Sep 19, 2010

.sejarah laksa dan peristiwa berdarahnya

Selamat siang semua.

Hari Sabtu lepas aku bangun pukul 1 petang. Bangun-bangun perkara pertama aku check ialah check handphone kalau-kalau ada misscall atau pesanan ringkas dari kekasih. Dan macam biasa, kekasih selalu tak akan hantar pesanan ringkas sebab tengah sedap terkangkang tido di rumah.

Apa punya anak dara pun tak tau.

Ada satu message, aku tekan butang baca. Handphone terpadam, macam biasa. Perasaan gampang nak sumpah seranah memang tengah menyelar dalam diri. Berkat kesabaran, aku bukak balik handphone dengan teliti dan penuh sabar.

Message yang aku dapat tu dari kakak aku.

"Adik, kamu free harini? Orang ingat nak ajak makan laksa dekat Midvalley."

Lepas baca "ajak makan laksa" dan memikirkan gerenti dia belanja, aku tanpa fikir panjang terus reply "Free. Datang lah amek :)". Saja aku letak smiley supaya nampak comel. Bila buat-buat comel macam ni boleh sejukkan hati dia, dan seterusnya mendorong dia untuk belanja aku. Taktik pemasaran.

Setel bincang, aku terus pegi bersiap. Cukur segala jenis bulu termasuk bulu pubis supaya nampak lebih segak. Nak pergi Midvalley, marketing kena jaga.

Beberapa puluh minit lepas tu kakak aku sampai, dan terus shoot pergi Mid. Hari minggu, tapi Federal Highway langsung tak jam! Pelik betul. Aku rasa tak jam sebab semua buat open house kot.

Midvalley pun kosong. Gadis-gadis sekolah baru nak up pun tak ramai. Sibuk bertandang rumah ke rumah kutip duit raya sambil pakai kebaya jarang nampak pusat mungkin.

Habis makan laksa, untuk menggalakan penghadaman yang baik supaya najis yang dihasilkan terapung dengan baik waktu berak, kami berjalan-jalan sekitar dalam Jusco. Tengok pinggan mangkuk lah, kuali lah, sudu garfu lah, macam mak mak betul. Aku macam biasa layankan saja mana dia nak pergi. Perut dah kenyang, tanpa keluarkan satu sen pun, apa nak lagi kan? Lagipun, sambil dia tengok pinggan mangkuk mak mak tu, aku tengok awek-awek yang teman mak-mak diorang di bahagian pinggan mangkuk tu. Win-win situation.

Sedang jalan-jalan, sampai di satu bahagian bekas-bekas minuman. Dekat atas aisle tu penuh dengan botol ni.


Aku saja explain dia, yang botol ni mahal, dan sangat berkualiti.

Sedang dia sibuk belek-belek, terpacul keluar ayat dari mulut dia,

"Hmm bagus botol sigg ni, macam nama kamu, siggplus"

Tenang dan bersahaja, macam langsung bukan perkara yang mengejutkan. Peristiwa berdarah laksa betul.





FFFFFFFFuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!



Oh hai acik!

55 journeyed together:

J. Love said...

1st!

J. Love said...

yeahh!

J. Love said...

gua ada produk jugak. nanti gua show off.

Fiffy said...

hahaahaha kantoi jugak la eh! waaakakakaka

Anonymous said...

hahahaha.terbaik!silent reader dr kalangan keluarga~

MOFASAD said...

ececeecece

kambenG said...

woit, jgn private!

Vanilla Popsicle said...

hahahahah! kakak kau ada blog.

gulagulahacks said...

gua kakak lu..
hahahaha

neyra shazeyra said...

bang! botol seketul!

CERITA LEBAT said...

ololo..comeynye...

*cimOt* said...

erkkkk..kool jer akak ko ckp..hahahaha..cayalaaa

Berd said...

Dia ni perangai celaka ni kak.

eiffel said...

wala wey...kakak lu pown tau nick lu...hahhaahaa

AyuE SurihanyOt said...

semua nak komen pasal kakak lu...gua nak komen orang nampak pulak bulu pubis lu weh...

afiqsiddhartha said...

haha silent reader dari kalangan keluarga. habis lah kawwww!

otak ketat said...

mahal dan berkualiti. ceh. satu kriteria tu pn takdak kt kau. "dan" mungkin ada! haha.

