Sep 6, 2010

.ni kajian abang pulak

Selamat siang semua.

Orang sekarang ni cukup suka buat kajian. Mari abang pun nak buat kajian jugak.

Aku dengar Teluk Intan adalah markas besar Freemason. Sebab apa? Sebab nama Teluk Intan kalau nama lain dia Teluk Anson. Anson = Mason. Get it? Jadi sapa-sapa yang merancang nak pergi balik beraya sana aku nasihatkan batalkan niat kau. Sana tempat besar Freemason Lodge tu.

Illuminati!

Sapa-sapa ada kondo, better kau pergi jual kondo kau sekarang. Kalau kau nak tau, ada kondo melambangkan kau dah masuk agama Kristian, dan masuk Kristian itu cool, urban dan moden. Flickr melayu.urban betul.

Illuminati!

Tanggalkan semua lampu-lampu rumah kau. Sebab mengikut kajian keyboard warrior, mentol lampu melambangkan illumination. Biar rumah gelap tak apa, tapi jangan sampai orang ingat kau ni salah satu agen illuminati.

Illuminati!

Kalau kau pergi melaka ke, penang ke, yang ada perkhidmatan beca, kalau kau ada pelawaan dari pakcik-pakcik yang gigih mencari rezeki dengan menarik beca, sila tolak! Sebab itu umpama kau menerima pelawaan masuk Kristian.

Illuminati!

Jaga-jaga dengan najis kau, jangan sampai jatuh 6 kali. Terutama kalau waktu berbuka tu kau makan bubur jagung dan tak sempat hadam sudah sakit perut. 6 kali jatuh tak mustahil ada 6 ketul jagung belum hadam. Jadi 6 biji jagung ni kalau kita main sambung-sambung macam zaman tadika dulu, boleh membentuk Star of David.

Illuminati!

Diorang kata, sesiapa yang pakai ketayap/kopiah putih disulam dengan rambut semua putih, adalah Pope.



Abu Bakar Basyir, extremist Islam ni pun ada sepupu sepapat dengan Pope jugak la aku rasa. Boss KFC Malaysia pun aku rasa ada bau bau bacang dengan Pope jugak. Eh pendek kata, sapa-sapa yang berambut putih dengan pakai kopiah pun kira adik beradik Pope lah.

Takut betul aku.

Illuminati!

Nasi lemak tu adalah salah satu agen illuminati jugak. Kenapa? Tak percaya? Lihat gambar di bawah dengan teliti.




Nasi lemak berbentuk seakan-akan segitiga. Kalau kau biasa beli yang ready made punya pun dia akan bungkus dalam bentuk segitiga. Ini lagi illuminati kalau kau mintak telur mata taruk atas. Jadi kalau segitiga, dicampur dengan mata satu, apa jadi?

Illuminati!

Berak pun bukan boleh main-main dah sekarang. Memilih tempat berak pun dah jadi isu sekarang. Tengok saja gambar di bawah.




Illuminati!

Mana boleh berak sini dah. Mangkuk jamban pun dah macam 'The All Seeing Eye'!



Agenda Illuminati sekarang dah teruk di kalangan Melayu. Jadi aku nasihatkan kau berhati-hatilah. Jangan terpedaya dengan agenda Illuminati ni.

Aku dah elak makan nasi lemak telur mata sekarang. Sekarang aku makan chapati lapik mamak saja. Eh ke chapati lapik pun ada ciri-ciri illuminati?

Aku berak sekarang pun dah takut-takut sekarang. Kalau sampai tak tahan sangat pun aku korek lubang dekat tanah belakang rumah dan melepas dekat situ. Eh tapi lubang tu kan buat bentuk 'The All Seeing Eye'?


Haih, mana-mana pun Illuminati sekarang. Cuak betul.

42 journeyed together:

Hellioz said...

epic!!

gyahahahahahaa~

iss said...

*STANDING O*

bahahahahaha! adik suka kajian abang!!!! XOXO.

amoi said...

kah kah kah!

mantapssssssss research kau ni!

salut.

boleh buat buku.

kah kah kah!

J. Love said...

okeh. gua dah cuak jugak ni. rasa-rasa, semua barang gua dalam rumah ni kena buang dah. baju baju sekali. perempuan bogel takpe kan? kalau pakai tudung yang bukan pusing-pusing tu yang macam tudung sekolah tu, bawah dia segitiga. illuminati tuuu! wohaaa!

AlexiaAqram said...

satira ramozika. terbaaek. aku nk tengok tv3 saman blog kau.

gyahahahaha!

Ilaaaa ♥ said...

Oh WOW !
Betull ker nie ?
nmpknyaa , kita nie dh tk boleh langsung mkn nasilemak lagilah yer ?
Heh -__-" .

Good Infoo Bro ! :P

Huda Luna said...

heshh semua nk iluminati ssh lah!
mcm tu webcam laptop pun iluminati camera pun
sbb ade 1 lens
1 lens 1 mata

heh

mslh utama iklan tu include santa n bunga terarai tu je
x psl2 isu iluminati lak lps kes gaga
b4 gag xde plak.
semua sebok je nyanyi lagu dia

neyra shazeyra said...

abg, taik yang adek berak ade 6 titik td dah frame siap2 mcm abg suruh. bila abg nak buat entry? ahahha

DuniakuAbstrak said...

mcm haram la ko punya merepek ni

haha

CERITA LEBAT said...

hahaha..macam gampang lu punya asimilasi lu..

wAnIe said...

kenapa orang kita cepat gelabah?
tu je soalan yang ada dlm kepala otak aku sekarang.. benda yang takde diada-adakan. haihh susah kan?

aku setuju gila kott apa yang ko tulis ni. dari tadi duk tengok page yang dorang duk kutuk2 iklan tv3 tu.
apa motif? aku pun tak paham :/

QQQ aka Ben Ashaari said...

adik sigg, tahniah abg ucapkan, abang ben merindui entri adik yang bagus macam ni
1

zxara said...

haha.. besh2..aku suke ni.. thumbs up!

