Sep 19, 2008

.putih

Selamat Siang semua.

Pukul 6 petang, semalam. Di bazaar Ramadhan. Aku terserempak sorang kawan perempuan ni dengan boyfriend dia. Aku tak suka dia, mulut macam haram.

"U puasa ke?", dia tanya. Aku jawab, "Mesti la". Aku jawab acuh- tak acuh sebab mata aku dah tertumpu dekat murtabak kedai Abang Tonggek tu. Aku tanya pulak, " U tu tanya orang, u puasa ke?", Dia mengangguk.

Aku cakap lagi, "Cili kat gigi tu buang dulu kalau nak cakap puasa". Muka dia dah merah padam. Terbakar tudung putih ropol-ropol dia. Dia blah laju-laju. Nak tipu orang yang expert bab-bab ponteng puasa ni. Dia tak tahu ke, mamak kat area seberang ni semua kenal aku bulan-bulan puasa ni tau. Siap dah boleh cakap, "Mamak! Biasa!". Tapi tahun ni tak la, tahun ni aku baik. Baru sehari okey.

Cili kat mulut, berkopulasi pun ke sebelum ke bazar tuh?

6 journeyed together:

K.Jah said...

mcm biasa je dengar pekataan kopulasi tu? tapi...dimana ya??

hahahah

siggplus said...

haha..shh shh jgn cakap kuat2 nnti magenta cari identiti aku..adakah nanti dia akan cop aku fahmi?haha

K.Jah said...

takpe, ko ada alibi mengesahkan tidak berada ditempat kejadian. (hasil csi marathon hari tu...)

Perempuan Kalis Peluru said...

hahahah hg nie macam2 la adek oiiii...berKOPULASI la plak...kang dapat kat mangeta mampuih hg..nasib ada aku n kak jah nak jadi SAKSI!!

siggplus said...

kak jah: haha marathon?gila csi la nih..hehe..g siasat mcm mn si magenta dpt tau sape marjerin tuh..ngee

pkp: korang jadi saksi tau..jgn plak nnt kne tanye, korang wat xtau je..hee..korang tolong, aku blanja char koay teow pokok besar..hehe

magenta said...

haha sorrylah dik, aku memang dapat cari identiti sesiapa aku nak, cuma most of the time aku tak kisah. aku pun tau marjerin dah lama ada blog baru, blog siku lipat tu, tapi aku tak buat apa2. benda lepas jangan dikenang dik. lol. jangan risau, aku tau fahmi dan kau orang berbeza dik, aku tak sebodoh tu.

benda ni senang macam matematik darjah 1 je bagi aku. nama bapak ko ariffin kan? it took me 1 minute to find that information. see, easy. peace~