Oct 16, 2008

.selamat ulang tahun

Selamat siang semua.

Hari ni officially birthday aku.

Aku sebenarnya tak kesah dengan birthday aku. Aku tak kesah kalau tak ada sapa-sapa wish. Aku tak kesah kalau tak dapat hadiah pun. Seriusly, aku tak kesah.

Dari kecik, kalau masa hari jadi, keluarga aku cuma sambut dengan wish awal-awal pagi saja. Tak ada makan-makan, tak ada surprise party, tak ada kenduri doa selamat, tak ada hadiah-hadiah. Bukan hari Natal nak bagi-bagi hadiah. Dalam keluarga aku birthday sorang saja yang disambut iaitu kakak kesayangan Encik Ariffin dan Puan Hamizah. Masa birthday dia akan disambut grand-grand, siap belon bagai.

Tapi aku tak kesah. Aku tak rugi apa-apa pun. Aku dapat makan, kenyang, sudah. Dan perangai tak kesah ni terbawa-bawa sampai aku besar. Masa birthday aku tahun 2002 aku sampai terlupa birthday aku. 3 hari lepas tu baru aku sedar.

Kalau tak ada sapa-sapa wish, aku bukan mati pun. Aku memang tak suka sambut ulang-ulang tahun macam ni. Macam tahun baru jugak. Semakin banyak kali kita sambut, semakin hampir kita dengan kematian. Aku takut mati. Sapa tak takut mati beb. Kalau kau alim ya amat, takpa lah. Ni dosa dah tinggalkan jauh pahala.

Resolusi aku tahun ni? Aku nak cepat-cepat habiskan diploma ni supaya aku dapat sambung degree dan terus bekerja. Aku nak jadi kaya.

Buat masa sekarang ni, aku miskin. So sapa-sapa terasa nak bagi hadiah dekat aku, bagi la yang grand-grand ya. Aku sedia menanti. Haha.

Ucapan terima kasih aku dahulukan

10 journeyed together:

K.Jah said...

happy birthday adik!!!

semoga panjang umur...
dimurahkan rezeki...
dipermudahkan segala urusan dunia/akhirat...

and...all the best!!

.misz luna. said...

hepi bday mucuk...

moga pjg umo...
murah rezki...
cpt kaya....
n sehat slalu...

++ relationship kite kekal slalu smpai bile2...

hjg mggu ni kite jumpe eh...
hepi bday skali lg...

u r now 20...
just like me...
but...
org dh ni 21 dh awal thn dpn....
ngee~
kmu masih bdk kcik...

hanafana said...

HAppy bufday to0 u..
Happy bufday to u..
haPpy bufday to awk(sbb tak tau name)
Happy bufday to U~~

*******
Smoga panjang umo0r..
Dimurahkan rezeki..
Dan Diberkati oleh-Nya..
Happy Bufday okek..~

cik w1ck3d said...

hey junior..
happy bday~
xDD

j@n@..... said...

epi beday mr siggplus
beri no kamu nt sy mc k..

Pecah Kepala said...

selamat hari jadi. nanti aku belikan pembalut hadiah untuk hang.

:)

ADEX kawanBoxx said...

HAPPY BIRTHDAY ADIK AKAK SAYANG..MAAF BARU BUKAK BLOG ADIK....AKAK AKAN KEMBALI AKTIF BERBLOGGING...ARITU CUTI SAKIT SAT...

SEMOGA YANG TERBAIK UNTUK ADIK

moon said...

selamat hari hari!

siggplus said...

kak jah : thanx akak..saya aminkan semua doa tuh k..hee

<3 : amin..eleh tua ckit je..tp org muda2 pn pngalaman bnyk..hehe

hanafana : thanx eyh..tp patot kalau nak nyanyi kne ada kek..hehe..amin

wicked : thanx..nnti bebile dtg la jenguk2 junior kt cni..hee

jana : thanx..

pecah kepala : pembalut hadiah? itu untuk yang ps3 yang kamu beli utk aku kan?haha

kak pah : thanx kak..slalu la apdet blog tp jgn la ayat dewa dewi ssh nak faham..ngaa..

moon : selamat hari hari juga..bila u nk dtg png blanja i?gaji prac kan dah dapat..haha

azzaliena suziantie said...

wehhh budak busukkk + mashammmm...hahaha...
ko dah tuaaaaaaaaaa...wakakakakka

ak mudaa lagi..yehhhh
hahaha

selamat hari lahir...
semoga ko hepi life n love

btw ko nak exam kann
buat leklok..
hahaha

nak hadiah??

boleh...
ak bg ko telur ayam sejibik
hadiah gak tuhh..