Nov 5, 2010

.hari ini dalam sejarah

Selamat siang semua.

Sebagai yang semua maklum, harini adalah hari Jumaat, 5 November. Macam-macam peristiwa bersejarah berlaku hari ni.

1. Deepavali.

Deepavali. Kau jangan nak buat terkejut sangat. Aku tau tadi kau kucar kacir bangun pagi semata-mata nak mengelak jam pegi sembahyang raya tadi kan? Deepavali ni definisi dia hari kemenangan umat Hindu seperti Berd, Razman dan Afiqsiddhartha yang berjaya melawan saitan-saitan jahat.

Dan yang pelik aku tak ada terbaca pun fatwa dari mufti-mufti yang macam raya lepas bergaduh pasal wajib ke tak wajib semayang Jumaat lepas semayang raya.

2. Final Exam.

Aku bersimpati dengan Kuswadinata sebab terpaksa menjawab exam di hari lebaran sebegini. Aku tau kau sedih kerana Dhoti dan Saree kau hanya diguna untuk hiasan saja di hari yang mulia ini. Sebagai tanda simpati aku simpankan sikit vaday dengan tosai untuk kau makan lepas exam nanti.

3. Fifth of November.

Remember, remember, the 5th of November. Ini dari filem V for Vendetta. Apa pasal kena ingat pun aku tak tau sebab terus terang, aku tak pernah tengok filem tu sampai habis. Bosan. Yang aku ingat Natalie Portman adalah sangat hot bila botak. Mungkin Dr Rozmey pun patut ambil iktibar dari ayat aku tu.

4. Harijadi insan tersayang.

Ya, harini harijadi insan tersayang aku, Aril AF. Selamat ulang tahun sayang, shuffle Menatap Punggungmu sikitt. I peminat nombor satu u Aril Menatap Punggungmu.


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.



21 journeyed together:

eiffel said...

wah..ko tau bufday aril?!!!

kompem gay

Deya Zanial said...

sayang betul pade aril.

little ain said...

gayyy. hahahaha

cik panadol said...

hadoi main punggung2 pulak....

Fiffy said...

dah agak da. dlu mesti ko kuutuk aril kaw2 dlu entry cover line je kan? sebab ko tkut org ain dpt hidu aktiviti songsang ko ngan aril/ wakakakaka

farahh said...

aku rasa motif entri ini ialah birthday aril af. kan kan??



:D

LadyRye said...

jangan mengata dr rozmey aku!!!!!!!

*cimOt* said...

perghhhhh..gaya ko cam otai2 ja..tetiber suke aril yawwwww..

deus X machina said...

aku ingat kes kau dengan aril ni dah tutup nokss, kau tak takut mak hayam azwan ali terjah kau?????????nan ado?

neyra shazeyra said...

yes!!!!! kau buat gak entry ni. aku mmg tnggu2 pasal bday aril tu hahha.

fezaL Mohd said...

gay shiiit !

YobSumo said...

aril?

duhhhhhh.

DuniakuAbstrak said...

haha

mier@merr said...

hoh~ epi deepavali

Encik Tikus said...

haramjadah ape selamat hari raya

afiqsiddhartha said...

apahal aku tak tau apa2 pasal aril ni ha? sebab aku ada nandek?

Huda Luna said...

aril aril

kesian aril

Kuwe said...

ha. tu lah. mana pergi mufti? mana.. mana..

kau jangan main main dengan dr rozmey. pecah panggung tu beb. kehkeh.


shuffle. aril? lol.

noor afzan said...

sape exam tiem raya ni.
bapa tak best!

aril tu kawan ko ke?

♡ Sutera Kasih ♡ said...

kesiannya dia exam time raya hihi


perghh skandel ke ngn aril?????

fndrocka said...

V for vendette layan woi