Sep 4, 2009

.mengidam

Selamat siang semua.

Admit it, setiap kali bulan puasa, semua orang akan jadi macam orang mengandung. Macam-macam mengidam. Tak ada yang terkecuali. Aku pun termasuk. Jadi penuh lah param(pasar ramadhan) di waktu petang-petang sampai kau nak jalan semeter pun ambil masa 10minit.

Kuih memang banyak, tapi semua korap. Rasa macam sampah. Mana tak, orang nak berniaga dia pun sebok nak jugak. Gula entah ke mana, garam ke mana. Janji untung. Yang jadi mangsa pembeli la. Excited dah dapat beli kuih tepung pelita, bila makan rasa macam pizza. Kan kecewa macam tu.

Sesak, panas, letih, dahaga. Kombinasi yang baik. Tak termasuk mata-mata nakal yang waktu bulan puasa pun tak reti nak cuti pandang gadis-gadis comel dan seksi. Diorang pun satu, nak pergi param pakai taknak kalah dengan mini shorts dan spaghetti. Suka tambah dosa sendiri, tak cukup tambah dosa orang lain lagi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Besok aku ke Kuantan. Ada sapa-sapa nak bagi aku tumpang tidur?

15 journeyed together:

paraxixth said...

aku dah tau lame dah.minggu lepas. huda call aku.die cakap ko akan ke sane. lame la juga.macam zaman super saver.mesra gila kami.hahaha

siggplus said...

adakah ini satu konspirasi nak buat aku jeles?sori not interested..haha

paraxixth said...

mmg la aku x hensme..dats y ko x jeles.cis.gerak sorang/ hati2

siggplus said...

haha sejak bila pandai merendah diri..selalu angkat diri je..chait
jom follow..bwk shiro kau

paraxixth said...

siggplus: gila kau.bawak naik ke genting nak ikut karak tu pun sure tempreture naik juga

sadmonday said...

salam... betul jugak apa yang ditulis pasal penjual bazar tu... semalam asaya pon kecewa tahap kelapan bila kuih ynag dibeli rasa hampesss dan air kelapa rasa hancing semacam ja... apa-apa pon nice blog... tumpang lalu ek

siggplus said...

sadmonday : thanx singgah blog..potong sgt2 oh tgh lapa2 tgk makanan yg bli tu rasa tak best

ainee si ketua pari2 said...

sal tak pernah nampak u mahupun huda atau bie dekat bazaar2 berdekatan di ipoh??

wei kalau u datang bazaar dekat stadium mahupon medan gopeng, pompuan seksi takde tapi orang berniaga dah rupa macam nak gi berperang..

addyaholix said...

pukul 7 baru aku gerak pegi bazar. sebab rushing nak berbuka, jadi dapat la ngelak beli macam-macam. nasik sebungkus dan air sebungkus. cukup.

kuantan? aku mula rindu bunyi ombak. main air di gigi pantai teluk cempedak. damn!

chipsmore said...

woww..pegi pasa tgok awek pakai mini shorts dan spaghetti...kurang pahala da 2...hakk :D

bella said...

jage laki aku lek lok..
huhu

siggplus said...

ainee : tu sebab aku dengan huda tak balik ipoh lagi sepanjang puasa ni..hehe

tak ada perempuan seksi?aiseh potong la cmtu..haha

siggplus said...

addy : ala cakap je kau nak makan free..time kul 7 kan makcik2 baik hati tu bagi mknn free

siggplus said...

chipsmore : bukan aku yang nak tengok, diorang yg p tayang..haha

siggplus said...

bella : abes dah laki kau aku dah ratah smlm..hahaha