Sep 26, 2009

.pengalaman naik bas macam zoo

Selamat siang semua.

Best apa kalau naik bas ke Shah Alam guna bas lama. Bus memang lah Plusliner, tapi kalau dah tahun gajah, dia akan buat bunyi pelik-pelik.

Bila bas tu lalu kawasan bumpy-bumpy, bunyi anak ayam keluar. Bila lalu jalan corner, keluar bunyi burung. Bunyi enjin macam harimau mengaum. Walaupun bunyi harimau mengaum, jangan sangka bas tu jalan laju macam Nissan Skyline, macam Subaru Impreza. Dia slow motion je, slow and steady, sampai naik menyampah tunggu lama dalam bas.

Seriously, rasa macam dekat zoo.

Teringat ayam itik dekat kampung. Macam mana la diorang agaknya. Ntah makan minum ada orang jaga ke tak. Heh.

Aku sudah di Shah Alam. Joni sudah bersama miszluna. Baru sampai dah rindu diorang berdua. Haih.

Besok aku nak ke Lowyat. Aku nak survey camera Lumix LX3 yang diidam-idamkan. Ada sapa-sapa nak ikut? Tambang tanggung sendiri.

32 journeyed together:

paraxixth said...

dah pandai lepak k.l nampak.huhuhuh...

terklick lagi nuffnang

siggplus said...

paraxixth : lu ingt wa tau jalan kl? wa tgh tgk google earth ni cmne nk g sn..heh

mr.panda said...

hehe. ok per naik bas macam zoo.
biler lagi. wah lowyat plaza. leh blanje aku mac book. haha.

nenek™ said...

muka ganas tpi nusur2 romantik xleh dipisahkn..ok..terkutuk suda.. jgn ban aku eh

ALiE said...

terserlah jiwa kebinatangan yang meluap luap itu...
untung itik ayam


:P

Ries Lee said...

sungguh menjerihkan perjalanan ke shah alam kan...
hahaha!

farah said...

satu pengalaman yg berharga.

:D

paraxixth said...

next month gua dah jadi orang k.l ballik...lu tunggu gua bawak lu port2 baik..lu dah main club blum? nak gua ajar juga?

celaka. gua ingat boleh dapat slurpee free dengan klik kat iklan nuffnang lu

eykA♥ said...

aku nek bas kuar bunyi antu ngilai.xbising pon.ceh.

fitriah said...

naik plusliner gak..
seat kecik! nak bersila pun xmuat. ummpphh

siggplus said...

mr panda : aku nak naik bas, bukan nak masuk zoo..buat kacau konsentrasi aku nk tido je..

belanja kau macbook?ingt duit aku ada juta2?

siggplus said...

nenek : aku muka ganas2 pun hati mulia..hati putih suci..hati lembut..haha

siggplus said...

alie : aku memang syg binatang..hasil ajaran encik ariffin

siggplus said...

ries lee : sangat jerih..aku nk tido pn xlena..asik mimpi ayam itik kt kampung je..haha

siggplus said...

farah : berharga lah sgt..heh

siggplus said...

paraxixth : gua dah lama main club...club chess, club kompang, club rakan sebaya..tetiap rabu gua clubbing..haha

lu jgn harap la klik slurpee ley dpt btol..lu kasi gua duit nk bli slurpee lg ada la..heh

siggplus said...

eyka : bes lah kau..macam funfair kan?mcm msk umah antu kan?heh..

siggplus said...

fitriah : tu je bas yg ada..tpaksa btahan la kejap..sebla aku awek bersila ok je..siap tido air liur menitik kt bahu aku lg..hahaha

fitriah said...

hahaha
sblh ak akak agak berisi gak r pastu die amek seat aku ckit
sbb tu xmuat aku nk bersile

siggplus said...

fitriah : lain kali kau mintak la kt dia sikit tambang bas kau tu..cakap dia byr half2 utk seat kau sbb dia dh amek bhgn seat kau..haha

fitriah said...

da la die berdengkur..nasib baik dengkur halus2 manje je..klu kaw kaw punye dengkur haha

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

erm, nek bas kalo beringg0t cenggitu maunye rasa cm nek kuda giler...silap2 ko da melekat kt bumbung bas or gay0t2 kt tmpt ltak brg ats pala ko tuh, hahahahha

weyh, blikn ps3 weyh..tingin nk men nih!

eykA♥ said...

ha bole tahan ar.syok gak.tapi aku bebai.aku turun bas dia tinggai aku.macam hanjing jek driver tuh.

siggplus said...

fitriah : kalau kuat kau sumbat je mulut dia ngn stokin

siggplus said...

bukan sindarela : haha kau ingt bas tu mcm pelekat yg tangkap lalat tu ke nk melekat2 kt siling..heh

ps3?ps2 ngn ps1 pn aku xde, ni plak ps3..beli sendiri la..hee

siggplus said...

eyka : sape suh wat bebai..kan dh kena tinggai..padan muka ang

paraxixth said...

ok.nnt kite main kelab ok.

ladies nyte yerk


celaka. pehal iklan lu ade mood raya lagi. buduh nye exabyte.terklik lagi

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

mana la taw kn? bus skunk da canggih manggih! utmakn keselamatan... buh pelekat pn cun hape... silap2 smpai 1 tahap graviti da xde, pakat2 mlayang la pnumpang kn? trase cm burung lak kn?

ala, ps3 je p0wn, bleyh bah.
hehehehhehe...

DH said...

Jarang jumnpa bas yang ada sentimentel values mcmtu..
Hahaha..

siggplus said...

paraxixth : gay nite lah, baru best..malam ahad nnt jom..ajak abg zam skali..haha

siggplus said...

bukan sindarela : haha macam tu baik tak payah naik bas, lompat je dah smpai..heh..

kau ingt ps3 tu 2kupang5duit ke?aku kalau nak beli setahun puasa pun belum tentu cukup duit simpan lg..

siggplus said...

DH : ada lagi, bas dalam kawasan ipoh..bas tu lagi tahun gajah..aku rasa dia guna zaman perang dulu kot, sbb bas tu ada lubang-lubang macam bekas kena tembak