Nov 24, 2008

.bila bosan

Selamat siang semua.

Bila bosan aku akan kerobek barang-barang dalam bilik aku. Aku jumpa album-album lomo aku. Ah rindu sangat-sangat nak melomo balik.

Kan bes kalau aku boleh proses filem sendiri. Tak payah keluar duit mahal-mahal nak cuci gambar dan kadang-kadang gambar tu tak menjadi sebab tokey kedai pandai-pandai edit gambar tuh. Memang macam kimak. Dulu tetiap kali aku hantar gambar untuk cuci aku mesti pesan jadi tak jadi cuci je, tapi tetiap kali tu jugak lah tokey kedai buat palat.

Camera yang ada aku rasa dah expired lama dah filem dia. Serius aku betul-betul nak melomo balik.Tapi masalahnya aku tak ada kawan sekepala dekat Penang or Ipoh ni. Bosan kalau menembak sorang-sorang macam orang gila.

Ada sapa-sapa nak jadi kawan melomo aku tak kat Ipoh dan Penang?

6 journeyed together:

Tijah Lawa said...

dik. melomo tu mende???

Pecah Kepala said...

terbuka pintu hati kamu juga yeah. sila aktifkan segara lomohomes anda. sudah basi dimamah fungus.

mai la join lomokids.

ipoh/penang banyak lomographer. usah risau. dan memang semuaa tauke muka palat bila tgk gambar lomo tak jadi.

siggplus said...

kak jah lawa : melomo tu salah satu teknik fotography, tapi guna camera special. hasil gambar bukan perfect, lomographers tak suka gambar yang perfect. nak tau lg lanjut g kt ni ha http://lomography.com

pecah kepala : aku nak join, tapi takot...haha..aku loser gila lomo2 ni

Pecah Kepala said...

kita semua mula dari bawah. kalau minat ada, bakat boleh asah. takde hal punya lah!

siggplus said...

haha kau cakap macam abang aku yang paling tua lah
ke mmg kau ni abg aku tuh?
dia dh la garang

Pecah Kepala said...

eh bukan bukan. jangan salah sangka. haha