Aug 22, 2009

.1

Selamat siang semua.

Mungkin semua sekarang tengah liat nak bangun makan sahur. Aku masih tak tidur dari semalam. Main football manager. Kena dedicated beb kalau nak team berjaya. Kalau duduk rumah, sangat seronok sahur. Bangun-bangun makan dah siap ada. Tunggu nak cuci muka then makan je. Gosok gigi dulu ke tak, belakang cerita. Apa salah kalau makan sahur tambah dengan perisa tambahan?

Aku sahur megi sahaja. Dengan sebatang rokok dan air masak. Ditemani Joni yang sedang sangat sibuk main dengan wheel dia. Macam tak henti-henti dari sejak dia bangun tadi.

Sahur sorang-sorang sangat membosankan. Kan seronok kalau ada teman. Tak lah jelik nak makan waktu mata tengah separuh tidur.

Karang pagi nanti banyak la kes bangun-bangun terus ngap makanan baki sahur tadi. Paling-paling bakar rokok sebatang. Terlupa takpa, masih awal lagi. Jangan dah lepas setengah bulan macam tu jugak, tu tanda memang pasang niat tak nak puasa tu. Dan bulan-bulan puasa ni juga semakin ramai orang mula gatal-gatal hidung, asyik nak garu je. Biasa la, orang Melayu kan suka buat benda-benda yang ditegah. Heh.

Dah, player-player aku dah panggil dah ni. Bye.

"Nawaitu shauma godhin 'an adaai fardli syahri ramadlaani haadzihis sanati lillahi ta'aalaa"

9 journeyed together:

paraxixth said...

aku lepas sahur tak merokok.ape cerita? sekarang tgah kabut sangap nak merokok!

Tijah said...

salam ramadhan & selamat menunaikan ibadah puasa...

siggplus said...

tu kesalahan besar kau sebagai seorang perokok, sila perbaiki di waktu sahur akan datang

siggplus said...

kak jah : salam ramadhan juga..jangan ponteng2..hehe

chipsmore said...

jangan merokok di siang hari....amaran kerajaan..


iklan jap ;)

addyaholix said...

lepas lunch tadi hisap rokok berapa batang?

paraxixth said...

gua akan cuba beb. weh. bila mau turun ipoh. kita kasi gempak.bersahur bersama

fezaL Mohd said...

rokok lah haha.
gian.

ainee si ketua pari2 said...

btol tome time ni r hidung nak gatal..
hampeh tol!