Sep 24, 2009

.boncet montek sengkak kembong

Selamat siang semua.

Hari ni baru aku merasa raya. Lepas dah berapa hari aku duduk rumah tak beraya mana-mana dan tak ada orang yang datang ke rumah. Tetiap malam main dota. Peduli apa, dari tak ada benda nak buat baik aku habis masa dota. Kan dah macam kelawar, malam baru keluar gua, siang qada tido.

Duit raya macam tak berapa nak ada. Mun kata sebab bulu dah banyak? Abes kalau budak lahir-lahir dah bulu pubis panjang-panjang bulu dada dah tebal-tebal dah tak boleh dapat duit raya la eh?

Hari ni beraya umah member-member sekolah. Yup kami masih contact each other, bukan macam orang lain yang poyo-poyo kunun benci sekolah, benci student sekolah tu, padahal dalam hati nak sangat jumpa. Nak sangat jumpa lelaki hensem yang kau minat dulu. Nak sangat jumpa awek cantik yang kau minat dulu. Bullshit la benci sekolah.

Beraya 7 rumah hari ni, termasuk rumah aku. Semua tak dapat duit raya. Kecewa oh. Makan macam-macam. Semua heavy-heavy. Aku dah macam tak larat sangat nak makan dah, tapi sebab orang dah ajak, bantai jugak lah. So hasil dari melantak macam-macam hari ni, aku berjaya memecahkan tradisi sakit-perut-lepas-melantak-banyak aku untuk tahun ni. Sebelum-sebelum ni makan memang macam pengantin. Sikit dan slow. Hari ni ha, kaw-kaw aku bantai. Mi Jawa, Kote Aw Goreng pedas, Kote Aw goreng basah, laksa, soto, laksa. Semua dah tersemat dalam perut aku ni. Tunggu masa dia rindu nak tengok dunia luar balik je.

Kuih semperit satu rumah pun tak ada. Ye lah, dah raya keempat kan. Mesti la dah habis. Maklum lah, laku kan. Kuih tat aku tengok banyak je ada lagi. Kesian. Tak tau semperit apa? Sila bukak sini.

Sudah, aku dah tak larat cerita. Perut dah meragam balik ni. Jamban dah menanti kelaparan nak makan. Heh.

Sori tak ada gambar. Aku malas nak ambik. Esok-esok dah ada Lumix LX3 aku rajin lah ambik gambar.

40 journeyed together:

farah said...

aku dpt je duit raya tahun nie,
byk plak tu.

:D

itafukada said...

hakhak..da moncet..xpe2.bile lg nak merasa ye x?nak tunggu open house,kalo ade.huhu..

erkk..aku x menci skolah tp aku pun xmau cr teman2 skola dulu.xberminat.hikhik..

fezaL Mohd said...

sakan ko raya haha.!!

B E L L A said...

kote aw.......
......
...
. Nasib aku fikiran suci murni hahaha leh ar tangkap g wpon slow haha

bella said...

hahaha
itu la kebaikan muke ala2 budak kecik..
cakap je still skola mmg sure dapat duit raye

chipsmore said...

bulu pubis 2 pe???
aku tertanye tanye tollll...
dr c hasbi..ko plak...de pubis2x ni... *wondering*

chipsmore said...

klik nuffnang lu ;)

siggplus said...

farah : yela kau bodek abes2 mn x dpt bnyk..aku ni segan nk bodek..kang kata gila duit lak..huhu

siggplus said...

itafukada : aku pn ske moncet, sbb aku ni kurus gila babi..heh..merasa kau kembung perut smpai nk drive pn ssh..heh

siggplus said...

fezal : sakan menda..raya bosan gila..kau x baca aku punya entry abes2 ke?

siggplus said...

b e l l a : hehehe nasib baik kau dpt tgkp..tp bukan ssh pn nk tgkp..sdp me mkn kote aw..hahaha

siggplus said...

