Dec 24, 2009

.movie review [Avatar]

Selamat siang semua.

Movie ni aku dah tengok kelmarin. Sejak ada duit sikit ni rajin betul nak pergi tengok wayang. Seriously, cerita ni antara yang best tahun ni. Dan what a way to end this year. Tak tau lah korang, sebab aku tahun ni jarang sangat tengok wayang. Boleh kira dengan jari.

Macam biasa aku gerak tengok dengan rakan-rakan senggama aku, dengan Huda sekali. Ingat tengok lambat sikit dapat la seat belakang-belakang. Sampai-sampai dekat skrin kaunter tulis FULL sampai malam. Gila ramai orang. Tapi aku tau, pengurusan dia memang macam bodoh. Dia tulis full tapi sebenarnya tak full pun. Kenapa dia simpan seat lebih tu aku pun tak tau. Nak bagi sedara mara tengok sekali kot, tak pun nak setting camera untuk rakam movie haram.

Aku tanya baru dia cakap ada lagi seat lebih. Bukan sikit, banyak gila lagi kot seat. Dapat seat F, agak depan jugak la, tapi tak la sampai nak baca subtitle sampai macam berzikir.

Aku tak jumpa mana cacat cela CG dia. Aku rasa macam tengok cerita real life. Cuma aku agak geli tengok bontot berwarna biru.

Neytiri dan Na'vi yang lain memang seksi habis. Tutup bahagian bawah je, atas masih boleh nampak sipi-sipi. Tak apa lah, lagipun papan je. Cuba try bayangkan kalau Cameron nakkan Neytiri tu berbuah dada besar. Stim kan?

Nama tuhan dia Eywa. Diorang menari depan Eywa masa dekat-dekat ending cerita. Kan lagi bagus kalau menari depan radio jenama Aiwa.

James Cameron cukup pandai berpolitik dalam movie ni. Kalau kau fikir betul-betul cara dia masukkan elemen anti-pollution memang terbaik lah.

Flaws plot cerita ni aku dapat 1. Masa Jake tu terpisah dengan Dr Grace masa mula-mula masuk hutan Pandora tak pulak diorang tekan punat suruh Jake tu bangun dari tidur. Lepas-lepas tu aku tengok selalu je diorang tekan.

Michelle Rodriguez patut ada lagi banyak scene. Dia dengan t-shirt v-neck warna putih nampak cleavage, memang boleh membuat ejakulasi.

Ending cerita pun macam best. Walaupun rasa macam masa perang tu jadi bad ending, typical movie dia jadi happy ending. Berbaloi aku tahan kencing 1 jam setengah.

Favourite quote dalam cerita ni bagi aku ialah waktu Neytiri baru lepas mengawan dengan Jakesully "Kami mengawan di tempat suci!". Nampak biasa kan?

Cuba bayangkan dia cakap "Kami mengawan di dalam masjid!"

25 journeyed together:

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

woohoo..semua org yg review avatar ckp best...

papan pun..ada lebihan...haha

x-po said...

haha so ko tak stim la ek masa tk cite tu? kalau ko tak stim, mls la aku nk tgk cite tu..wakaka

gadissebelahpintu said...

gua tak tgk lagi. tp bila member gua ckp cerita tu pepalih punya lama, trus gua turn off nak g tgk..

Daffodil D said...

tahan kencing ke tahan air duit nak keluar? kah3

Syida Shukor said...

hahah , boleh pulak macam tuh .

Koyuki said...

kalau happy ending gua bleh tengok

Kuwe said...

masok blog itu avatar.blog ini avatar.hangin pulak.sini takde panggung.siot.

deena awanis said...

cam menarik..nak pi tengok!!yay2!!

NIMI said...

weyhh bahgaianya bila u da kembali kepada komen yang normal kalau tak susah gila i nak bermesej..

i tak sbr nak tgk hari sabtu ni..
nmpknya ptg nnti i kena beli tiket r tmbh tmhh hari sabtu mesti full kan?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.gilO itu org~
.x de tmpt laen ke nk mengawan
.get a room lah!
.kuikuikui~

fitriah said...

ni kali ke4 ak bace review avatar n sume ckp best. flaw pun satu je ko jumpe? mmg best la tu.

greenhall said...

hey orang langit! haha..

lu nanges x tgk cite tu? baik lu ngaku.. jgn tipu bro. haha..


tgk neytiri nampak mcm nurul exwife ajai je. haha..

[z@ck] said...

ahahaha..
duration gmbr tu lama tapi tak terasa pn macam 2 jam 45 min..

punya khusyuk..

minah bawa aircraft tu cun siot..stylo beb

e k i n . said...

tengah dlm proses mendownload citer niyh :)

nn said...

dia tak tekan punat tu masa jake sully sesat dalam hutan sebab nanti habis kena makan binatang buas avatar dia... tapi kalau dia mati masa defend diri dia pun dia still boleh back to life kan dalam human body dia.

saypOOL rafhtello said...

memang best..
sexy abes..tpi xstim mnae pun.flat..
xgebu..

Jack-O said...

tgk yg 3D ke?

otak ketat said...

aku ada satu babak yg aku kurg paham sket. time diaorg berempat nak larikan diri tu, si grace kena tembak. time tu dia kt dlm aircraft tu kan? alih-alih dia dgn jake dh kt bhgn bwh. bila masa pindah? ke time tu aku narcolepsy kejap tataw ah kan.

mr.panda said...

haha lama x melawat belok ko. heh. avatar mmg best tapi x stim pun wakaka! klik2 nuffnang

hBz said...

bontot gua biru jg. asal lu suke?

.hudaluna said...

c=xite ni mmg tbaik lah

hehe

berbaloi kite tahan kencing

hahaha

Rara said...

mg besh..ak pn susah nk crik cacat cela die..

|arieza| said...

wah mengawan dlm lift sounded more cool! hahha

Best Of Me 321 said...

takya sambut, bagi wish je kat member2 yang sambut.
duk umah layan blog kan senang :)




>BOM321<
http://bom321.blogspot.com/

Best Of Me 321 said...

takya sambut, bagi wish je kat member2 yang sambut.
duk umah layan blog kan senang :)




>BOM321<
http://bom321.blogspot.com/