Sep 26, 2010

.isu mekdonald

Selamat siang semua.


Haritu semua duk kecoh yang McDonalds tu sebenarnya haram.

Haih.

Kita cerita pasal KFC pulak ye, kau yakin KFC tu halal?

Kau perasan tak KFC tak ada mana-mana tanda Registered Trademark dekat logo dia?


Kau tau kenapa?

Sebab dia memang tak register dan patentkan makanan-makanan dia. Dan untuk register dan patentkan makanan-makanan dia, dia kena senaraikan bahan-bahan yang dia guna. So kalau dah senaraikan semua, tak boleh lah ada tagline "Colonel Sanders Secret Recipe" kan?

Kalau dia patentkan makanan dia, semua orang boleh tahu apa secret recipe dia, dan tiru sebijik-sebijik tepung secret recipe tu.

Cuma yang aku pelik, setahu aku lah, kalau nak dapat sijil halal, konsep dia sama macam nak patentkan makanan. Memang ayam dia halal dan sembelih, tapi serbuk secret recipe yang dia guna untuk salut ayam tu?

Tak perlulah percaya info yang dari mulut ke mulut. Info yang aku bagi ni pun tak semestinya tepat. Ini hanya food for thought kau saja.

Sekarang rasa nak finger lickin good lagi?

Bytheway, sapa-sapa yang belum try Triple Cheeseburger lagi, silalah cuba. Aku berani bertaruh dengan potong helmet darth vader aku kalau kau tak rasa tu sedap.

27 journeyed together:

AyuE SurihanyOt said...

aku baru makan triple tadi...gila babi punya muak...lepas ni aku beli double je..


ayam kfc tak sedap...ayam mcD gak best aku pelik kenapa org suka ayam kfc...

Anonymous said...

yum3 .. .. blnjelah ... bukn sngaje nk an0nymes . tp aku lupe g0ogle add aku . da r pkai f0n ny .. skt jari aku . -dha z. -

Hellioz said...

sape sanggup blanje gwa tcb meyh?
gyahahahaah~

violetless said...

potong sekarang...

afiqsiddhartha said...

ptui!!! Tak sedap langsung!! Bak sini aku potong.

hiro said...

stuju...xtw tp dh leh tahu halal.

Cik Agogo said...

ha'ah... ade jugak kan orang cakap ayam mcd best... haha...ingatkan aku je perasan ayam mcd best... tapi pedas dia... pherghhh... meleleh air mata...

aku pun penggemar ayam mcd... hehe...

kuala selangor takde mcd. sedih.

neyra shazeyra said...

:) TCB tu aku makan kat ipoh baru ni. ckup la skali

Huda Luna said...

fuhhh mmg sedap triple!

ahhh dorg slalu hangat2 taik ayam je kunun haram makan nnt mkn jugak

J. Abdullah said...

biasa je kot. it's a burger, a cheese burger, from mcdonald.

sumpah burger abang bawah blok gua kat shah alam buat dulu lagi sedap dari burger burger dalam mcd.

nainaal-din said...

takda lah sedap mana pon benda yang disebutkan tu .

raina said...

beger oblong lagi best!

Nurul Nadya , said...

hhahahahah amacam sigg , ready nak potong ?

KFC tu dpt halal sebab malaysia dh ambik jadi hak psendirian ( untuk mlysia jela ) so dea mcm terus halal lah padahal . . .

crazy_labelle said...
This comment has been removed by the author.
crazy_labelle said...

http://lifegotstory.blogspot.com/2008/12/kfc-haram-dimakan.html

haha... ak benci email2 fitnah ni... mama ak pon terpengaruh gak...

enuLwanie said...

nak tau sedap ke x, tengok saja profile pic aku di facebook.
hahaha..

LUMUT said...

erkhh..mane plak aku nak carik triple cheese burger ni beb....

ciss btol

black_mel said...

aku dh try triple cheese beger dan mmg x sedap..s0 sila potong helmet darth vader ko untuk kali ke dua...haha

wong ah ian said...

pegila mampos..aku makan jugak..

CERITA LEBAT said...

sedap gila babi ke woi.

raina said...

aku blasah semua janji kenyang..halal haram tu gomen tanggung ah, sapa suh juai berleluasa biar umat membeli???

depa x wat keja depa tanggung lah dosa aku makan halal haram pun..ada jabatan agama simpan wat menda???

yang aku taw sah sah macam babi tuh mesti la aku avoid tapi if ragu-ragu, aku yakinkan diri dan tawakal ja la!

Encik Tikus said...

tcb tue nak dapat dekat Mcd kea atau KFC ?

lea said...

td baru makan kepsi

Atiqah idrus said...

bkn nk kta tp,triple cheeseburger tu xsdap

Berd said...

Gua budak kampung. Kalau ada benda ni depan mata tak ke sangap.

Mr. Schomey™ said...

ahh. tak sedap langsung!

fezaL Mohd said...

ayam goreng kt cafe aku lagi sedap ! hahah .