Jun 20, 2008

.pervert

Selamat siang semua.

Ketika semua orang sedang menonton perlawanan bola sepak antara Germany dengan Portugal, seorang lelaki tua cina datang membawa laptop murahannya dan duduk di tengah- tengah penonton di McD. Aku berada di situ bersama rakan-rakan selepas kecewa tiada siaran di stesen televisyen tempatan.

Dicucuknya plug laptop ke kepala soket yang sepatutnya tidak dibenarkan untuk diguna pengunjung dan memasang laptopnya. Dibukanya browser internetnya satu persatu. Nampak macam orang kaya yang kedekut duit untuk memasang internet di rumah. Ber-wallpaper-kan gambar anak-anaknya yang comel bersama isterinya yang tua kerepot. Kata orang kalau nak tahu seorang itu tua atau tidak, lihat lehernya. Kalau berkedut seperti ayam belanda, tualah dia walau mukanya licin suci bersih seperti gadis-gadis belasan tahun.

Browser yang dibuka adalah gambar-gambar gadis cina beraksi lucah. Tanpa segan silu. Siap meng-save-kan lagi gambar-gambar tersebut di dalam folder yang berlambak-lambak di dalam laptop-nya. Semua orang memandangnya. Dia selamba. Ditegur oleh budak-budak yang menonton bola di situ. Dia selamba. Aku tidak tahu laman web yang dia buka. Aku tak faham bahasa Cina.

Terima kasih uncle, terima kasih kerana mengganggu konsentrasi kami. Kami sayang uncle.

Oh ya, aku menang bet tadi. Syaratnya setiap kupon gol bola free yang diperoleh akan ditaruhkan untuk pemenang. Aku sokong Jerman. Jerman menang 3-2. Kepada yang kalah,lain kali, pilih team berdasarkan statistik, bukan kerana anda suka Christiano Ronaldo rempit gay itu. Kepada siapa yang tidak tahu dia siapa, Sila kategorikan diri anda sebagai seorang capital 'L'. Bukan kerana anda suka dia di Manchester United bermakna anda mesti sokong dia di Portugal. Jauh bezanya ya sayang.

Ya ya judi itu haram.

0 journeyed together: