Sep 16, 2009

.boleh tak?

Selamat siang semua.

Boleh tak jangan pasang takbir raya sebelum tamat Ramadhan? Aku kesian. Aku kesian Encik Ariffin menangis, aku kesian Atuk-atuk aku menangis, aku kesian Opah aku menangis, aku kesian Pakcik Makcik aku menangis, aku kesian semua orang yang dah meninggal menangis. Bagi la mereka berehat dulu. Bulan Ramadhan masa diorang semua nak berehat.

Tolong jangan bagi mereka tak senang duduk.

Haritu, ada Cina kedai sial tak tahu apa-apa pasang takbir raya. Aku sound. Buat muka tak endah. Takpe lagi, dia orang Cina. Tapi ni Melayu. Aku tau kau excited nak sambut raya, tapi tolonglah, pasang la lagu lain. Lagu Hail Amir ada, lagu Rafeah Buang ada, lagu Anuar Zain ada. Kalau kau nak, bagitau, aku ada satu folder penuh semua lagu raya. Ambil semua, free.

Tapi tolong lah, jangan pasang takbir raya. Kalau kau di tempat mereka, baru kau tau. Baru menangis kau teresak-esak.

Please, aku mintak tolong ni.

16 journeyed together:

nenek™ said...

ooo..cmtu.. hehe..apek tu pn bce blog hg gk ker..

NIMI said...

dan tak lupa juga kepada jeni..
=P

lagu takbir raya yang mana erkk??

farah said...

takbir raya malam raya la,

baru betul.

addyaholix said...

ke ko yang nangis? lagi mau cover. chehh!

siggplus said...

nenek : tak..apek tu aku rasa tak pernah main internet kot..muka macam hari2 nk keje, duit masuk, untung,then g bjudi..haha

siggplus said...

nimi : a'ah xlupa jeni..tapi dia bukan manusia..huhu..
ala yg pas bbuka last tu, pas azan kan pastu ada takbir..yg tu la..

siggplus said...

farah : yup2..tapi ada orang cakap benda ni bid'aah..tah la aku xsure...better play safe kan?

siggplus said...

addy : yela2 aku yg nanges..teringatkan abang addy yg jauh di perantauan..ntah bila dia nak balik..huhu

hanis said...

ayokk..
garang nyer

siggplus said...

hanis : mana ada garang..sopan je kan..

keyra said...

mari mari,
baca Yasin ramai ramai.

siggplus said...

keyra : jom2..

paraxixth said...

owh.betul. gua pegi jj tadi pun ada takbir raya. bengang betul.

siggplus said...

paraxixth : sial kan?nak je aku g terajang kerandut zakar dia..

∴∴∴ said...

maybe instead of 'sounding' them, you could've enlightened the chinese guy about takbir raya?

the world needs no anger!
yang melayu tu cari pasal kut.
selamat beraya.

siggplus said...

tofu : I already did!and that chinese guy pretended that I never tell him to..he kept on playing the takbir till its over..

he said bcoz its in the cd and its his shop, he can play whatever he wants..

im just sharing my thoughts here..

selamat beraya too tofu..

btw, the melayu yg cari pasal tu was me..and i din cari pasal pun..

nnt i mintak maaf zahir batin dekat that chinese guy tu k..hee :)