Aug 4, 2009

.welcome to the family

Selamat siang semua.

Kemarin (Ahad malam Isnin) aku tido awal. Pukul 9 dah tido. Letih ke sana ke sini. Jadi aku bangun awal pagi tadi, dan kacau si 2 ekor tu. Aku perasan si Jeni macam tak tentu arah. Macam mencari sumthing. Aku ingat dia nak main wheel, so aku letak dan sambung tido.

3 Jam lepas tu bila aku bangun, aku nampak darah dalam sangkar dia. Perati betul-betul ada 3 ekor baby hoglets baru lahir. Comel sangat, bulu pun ada tumbuh sikit-sikit je. Nak jalan pun tak reti lagi.

Si Jeni macam tak reti sangat jaga anak dia. Jalan-jalan keliling sangkar sampai terpijak-pijak anak dia. Then bila anak dia buat bunyi panggil mama dia, dia buat tak tau je.

Jeni sekarang nampak letih sangat. Kesian dia.

Huda dah jadi Opah! Congratulations!heh

Nanti aku upload gambar diorang. Card reader hilang pulak.

10 journeyed together:

paraxixth said...

sila jangan pegang cucu anda.sebabnya nnt anak2 anda akan memakan cucu2 anda sendiri. biar kan sahaja..jeni ada poket macam kangaroo kan?

ainee si ketua pari2 said...

ye ke paraxixth kalau kita pegang anak hamster nanti mak dia akan makan anak2 dia??

hf said...

GILER BESHH!!!
second trip naakk!! nak beli~~
wahh..fana pon jadi opaahh!! :Dhahaahksss

hf said...

takziah atas permegian merekaa..

paraxixth said...

haah...gua dah cakap.biar kan luncai trjun dengan labu2nya.

nnt bau manusia pada anak2 die.die x kan mengaku anak.

siggplus said...

hasbi : ko diam la..ko ape tau..ko tau ke ape yg aku wat smpai dia mati?ko ada time tu?ko tgk sendiri ke ada aku pegang diorang?

paraxixth said...

uiks.siggplus melenting.sowi bro.aku takde pun cakap ko pegang.

komen pertama: saya hanya memesan bukan menuduh. sowi bro.

komen kedua: saya hanya reply komen ainee si ketua pari2. pasal hamster yang beliau tanya.

♥.misz luna.™ said...

hasbi :
ko lek k..
siggplus tgh hati gundah..
sape x sedih binatang peliharaan mati..
aku yg jg dr jauh pn sedih yg amat

MuEzz@BLaZ said...

sye pn ad bela gk,,,da branak 4 ekor tp yg hdp skrg 2 ekr,,,dy xblh pgg ankny nnt dy mkn

siggplus said...

muezz : aku tak pegang langsung pun..dah baca dah info kte jgn pegang anak2 dia..