Jun 16, 2010

.marah kalau cakap utara memang syok

Selamat siang semua.

Benda yang paling aku tak suka bila blogging ni ialah bila orang yang kita kenal mula baca blog kita. Sejak dari 5 tahun lepas aku rahsiakan identiti aku dekat orang, meaning langsung tak ada siapa-siapa tau aku berblogging.

Even Huda pun tak tau yang aku blogging dah lama. Macam-macam aku cerita time tu, tapi bila aku reveal dekat Huda banyak jugak lah entri aku buang. Heh. Bukan ada orang baca pun blog ni, hanya aku dan helmet darth vader aku saja yang baca.

Macam ada orang tu, dia baca blog aku, dia duk canang dekat orang lain yang blog aku ni apa-apa lah. Ni cheq, aku nak habaq p kat hang, ni blog aku. Bukan blog hang. Aku buat blog ni pun atas dasar diri aku sendiri. Aku tadak mintak hang sesen pun nak buat blog ni. Aku tadak mintak duit mak pak hang pun. Aku tadak mintak pun hang baca blog aku. Hang jumpa tu hang punya pasai lah.

Jangan dok jaja nama blog aku dekat orang boleh dak? Yang hang p canang betapa teruk blog ni pasaipa? Nak tunjuk hero kata hang berjaya merungkai aktiviti kurang sehat aku ka?

Aku tulih macam-macam kat sini, hang ada nampak ka aku buat benda-benda tu? Hang ada nampak aku tengok Redtube? Youjizz? Ada dak nampak aku p selak kain awek time dia tengah bejalan?

Dah berapa kali aku nak habaq, blog aku ni, hanya alter ego aku ja. Apa yang aku tulih sini hang jangan la p pecaya bulat-bulat. Dasar Melayu, cakap apa suma pecaya. Suma nak spoonfeed tak reti nak p cari info sendiri.


Hang dok kata aku ni cakap tak bertapis. Aku memang cakap tak bertapis, bukan hang tak tau. Hang lupa ka berapa kawan aku kenai, dan berapa kali kawan tu buat-buat tak kenai aku gara-gara mulut aku hebiaq sangat. Dan benda tak elok, buat apa aku diam diri. Baik aku sound truih dari aku simpan.

Aku ni memang jenih tak jaga ati kawan.

Buat apa nak jaga, dah buat pelaq.

Tadak kawan lagi baguih dari simpan dendam lama-lama. Satgi meletup, kepala meletup sekali.

Jangan dok canang la aku perosak anak dara orang. Dok kata ramai gadis-gadis tudung follow aku. Biaq depa la nak follow ka dak. Dah ati diorang kata nak follow.

Ada hang tengok Huda buat repot polis kata aku rogol dia? Ada?

Jalan-jalan pun kalau bulih tamau pegang tangan. Inikan nak rogol.



Tapi hang nak tau satu fakta dak? Awek hang penah mengaku dekat aku yang hang penah main dengan dia sampai penah mengandung sekali. Silap, bukan awek hang. Tapi awek-awek hang.



Ha? Dengaq dak bunyi cengkerik?


P la canang lagi mengata blog aku. Nanti bulih aku tulih lagi rahsia-rahsia hang lagi kat sini. Papa hai, hang mai umah aku kalau tak puaih hati. Bawak p hang punya abang long, abang lang, abang cik, abang su, mai sini. Ayahanda pun tak apa. Tarak hal punya.


Ikut gerak hati.. pena melayang
Dilihat dua layang pandang
Tak lah sekarang
Takat meradang
Tanya.. abang gedang, apa barang?
Badan macam badang
Main acah belakang parang

Naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
Turun bukit pucat dengar tiga miaww
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
Masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
Tolak pintu gua tiga kerat tenaga
Kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
Ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
Menang dengan otak tak mesti dengan pedang

Bukak semua buah hang tau. Aku bukak 1 buah ja. Buah zakar. Siap balut sama skrotum.

Ni aku main lagu tema hang. Kita nyanyi sama-sama nak? Kita duet.

39 journeyed together:

hellioz said...

mkn dalam...
gyahaahhaahahaah~

sape la carik pahsal neyh
gyahahahahaahaha~

fitriah said...

uih marah nau :p

x-po said...

hehe releks2..laki takleh nk cepat melatah..pmpn tak apa, dah mmg perangai diorg cmtu..ekekeh

-----------------------
Filem 2 Alam: Dr Rozmey gila atau waras?

Drunbella Khoo said...

sesen tu kalau tukaq seduit rasanya lebih sedaaaapp kuuttt.
hihihihi.
:)

Drunbella Khoo said...

sesen tu kalau tukaq seduit rasanya lebih sedaaaapp kuuttt.
hihihihi.
:)

Huda Luna said...

i xtau u berblogging tapi ai tau u buat refurbished journey

dia tu awat pelaq ngat aih? nk kena makan kaki seketoi ka?

ha tau tak pa
jalan pun segan nk pegang tangan
kawen nnt pgg tangna pun tak pa


tu dia awek awek dia
ramai gila awek2 dia tu aihhh

biaq p dia dengaq bunyi cengkerik sikit

dr ludah kat ataih pahtu kena muka dia balik'

fezaL Mohd said...

habaq kt miker , ini terbaik punyer entry !

wawan said...

