Dec 31, 2009

.sorotan setahun refurbished journey

Selamat siang semua.

Hari ni hari last untuk 2009. Aku yakin malam ni ramai orang bersuka ria berparti sambil togak macam-macam jenis alkohol di club-club terkemuka tanah air. Rums Jungle kat Ipoh, Momo di Penang dan Mist di KL aku gerenti akan penuh dengan kaki-kaki togak Melayu yang berharap dapat bawak balik gadis untuk diratah malam tahun baru. Untuk Ipoh aku tak rekomen masuk club selain Rums Jungle, sebab kemungkinan kau dikeliling Cina yang layan lagu Fengtou amat tinggi. Heh.

Itu untuk yang kaya dan berlagak kaya. Untuk yang middle class lak mesti kumpul dekat dataran-dataran tengok artis-artis murahan menyanyi dan sama-sama dongak langit tengok bunga api sisa rampasan Aidilfitri haritu. Jaga-jaga ada jugak yang dah masuk angin.

Untuk yang betul-betul miskin macam aku lak, duduk rumah saja senyap-senyap. Tengok konsert percuma dalam TV dan jerit sorang-sorang dalam hati. Aku kena berkemas sebab esok sudah mahu pulang ke Shah Alam. Rumah baru. Tak sabar aku nak decorate rumah tu dengan sampah sarap.

Sempena tahun baru dan aku tak ada azam untuk dikongsi, aku nak listkan benda-benda yang aku dah buat tahun ni.

1. Aku mula active gila-gila dengan blogging. Sehari 1 post, kalau tak dulu sebulan baru 1 post.

2. Mula active dengan nuffnang. Alhamdulillah, it paid off.

3. Beli Joni bulan 2.

4. Beli Jeni bulan 6.

5. Jeni lahirkan 3 anak 1 blood clump. Jeni died the day after. Her hoglets followed.

6. Berjaya habiskan PT dengan pantas. Hari-hari makan KFC mana taknya.

7. Aku tamat Diploma dekat Penang.

8. Aku graduasi dengan ejakulasi yang tinggi.

9. Aku dapat sambung Degree dekat Shah Alam.

10. Jual cinta pertama aku, Sunny, dekat macha Batu Gajah.

11. Lost some of my schooldays friends through tragic accident. Al-Fatihah.

12. Blessed by great friends. Thanks to you, towhomitmayconcern.

13. Lebih banyak perhati orang, untuk cari bahan kutuk dekat blog. Contoh Opah Timah, Abang Suka Usha Kote dekat Toilet, Abang Jeans BMW, PakCikGebang, India bawah rumah, India romen dekat tangga, Abang kaki judi Butterfly.

14. Makan banyak, berak pun banyak. That explains kenapa badan aku masih macam ni, kurus-kurus bermuscle.

15. Through thick and thin with Huda. Thanx to you.

16. Never knew I could find some great friends through blogging. Dulu aku sangat-sangat low profile. Ada blogging friends pun in a small circle saja.

Actually banyak lagi, tapi aku malas nak tulis panjang-panjang. So kepada semua readers Refurbished Journey, Selamat Tahun Baru. Thanks sebab baca blog softcore porn ni ok.

Togak berpada-pada ok. 1 titik, 40 hari amalan tak diterima tahu? You do the math.

Azam aku? Macam entri sebelum ni, aku tumpang azam-azam korang lah.

24 journeyed together:

♥miszluna™ said...

ada lg..

dtg kuantan pastu ber-gay ngn epunk

haha..

makan kopok losong kt bazar kuantan..
huhu..

=)

♥miszluna™ said...

kita sm2 miskin

=(

awk ade tv kt umah
org ngadap laptop je la

wong ah ian said...

tinggal kesan dulu..kang datang bace..chow2

mr.panda said...

heh. salam tahun baru untuk lu jugak. nanti buli2 la aku kat shah alam nanti.

wong ah ian said...

da bace..bagus..aku idola kau..err silap kau idola aku..semoga enjakulasi makin tinggi..

SuRayA^i. said...

aik, ko mcm ade ilmu yg tggi je psl club2 dkt ipoh nh? XD

hBz said...

ini ah ian cilaka.jgn terpedaya!

beb. thanks alot.2009 mempertemukan kita. gua cinta lu bangat seh. hari ni hari last gua bloggin. selamat tinggal 4hbz.blogspot. lu sedih ka? nah tisu.

P o p p y said...

oit tahun depan baru aku baca blog kau balik.

eykA♥ said...

oi.
slmat thun baru.
lalala.
:)

otak ketat said...

8. Aku graduasi dengan ejakulasi yang tinggi.

haha. tataw nak tahniah kat graduasi ke kat ejakulasi tinggi.

black_mel said...

wahh...banyak benda yang ko capai dlm 1 tahun...jeno,joni dn anak2..dh dpt dip,dpt smbung degree...congrate...

teruskan 2011....

Koyuki said...

kat sini gua kenal lu
dan lepas tu lu bawak gua kenal ngan joni
sampai sekarang gua masih kapel ngan joni
joni cinta pertama gua
joni lu jangan cari lain

selamat tahun baru!!!!!

enyheartsdiamond said...

woah..kita sama darjat..duduk di rumah sajaaa...hahahha :)

salam 2010!

fezaL Mohd said...

7 club area bercham jum
pukul budak2 3 line hahah .

[z@ck] said...

Mai Aloq Setaq..
kita pakat dengar ceramah dari Menteri Besar sempena new year..
penuh keberkatan..

>_<

greenhall said...

gua nak layan ketukketampi 169x malam ni..

.millalara. said...

huuu~ salam tahun baru juga ohh..

|arieza| said...

selamat menogak air kosong! :p hehe well ape2pun, i wish u all the best for every years ahead!!!

p/s: nnt nk tukar ke .com mcm hbz jgk ek? jgn lupa bitau new link! :) hehehe

Fathiha Zainal said...

Walo rupamu tidak kukenal, namun lobang hidongmu tetap menjadi pujaan hatiku!

Selamat menyambut tahun 2010 weh.. Aku folo hg tumpang azam-azam org leh gk. Hiks!

eyra said...

duk rumah jugak!
ta dpt kua have fun dgn kwn² T__T
but its oke,clbrate dgn fmly je laa
smbil tgk tv heh

btw,Hepy New Year! ;)

aemyLina™ said...

wah.. banyak sungguh pencapaian 2009..
pe pon...
selamat tahun baru...

«♪Ruff♪» said...

beb happy nuyer....

cHiN said...

happy new year~!

owh gua termenung di malam new year. pastu tdo. gila tak berwawasan! hahahaha

cHiN said...

happy new year~!

owh gua termenung di malam new year. pastu tdo. gila tak berwawasan! hahahaha