Encik Tikus said...

HAH ?

siggplus said...

@J. Love

produk kau mmg sgt cool! nanti jgn lupa bagi dekat aku. haha

siggplus said...

@Fiffy

entah lah aku pun tak sure kantoi ke tak, yg aku pelik macam mana dia boleh tau.

siggplus said...

@Anonymous

tu lah pasal. aku tak suka betul ahli keluarga baca blog aku ni =.="

siggplus said...

@MOFASAD

apa ecece? pegi duduk dalam jamban menangis pasal bidadara besi kau la.

siggplus said...

@kambenG

apsal? tak boleh ke private?

siggplus said...

@Vanilla Popsicle

kau tau ke apa nama blog dia? cuba bgtau aku sikit url dia, senang aku nak block. hahaha

siggplus said...

@gulagulahacks

hai kakak gua. belanja aku bmw x6 seketul

siggplus said...

@neyra shazeyra

aku hentak botol seketul dekat dahi kau nak? haha

siggplus said...

@CERITA LEBAT

buto. hahaha

siggplus said...

@*cimOt*

kau sokong aku ke dia ni??

siggplus said...

@Berd

memang dia perangai celaka kak. berd yg ajar dia jadi macam ni.

siggplus said...

@eiffel

yg aku pelik macam mana dia boleh tau? celaka mana pegi jaja nama blog aku ni dekat dia?

siggplus said...

@AyuE SurihanyOt

tak boleh nampak?

weh kamon lah, kalau nak tu boleh, usaha tu kena ada.

dan aku bukan jenis org kedekut2 tanak share kelembutan bulu pubis aku. hahaha

siggplus said...

@afiqsiddhartha

honey, help me, pleaseee? :(

siggplus said...

@otak ketat

bila orang dengki mmg selalu buat ayat bakar line macam ni. tak apa, aku dah biasa dah.

lagipun, mana boleh lawan kau yg hotstuff tu kan?

siggplus said...

@Encik Tikus

apsal lu buat hah macam tu? sebijik macam abang aku selalu cakap.

cik helena said...

perkembangan yang baik mungkin,hahaah!

eyemeroll said...

Kah3x. Cepat betul kantoi!

Huda Luna said...

hoi org lak tido terkangkang. masa tu dalam kete kot gi tepeng =.="
mandai je budak ni! heshh!

alamak! acik dh tau ke?
larikk~~~

|arieza| said...

hahah tu la sindrom2 makin glamer hahahah

senandung semalam said...

hahahahha..
suke akak lu...

MyaLya said...

lar hai xbest lar.. ko jgn wat prangai nak private blog pulak!!

Kuwe said...

kehkehekeh.

nak kena ada filter ke nanti bang?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

wakakaka
akak memang best

afiqah said...

Hahah. abes kau.
pasnie, kau lah jd berita utama
suratkhabar family kau. HAHAH.

Ainee Cumi said...

Kacak gila bentuk dia

siggplus said...

@cik helena

kau rasa macam tu baik?

siggplus said...

@eyemeroll

ni ada la ni mulut2 gatai pegi bagitau kakak aku ni. kau ke yg ckp? baik mengaku.

siggplus said...

@Huda Luna

ahh bukan faveret ke tido terkangkang? tido tak ingat dunia, call msg semua tak sedar. huh.

rasanya dah tau la kot. haish ssh betul.

siggplus said...

@|arieza|

glamer? siapakah?

siggplus said...

@senandung semalam

kau suka kakak aku ke? lesbian ke apa?

siggplus said...

@MyaLya

kalau aku private blog aku invite lah nanti. jgn risau.

siggplus said...

@Kuwe

mesti lah kena, aku kan dengan family pijak semut pun tak mati. hahaha

siggplus said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

cis kau. kau patut sokong aku.

siggplus said...

@afiqah

haahaha. front page sepanjang masa!

siggplus said...

@Ainee Cumi

apa yg kacak?

raina said...

padan muka 18kali