Dec 29, 2010

.mreowww

Selamat siang semua.




#Salahlaser, #MalaysiaCheatLaser, #Malingsial, #MalingShit, dan #BotakBodoh. Itu antara yang penuh di timeline Indon-Indon semua masa tamat bola kelmarin. Ok hashtag #BotakBodoh yang merujuk pada Markus Rihihina (Mungkin sepupu Rihanna?) tu aku saja tambah sendiri, mana mungkin Pak-pak indon buruh kasar struktur pembinaan semua nak kutuk player mereka sendiri kan?

Mereka umpama Baphomet, Sabbatic Goat yang berupa saitan bertanduk ala-ala Black Metal, yang disanjung tinggi penyembah agama Satanism. Maksum di mata mereka. Jadi untuk membela nasib Baphomet-Baphomet mereka, laser disalahkan.

Player mereka versatile, semua ada gaya bermain yang tersendiri. Tak ada yang maling-maling (yang bermaksud pencuri). Tapi sekadar info selingan yang aku rasa semua orang tau, Christian 'El Loco' Gonzales adalah player Uruguay yang dicuri Indonesia dan diserap masuk ke dalam pasukan Indonesia.

Sekarang satu soalan, siapa yang maling sebenarnya?

3-0 Full Time. Goal pertama aku jerit macam nak pecah anak tekak. Goal kedua aku berpelukan dengan jiran kerusi sebelah tanpa segan silu dan tanpa mengira peluh jantan yang galak menitis di baju dia. Sedikit kecewa kerana bukan gadis yang duduk di sebelah aku haritu.

Dan goal ketiga, aku menangis. Ya, aku menangis terharu. Player terbaik? Mungkin ramai yang akan cakap Norshahrul Idlan atau Safee Sali, tapi bagi aku Mohamad Muslim. Defending dia cukup mantap, setiap kali serangan garuda, Muslim akan terkam mereka macam Harimau kelaparan.



Sekadar gambar selingan sebelum pintu stadium dibuka. Yang berbaju merah semuanya datang dari Jawa Barat yang datang secara izin bekerja sebagai buruh binaan di Perlis. "Mencari rejeki yang halal di Malaysyia", kata mereka. Macam mana boleh datang stadium? "Mohon cuti tahunan mas".

Dan semalam, sibuk aku melayan kerenah #indogs-#indogs yang memaki mencarut mengutuk aku dan Malaysia di Twitter. Ada jugak cewek-cewek indon yang berparas rupa Luna Maya yang bisa buat jantung pria-pria lajang gugup menghentam aku di sana dengan cacian kasar dan aku cuba mengorat, tapi malangnya diorang memang jenis jual mahal. Benci.

Tak kurang jugak yang mengugut bunuh, ajak aku bergaduh bermati-matian, tapi aku steady saja membalas secara sarkastik dan sinis. Orang tua-tua berpesan, pantang maut sebelum ajal.

Malaysia, Tanah Tumpahnya Darahku. Sudah, sekarang ayoh kita makan Bakso Anjing sambil nonton Sinetron Arisa. Yokkkk!

18 journeyed together:

Nurul Huda Rahim said...

peh 1st

Nurul Huda Rahim said...

wawww. betul-betul 1st!

Nurul Huda Rahim said...

oke dah bye.

little ain said...

yeayy, suke muslim. huhu! :)

neyra shazeyra said...

walaupun nenek moyang aku dari solo, indonesia...aku ttp syg malaysia. nuff said hahaha

eiffel said...

yokkk!!!

kahkahkahkahakktuih!!

Weeda said...

muslim tu budak skola aku..hee..

Catherine- said...

tolong lah! ayat last tu aku x mau ko amalkan lagi!!~ nonton sinetron tu ok lagikk~ bakso anjing tu...adehhhhhh........

baik layan kopok lekor :p

AyuE SurihanyOt said...

aku rasa penah baca entry mi...(-_-")

Akulah Aqilah Itu said...

pergh kau tengok. perghh.

Rara Nasiha said...

aku konfius, kau sokong indon ke malaysia ni? :)

ashraf sahdan said...

depan kompiter, semua orang pendekar, semua orang boleh ugut bunuh. kahkahkah. #indogs.

irahehe said...

owh muslim.aku suke..hahahahahaha..

eka & t.or.r.e.s said...

pertahanan mmg best laupon xde aidil , muslim pon boleh kan ? tapi , aku rasa dia selalu terlpas arif(indon ) laa.

FatinZol said...

doe.
ktorg kt indon ni siap kena warning lagi tadi.
lau mesia menang,abislah ktorg besok.x kuar uma la pasni
T_T

khinzir tol.

Hasrol Nizam said...

malaysia dah menang! :D

Kuwe said...

aku tilik gambar tu. tilik gambar sebelah. tilik gambar tu. tilik gambar sebelah. tilik gambar tu.

sial. kau mana satu. ke ni gambar google.

░♥si lampu neon♥░ said...

WOOO KO PERGI EK..MESTI MERIAH KANN


CHECK ENTRI MANTAP # NUFFNANG BUAT BLOG LEMBAP#
AWEK KHAIRUL FAHMI KENA SERANG#
MANUSIA BERMATA TIGA !#
CARA BUAT BUTTON FLASH#