Epul Azimi said...

kajian ni aku rasa lagi lojik dari kajian yg lain2......

harap2 makcik jah tak berenti jual nasi lemak dia lepas baca entry ko ni,nasik lemak dia terbaek..........

miss faten said...

Diorang menggelabah tak memasal padahal orang cakap pasal isu menyamai santa claus sahaja sampai dah masuk bab2 illuminati kejadah, aduhai, aku rasa penulis tu TERLAMPAU TAKSUB dengan illuminati sampai jadi gila. Astaghfirullahalazim.


Tapi betul entry kau ni, aku sokong. Kat blog penulis tu aku tak berani kot nak memberi komen, walaupun apa yang dia dok canangkan tu dah sampai merepek nauzubillah -__-

ziexiera said...

hidup menjadi lebih x tenteram lepas baca entry neyh... hahahaha~

Ery Farieha said...

hahahahhaa

bile dorang isukan illuminati ni, memang mendalam sangat

tp aku x setuju gak iklan tu
bukan pasal apa, tp agama dicampur adukkan.

iklan tu tak macam 1 msia tp dah macam 1 agama. mane boleh.

tp ape2 pon iklan tu tetap pelik okeh.

brenn said...

pure LOL matter detected..

lepas ni kalau nak kenyit mata, jangan kelip sebelah..all seeing eye tu..

Mr. Schomey™ said...

ahhh. kau lambat. aku dah lama amalkan. lagi satu, skang aku tak pakai spender. sebab kalau spender tu kita alih2, jadi bintang 6 tu.

deus X machina said...

elemen bumi ni penuh dengan agenda illuminati
gua dah daftar dengan nasa nak join ekspedisi ke Marikh
terus duduk sana lah

bumi penuh dengan illuminati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!













wakakakkakaka

black_mel said...

aku berak jamban duduk jer...x masuk kot dlm iluminati tu...

mier@merr said...

aku makan nasi lemak bentuk pat segi kot...

AyuE SurihanyOt said...

hahahahaha...terbaik lah kau punya pos...



iklan tu...semua nak terangkan dengan detail..perghh memang tak paham...

Cik Agogo said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~!!!

aku nk buang webcam la. nampak mcm ciri2 illuminati kat situ...

bye2 webcam.

saffrina | anirffas said...

first time mengomen disini.

sy ada gak buat entry pasai Illuminati nie, relate dgn lady gagah plus, lucifer. bila fikir balik banyak benda mcm ada kaitan dgn Illuminati. so yg penting skg niat kita jaa. kalo dgr lagu tuh sbb nak lepas boring, it's okay. tapi kalo dh terpesong, silap dah tuh.

anyway, entry nie lawak la. :DD

greenhall said...

gampang.







casio illuminator ko xmention lak.

Ainee Cumi said...

Argh!! Aku tension dengan benda benda ni. Semuanya nak kaitkan dengan Freemason apa benda tah padahal kadang kadang benda tu kebetulan je kan?

Aku sukalah ko buat kajian benda ni, boleh bukak sikit mata mata manusia yang mudah percaya bulat-bulat macam donut. Nyjmnyum!

MOFASAD said...

al-quran terbalik



agagagaga

raina said...

illuminati neh pun ala-ala urban legend gak la

auta lebih dari fakta

::Rifqah:: said...

hahah..aku suke entry ni.. sinis gile!!~ macam mana diorang blh kaitkan iklan tu dgn benda2 tu semua.. mengarut.. walaupn aku tak suke dgn iklan tu, tp tak la pikir ada unsur illuminati. silap nye cume macam santa dgn bunge macam budhha jek..

k.e.r.i. said...

aku syak ni semua ada kaitan dengan iklan raya tv3 lah ni.

shima said...

aku dok kat teluk intan. dem. abes laaaa. hahahahah.

suka entry ni.

Ann said...

dh baca blog satu lg..baru phm...

pg tadi mula2 bukak blog ni..aku xphm lah ape bnda yg ko merepek ni..so ak mls nk komen..hehe

research yg tu mmg melampau lah..aku nmpak iklan tu cuma cmpur aduk ngn agama jer..ni smp semua bnda nk illuminati n freemason...kalo cmtu, xtenang ar hidup

didiey zakaria said...

seriously =__=

makdara TERDIVA said...

adik, law ahkak tak balik telok intan, mane lagi ahkak nak balik??? huwaaaaaaa...

*cimOt* said...

betoi makdara..di situ la desa terchenta gua kottt..oh my teluk intan...

noor afzan said...

jamban pun masuk kalu./..

Anonymous said...

Tambahkan ilmu sahabat.

Anonymous said...

sedih lihat budak kampung aku dari Teluk Intan kurang ilmu.ketawa lagi sahabat dan kekalkan diri di takuk itu.

Anonymous said...

jika rutin hidup kamu semua sama waktu semalam hari ini dan esok...tahniah agenda terhasil.

Anonymous said...

hidup mesti ceria.banyak org kata.peduli apa benda lain.bnyk org kata.lantak lah.bnyk org kata.waktu hirup kopi di waktu pagi sambil baca surat kabar santai di kerusi malas.ribuan saudara kita rebah.yup...semua di atas ketawa.bagus.ketawa.

No-War said...

ko punya kajian cm gampang....kajian ko ni propaganda...illuminati bkn yg ni..bongok...kalau nk buat kajian pikir dulu...