Yang ketiga, kau boleh jadi perosak anak dara orang. Senang cerita playboy lah. Harini dengan Zakiah, besok dengan Zainab, lusa dengan Zain. Kenapa Zain? Alah dunia sekarang ni kan semua boleh jadi. Bak kata Azwan Ismail (Tiada kena mengena dengan Azwan Ali okay dik nun. Hamboi hamboi hamboi laser mulut engko), saya gay, saya okay.

Yang keempat, kau jugak boleh bergiat cergas dalam industri yang sedang pesat membangun di arus pemodenan ini. Cuba teka apa dia? Ala kau boleh agak. Politik? Salah. Bolasepak? Lagi la salah. Ya, industri yang paling pesat membangun di Malaysia ialah pornografi. Industri dah ada, tapi tak cukup prop dan pelakon. Come on, sampai bila kita nak rakam vidiyo (terma yang aku tiru dari Hamis Jalikha) menggunakan kamera murah kurang dari 3 megapiksel, dan berlatar belakangkan hutan belukar saja? Kita perlu membangun demi masa depan! Sekurang-kurangnya kita perlu ada seorang nama dalam industri pornografi, terutamanya ada vidiyo dia di dalam Kuntfutube.

Wan Nor Azlin? Pramugara? Babyrina? That's so yesterday okay! Kita perlukan muka baru, kalau boleh yang iras-iras Maria Ozawa.

Kelima, kau boleh join Multi Level Marketing. Apa? Skim Cepat Kaya? Skim Ponzi? Salah. MLM ialah sejenis syarikat 'profit sharing' di mana keuntungan akan dibahagi sama rata sesama ahli di mana yang atas akan kaut untuk yang lebih dari yang bawah. Jangan samakan dengan skim piramid okay! Kau kena pandai putar belit cakap, jadi kalau kau ada keturunan yang datang dari kawasan Sri Lanka dan yang sewaktu dengannya, andalah orang yang dicari! Kenal AC Mizal? Ala artis yang masuk iklan jual gelang sambil basuh motor tu. Taktik menjual gelang dia paling berjaya. Kau bayangkan beli gelang rm70 jual sampai beribu. Tak ke untung macam tu? Jangan fikirkan halal haram, janji duit masyuk. Cuma satu je aku nak nasihat, pandai-pandai la menjawab di Padang Masyar nanti.


Keenam dan terakhir, kau boleh bunuh diri.



Sekian.

Sumber : Wikileaks.


31 journeyed together:

eiffel said...

camtaek!

eiffel said...

1st?

so wat???

kahkahkahkahaktuih!!!!!

jln singkat jerk...wey, apsal kebykkn mengenai porn jerk?

Pa'tam said...

babi la.. xpnah dpt 1st..

syafiqah ezam shah said...

hampehhhh!rosak anak orang!kah kah kah

nurul amira said...

haha idea yang sungguh bernas ^__^

cik EPAL said...

mekaseh abang sigg sangat berguna untuk saya pada masa akan datang

Atiqah idrus said...

wei aku da mumayyiz laa...hantu betui.

Ainee Cumi said...

Aku dah semangat dah nak baca tips tips nya sekali.. Perghh semua yang stok hardcore punya macam mana mau ikut.

AKu paling suka ko cakap DATS SO YESTERDAY! Auwww macam perempuan tengah gosip ok. I like lah fayid amil.. I like! I like! I like your style..

joegrimjow said...

ternampak patam
hehe

Puteri Nurhafizah said...

kau memang perosak, tapi akhir sekali berunsur nasihat. ;p

IRAH HAJERAH AZMAN said...

Terbaik! hahahaha

Ane said...

hamboi hamboi hambooii..haha

hiro said...

sayewww nak buat blog. berblog 24jam..leh sama taraf ngn abg sigg..i polo yu..eh.sy dah update..jom baca. salam ziarah..ziarah blog sye..klik2 nuff juge..

Hamizah Syamimi Supian said...

peh haha..jangan ada budak lurus bendul baca ni sudah..hahaha..

Alynn Notnot said...

entri penuh bermakna :) nice one!

AyuE SurihanyOt said...

kenapa la aku tak fail pmr haa????

Huda Luna said...

saya fail pmr ni abang
so patut tak saya ikut nasihat abang ni?

bantu sayaaa

Linglung said...

lepas pmr, main blog, yakin dgn kerjaya sbg blogger berjaya boleh sara hidup..berjaya ke tak berjaya tu pergile mampus....yakin dgn nuff..nuffnang boleh sara hidup!

cikpia said...

ha ha............ i love all your ideas!!!! suka suka!!!!! camtaek!!! memang cerah masa depan kalau ikut cara ko tu......

La Ainaa~ said...

huhu....bhagie budak2 bace~~

wannurfazrini said...

aku nak jadi mcm maria ozawa lahh . hahaha

Izz Azizs said...

siggplus memang antara calon guiders yang berjaya!

yatee 'yosh' yakuza said...

pehhhhhh.. memang kau lagi hebat dari guru pitka!!

radin fadli said...

hahaha memang terbaik entri ni

xshahidx said...

"son, we found blood in your sarcasm stream!"

wakaka said...

ala ......setakat fail PMR tak jadi apa la.

pisey said...

gile babi terbaik ni. hahahaha.

fndrocka said...

Yg lulus pmr pun boleh apply kerja2 seperti yg dinyatakan

lumut said...

hahahahahaahhaha...

kuang aja....

hahahhaha..

aku komen ni aku nak bagi tau kau yg aku gelak besar..hehe

zaira said...

perli baek punya.

mana tak fail PMR, budak2 skarang asyik berblogging dan berfacebook je...

pastu bila fail, tulis status kecewa lah ape lah.


seblum tu tak reti pulak nak fikir??

Dawa said...

tu la dunia skg. budak2 makin rosak