HAHAHAHAHA

naz said...

haha pakai ayat lebih baik dari pisau :)

otak ketat said...

tudia! dah keluaq loghat utara dia. kah kah kah. ilek sigg. depa neh pesen menyalak tak tentu pasal. tak habes buat kajian dah sebuk nak canang result. keje org bodoh namanya tuh. hee.

addictedtoeleven said...

haha!! tangkap bawak masuk bilik romen sampai lunyai. baru ada akai.

Ejay said...

hebat ko cakap kedah. aku dulu study kat kedah 5 tahun pun x fasih lg loghat kedah. aku baca dr mula sampai abis, ada 2 perkataan aku x sure...
1. hebiaq
2. pelaq

btw, persetankan sahaja org yg ckp buruk pasal kita. get angry, but don't fight back... nnti kita yg rugi. rilex bro eh.. keep on writing. aku enjoy baca blog ko.

Kuwe said...

hai bang.
emosi macam cilake nampak?



HAHA. private lah blog bang.

cik panadol said...

uish marahnya...
sabaq...sabaq....
hahaha

ninaneno said...

tu dia aihh... sekali dia marah... keluaq abeh loghat utara bagai...

tapi memang best pun kalo marah dalam loghat utara... baru feel marah tu betul2 "mari"...

zither said...

uih sedap habaq naa~

haha taktau aku tgh cakap apa ni

r u s Y d a said...

diorang tu sume takde seni. buta. huh. terbaek habaQ hang.

Atiqah idrus said...

hebat hang sigg. kalah aku weh

keterujaan sedikit disini.

sarahunny said...

oh. aku penah kena benda lagu ni. aku kalau kat fb slalunya status aku merapu2. pastu mula lah orang dok komplen semua tak kena. siap pi tag kawan2 dia pegi fb aku. tah hapa2. sakit hati.

sabaq naaa..

ween said...

pelaq tu apa? aku x faham at certain part. tp boleh rasa api kemarahan kau. HAHA. sapa la yg berani cari pasal dgn kau ni.

PURPLE is LOVE said...

eh. nak pesan suruh ang sabaq.

tapi aku kalo marah pun camtu gak.

so, org yg dimaksudkan, sila ambik perhatian.

Anonymous said...

heh
meluat dengan orang macam tuh
jadah pa tah
macam baguih sgt..

mier@merr said...

tudia..ni baru kaw punya kena...

dia tak torah nak buat pa dah la tu...

spesis kedengki memang cmni..tak taw nak beza fantasi ka realiti..

da kata mmba..takkan tak kenai perangai...

setgh org cita ja gempaq..tp xbuat pa pn... syok2 bagi org layan..apa salahnya kan

jeles dia tadak blog kot..
takpon ada blog tp xpemes cm hang...


ish..aku plak tumpang caghut tang ni..

kambenG said...

ayat sentap je tp aku still suke. kau2 je kena. sinis tp penuh bermakna. haha

kambenG said...

ayat sentap je tp aku still suke. kau2 je kena. sinis tp penuh bermakna. haha

wawan said...

Ween: Soalan yang tak patut ditanya kot??? hehehehe

@ku d! sin!e said...

mrah sangat la nie..
sound je..
tp elok2 la kot..
hihi

miss faten said...

bagus bagus!
aku setuju sangat dengan kata2 kau neh. orang ni kalau bercakap, tak tengok diri sendiri. dia kata kau macam2, dia lagi teruk. cett~

Rara said...

kecoh sungguh manusia tu kan. tu la, satu jari tunding kat orang, lagi 4 tunding kat diri sendiri.

Awek Tocang said...

kite pun akan tibe2 berloghat utara kl tengah marah.
especially time drive.
hiks!!

http://awektocang.blogspot.com

lumut said...

hahaha..lepas sorang2 sound..td g blog hellioz..hehe..

syahira ariff said...

alaa.dia dengki la tu
dia buat blog takde gadis bertudung nak follow dia.

deus X machina said...

Awan mendung yang berarak~~~~~

Ries Lee said...

piorrr...

DuniakuAbstrak said...

cool bro..cool..pi berendam air sejuk bia sejuk cket..hee

mr.panda said...

haha dua ayat yang aku suka dengar time orang utara marah - punggok hang dan pelaq.

nik said...

sigg, kalo dia p umah ang, ang cakap cmni "mak ang belen!" kuat2

neyra shazeyra said...

pandai hang sastera? :P

helena's said...

jahat punya jantan!haha