bella : aku jeles oh ngn budak2 dh besar pnjg muka kecik2 mcm kau ni..duit raya komfem jalan je..mesti diorg ingt kau tu budak skola lg..heh

siggplus said...

chipsmore : kau tak tau ke bulu pubis apa?google jela..bukan ssh pn..nnt dah tau amenda bgtau aku blk k..heh

wa pn hari2 klik nuffnang lu

Ephy A. said...

kat umoh aku semperit pon da abis.. xpat nk bagi ko sket.. huhuhe

HANIFF BIN LAMI said...

best2..dpt blik kg n beraya ngan mmber2..
aku jeles tau..
xdpt blik kg kat sabah..
sdih...
huhuhuhuhu

siggplus said...

ephy : weh kau cakap nk simpan utk aku..haih..tau la semprit ni sedap gila

siggplus said...

haniff : ba jgn sedih ba..aku ada nk bg kebahagiaan kt ko..xpe nnt raya dtg umah aku k..

B E L L A said...

aku ingat ko tgh ckp kotor,baru nak repot blog ko. nasib aku ni msih ada bahagian suci.wakaka xD

joegrimjow said...

xpe
yg pntg
raya

haha
-mamai ni-

Ejay said...

main dota tu apa kejadahnya dota itu?

kuina said...

itu kategori makan ker malantak?

NIMI said...

7rumah dalam sehari??wei sempat ke?aku ni 6 je sehari then slow slow jadi 3rumah je sehari sebab lepak lama sangat

NIMI said...

btw aku suka weii sekulah..rindu!

siggplus said...

b e l l a : hehe aku pun masih suci kot..innocent xtau pape..hee

siggplus said...

joegrimjow : tapi raya beb..mn best kalau feel raya tu kurg..heh

siggplus said...

ejay : dota?kau xtau dota?aiseh..dota tu game terhebat kt dunia ni..kau g cc smua org dok maen game ni

siggplus said...

kuina : melantak..hehe..ala sekali sekala nk tmbh berat badan..pe slhnye kan..ngee

siggplus said...

nimi : sempat..tp mmg lambat lah..umah last tu smpai 10.30 mlm..aku risau je kne halau macam dulu2..huhu

aku pn suka skolah..rindu gila babi

[a.m.o.i] ™ said...

mak aih. beraya 7 rumah dlm satu hari. sure buncit terus perut ko. =))

Nabil Fizri said...

kaki dota lu..
'kote aw'
kontroversi beb..kah3

andy said...

nasib saya baik. tidak lambat dpt blog ini. wishing u epy raya bro. sorry if my bahasa broken. hahaha
gonna club link u. great blog envi' here.

siggplus said...

amoi : mau tak boncet..dah makan mcm2..suma heavy2 lak tu..tp mkn bnyk bdn xnaik2 pun..tensen aku

siggplus said...

nabil fizri : lu kaki dota gak ke?jom ah main skali..heh..
heh..wa tau lu pn suka gak mkn kote aw kan?nak2 yg goreng basah..haha

siggplus said...

andy : what do u mean by nasib saya baik, tidak lambat dapat blog ni?i dont even understand what u r saying..anyway u can alwiz speak english with me..

selamat hari raya too, even though u r not celebrating it :)

farah said...

err,
aku tak perlu bodek pon.

semua pakat nak hulur kat aku.
alhamdulillah.

:)

eykA♥ said...

aku dapat je duwet raya.siap bole buat donpayment moto g.heh.

[a.m.o.i] ™ said...

naek bape ribu kilo? haha

siggplus said...

farah : kau main2 kenyit mata ngn pakcik2 kau mn tak diorang bg duit raya..aku kenyit2 nnt kang mau kena penampo free..heh

siggplus said...

eyka : kau mmg la dpt lg..umur kau kn br 14..hish..bnyk beza kot..aku dh nk msk 21 dah..

siggplus said...

amoi : cukup untuk sedap2 peluk..hahaha