Sep 30, 2009

.kita kasi gegar semua

Selamat siang semua.

Tadi, tengah sedap-sedap aku layan rokok, aku rasa semacam, rasa macam pening-pening. Rasa terhuyung hayang. Heh. Aku dah agak dah. Rokok Sampoerna Menthol seludup ni memang mempunyai sejenis dadah dalam dia, boleh buat khayal. Ramai orang cakap, mula-mula aku tak percaya sangat. Sekarang baru aku percaya.

Makin lama makin aku rasa pening. Lagi huyung hayang. Padahal port baik punya atas bantal atas katil. Agak-agak la layan sangat dadah dalam rokok ni sampai makin lama lagi huyung hayang. Dadah jenis mahal ni.

Aku jeling tepi. Ada bekas air Milo yang aku minum tadi. Dah ada semut sekor dua. Aku tengok air pun macam berkocak-kocak. Pelik betul. Terus aku teringat kisah kat Penang dulu. Teringat zaman berlari-lari anak turun tangga sebab takut bangunan runtuh. Air dalam akuarium yang tak ada ikan tu berkocak gila babi.

Aku dah tak fikir apa dah. Aku bukak tingkap, tengok orang semua dah sebok turun tangga. Sah, gempa. Anggapan Sampoerna seludup tu ada dadah aku dah betulkan balik. Aku bukan pening sebab dadah, tapi sebab pangsapuri (baca : flat murahan) tu gegar sebab efek dari gempa bumi dekat Sumatera.

Dulu masa dekat Penang, dia bagi cuti. Aku dapat rasakan esok sini pun cuti macam dulu. Alasan nak check bangunan kalau-kalau ada rekahan.

Makcik-makcik mengumpat dan pakcik-pakcik suka jaga tepi kain orang kelam kabut turun tangga. Jatuh aku tepuk tangan. Heh.

Lagi info pasal gempa tadi dekat sini. Aku rasa ada tsunami alert kot.

Apa jadi dekat rokok Sampoerna seludup tu? Dah selamat memenuhi ruang rongga paru-paru aku.

Apa barang paru-paru putih. Hitam la bagus. Susah nak nampak kotor.

Apa lagi semua, jom kita mandi pantai malam ni. Bawak semua baju dengan makanan. Kita buat open house tepi pantai. Aku bawak semprit, eat all you can.

Tapi, jangan lupa tulis wasiat dulu.

33 journeyed together:

eykA♥ said...

eh yeke?ada gegaran.aku xrasa pon.mesti ko mimpi disiang hari.heh.semut...

fitriah said...

ak pon tak rase langsong.
ak nga tdo mase tu. wakaka

Ries Lee said...

kat sini ribut2 jer..
sekian...

Ejay said...

aku tgh kencing kat toilet di opis masa time gegar tu...
abis aku memancut serata alam sbb pening2 lalat masa kencing tu
wakakaaa..

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

pergh...seludup la baru best....


hahahahhaah...


suatu ketika dulu...:D

S.G.S said...

ouh aku pun sama! aku igt aku yg pening2, skali aku rs nih tak leh jadi, takkan goyang berkali2. aku tgk org sume kuar, aku pun cabut trn gak, malang nyer aku tak leh angkut pc turun sama. haha

B E L L A said...

asal byk blog cite psl ni? dah tuh tajuk mesti ade pkataan "gegar".

♥miszluna™ said...

org tgh tido pon rs gegar tu mamai2 pon leh kte kt syaz td gempa bumi la tu


haih..
3x dh rs mcm ni

siggplus said...

eyka : aku tau kau rasa gegar dr benda lain..hahaha...semut?hehehe

siggplus said...

fitriah : ada la..tu la kau, tido lg..umah dh runtuh br nk bgn..heh

siggplus said...

ries : ribut xda kaitan kot ngn gegar2 ni..

skrg ujan je kan..best betul..ada alasan aku x g klas..haha

siggplus said...

ejay : haha aku kesian dekat makcik cleaner yg cuci toilet kau kencing tu..abes kuning2 merata, dah la hancing..haish

siggplus said...

chaireel : kan?lagi sedap oh dr isap gudang garam..xda letih sgt nk sedut

aku kalau gudang mesti koyak sikit filter dia br dpt rasa nikmat dia..heh

siggplus said...

s.g.s : ramai gila kot turun td..aku kesian tgk blok sebla ada budak cacat kena dukung utk bwk turun..letih bapak dia..dah la dh tua

siggplus said...

b e l l a : ni tajuk hot skrg ni..lagi hot dr kes 'sweeping malaysia'..lagi hot dari kes rotan bontot kartika

siggplus said...

<3 : dah 3 kali?bila lg?
no wonder la org call xangkt kan..tido xingt dunia..heh

B E L L A said...

kes "sweeping malaysia"? kes apa kah? sori ah aku dok jauh nun disana. slalu ketinggalan hal ehwal semasa ni.

fitriah said...

eiii scary gak kan..huhu

Fify Hunny said...

hahah
ape barang menthol? ;p

♥miszluna™ said...

1. kt penang ms thn 2004, kt umah sn

2. kt ipoh thn 2005, sliding door bgegar

3. semalam..



heh!
call skali je mn nk angkat..
call la bkali2 klu nk ckp..
hangat2 taik ayam je la tu call

farah said...

kat tempat aku,
ribut yang maha dahsyat.

sumpah menakutkan!

siggplus said...

b e l l a : ha tu kes hot gak la kt malaysia n indonesia skang..kau google je, comfirm dpt info

siggplus said...

fitriah : sescary cite 'jin notti'..hahaha

siggplus said...

fifa : hehe i smoke filter lah..tp sampoerna lg sdp kalau menthol

siggplus said...

<3 : oho yeke? org call manada hangat2 taik ayam..dh cl xdpt nk wtpe call lg kan..heh

siggplus said...

farah : tu la aku dgr2 gak kt pantai timur ada ribut kaw2 nya dasyat..dgr cite ada yg mati gak

♥miszluna™ said...
This comment has been removed by the author.
♥miszluna™ said...

tu la awk..
call org skali x angkat x call dh..


klu org len leh plak awk call bkali2 sampai dapat kn..?

chipsmore said...

uni aku pon gegar da..memasing menggelupur turun bawah...


aku nk wasiat paswed blog aku la aku rasa...kang da xde...soh ko update.ko nk??? :D



iklan nuffnang lu ni sal lawa sgt?? gua terklik plak

zudotasan said...

aku xrase pon gegar..
huhuhu
lupe lak aku kt hulu mane nk rase...

paru2 itam sgt unggul...

siggplus said...

<3 : call bnyk2 kali pn sm gak xangkt..awk tu tido mati

siggplus said...

chismore : ha wasiatkan skali acc nuffnang kau k..heh

siggplus said...

zudotasan : landed propts mmg xrasa..high rise je yg rasa..heh

unggul kan?ssh nk nmpk kotor