Sep 14, 2010

.sepetang bersama opah timah (edisi bumper raya)

Selamat siang semua.


Rajah 1 : Opah Timah. Senyuman nakal mintak duit raya.


Situasi 1.

"Pah, selamat hari raya Opah, Mintak ampun maaf ye."

"Ye le, aku pun same le. Tu *kap lam ya nga* mana tu?"

Sambil tunjuk dekat kakak aku yang sibuk main handphone.



Situasi 2.

Atas kereta masa beraya.

"Kome jangan deghaih (laju) sangat. Aku takut!"

"Tak ngape le, kome deghaih jela bawak kereta ni, aku mati pun tak apa."

Sambil muka pasrah. Aku syak dalam hati dah mengucap tak henti-henti.



Situasi 3.

"Opah, ni duit raya."

Buat apa bagi aku mempelam ni? Aku bukan gheti kupaih!



Situasi 4.

Malam.

#mercun meletup

"Jepun datang kome wehhh!"



Post Scriptum : Pungutan hasil duit raya opah timah lagi tinggi dari aku!

21 journeyed together:

Huda Luna said...

bape byk duet raya opah dapat?
hahaha opah mmg boty lak!

eh bbq bila?

farhan said...

hehe.part last tu yang terbaik

F Zee said...

nombor empat gua suka.

izzahfarhana said...

sukelah opah timah versi bumper raya ni,hehe.
kalah majalah ujang

cik tipikal said...

pah timah ko comel lah.. :D

Kyuubi_85 said...

comel :)

Encik Tikus said...

sengal jea~ hahaha

raina said...

entah mengapa aku sensitif bila bab orang tua

Atiqah idrus said...

opah lma mnyepi. rindu kot.

LUMUT said...

jgn bawak laju..
mendalam tuh.

afiqsiddhartha said...

ate dah kome bawak laju ngape?

AlexiaAqram said...

opah. moh la mai teluk intan.

Berd said...

Steady juga.

reen_sofee said...

hahahah
comey arr opah ko!
:)

*cimOt* said...

giler sempoi opah~~tapi jgn maen ngan opah,dapat wet raye manyak tuh...

syahira ariff said...

makin lanjut usia,makin byk ya kutipan duit raya
aku patot buat graf usia vs graf kutipan duit raya

CERITA LEBAT said...

opah lu mmg cool lah.

DuniakuAbstrak said...

wiwit..hai opah leh ngorat?

AyuE SurihanyOt said...

opah kau lagi hot la tu..kau ape ade..

J. Love said...

ah steady ah kaki naik atas cam apek apek melepak kat kopitiam.

violetless said...

jeles sehhhh....

ate mike tak gheti2 nak bawak selow..reber..