Sep 29, 2009

.jemputan rumah terbuka, makan banyak-banyak

Selamat siang semua.

Hari ni aku ada dapat dua jemputan ke majlis rumah terbuka untuk minggu ni. Biasa lah baru lepas raya kan. Semua sibuk nak buat open house. Nak tunjuk sofa baru, langsir baru, katil baru. Aku nak jemput korang sekali ni.

Jemputan pertama datang dari Lecturer subjek Report Writing. Bertempat di dewan peperiksaan tingkat 6 fakulti Kejuruteraan Awam UiTM Shah Alam, pukul 8 malam hari Rabu. Barang-barang yang perlu dibawa adalah toyol, alat tulis dan beberapa helai kertas kosong. Eat all you can.

Jemputan kedua datang dari Lecturer subjek Building Services. Bertempat di dewan peperiksaan tingkat 4 fakulti Kejuruteraan Awam UiTM Shah Alam, pukul 10 pagi hari Sabtu. Barang-barang yang perlu dibawa adalah toyol, alat tulis dan beberapa helai kertas kosong. Eat all you can.

Sapa-sapa nak join, kontek aku. Standing invitation ni. Pengangkutan sendiri. Jangan risasu, semprit maybe disediakan tuan rumah.

Cibai. Raya-raya baru sebok nak buat test.

Aku ingat nak pakai baju melayu la buat test nanti. Siap lengkap sampin, songkok, capal.

38 journeyed together:

♥miszluna™ said...

hahaha...

kesian..
blaja baek2..
jgn nakal2..


jemputan ter-agung tuh..!

siggplus said...

<3 : nak join ke? utk awk org bg special case punya..pengangkutan disediakan..hehe

mn ada nakal..baik je kot

Ries Lee said...

ko sogok pemeriksa kat dewan tu dgn lemang...
gerenti dia wat tak nmpk jer toyol ko nanti...

B E L L A said...

wakakakaka best gile open house ni. malang nasib aku tengah cuti lagi, kalau x mesti lecturer aku wat gak open house mcm ni. xD

paraxixth said...

ah...makan simen saja.buat apa.! lakhanat betul lect macam tu.

islam ke kafir?

klik nuffnang

fitriah said...

haha samela weh
ngan assignmnt berlambak2 ni
da takde mase nak berpoya poya cam dulu haish

farah said...

mana boleh bawak toyol masuk exam.

kataku innocent.

:D

good luck siggplus!

mr.panda said...

haha.
rilek la. aku malam nie ada jemputan common test. ok je. hujung minggu 2. common test. haha. goodluck =P.

eykA♥ said...

cit.hengat betol2 makan.semangat aku klik.haish.eh abg aku satu u ngn ko upenye.haha.

siggplus said...

ries lee : dia xboleh makan lemang..kolestrol tinggi darah tinggi..kang mkn mampos kt situ gak..haha

lagipun toyol aku tu dh train cantik punya..pandai je menyusup sini sana..gua kasi dia berguru ngn mat rempit

siggplus said...

b e l l a : aku gerenti lepas kau balik dari cuti ni mesti dia ada ajak open house gak..sedia la k..pastikan toyol dah ready awal2..heh

siggplus said...

paraxixth : simen cicah sambal belacan sedap lah..nak2 yg ratio 4:2:1..lembut, cair dlm mulut..haha

islam lah, sem ni tak ada kafir..

siggplus said...

fitriah : kau pun dpt jemputan?lecturer tak sama kot..aku nk ikot gak g open house kau

degree weh, lain gila kalau nak beza ngn diploma dlu..letih gila

siggplus said...

farah : dari sekolah smpai degree aku bawak toyol..ok je xda kne pape..

haha tipu ah tak pernah bwk toyol msk test..heh

siggplus said...

mr panda : lagi 2 minggu aku pun ada jemputan utk open house common test..yela raya kan sebulan, sempat lagi wat open house common test tu..haha

gudluck 4 ur common test bro

siggplus said...

eyka : haha kecewa kan? aku nak buat open house tnggu aku kawin nnt lah..heh

abg kau tu course pe?awek dia?

fitriah said...

betul2! dulu mase pre degree lagi la..
ari2 g megamall time exam meniru selambe je assignment mcm xde je
skrg..xtdo mlm wat kje (pdahal sbb procrastinate)haha

chipsmore said...

ele...aku raya ke 3 da ngadap peper2x tu taw....xde hal ponnnnnnnn

chipsmore said...

aku xmain toyol2x ni...baik kan aku?? innocent kan aku??

Nazra~ said...

kim salam kt toyol ^__^

siggplus said...

fitriah : yup2 aku rasa rilex gila time dip dlu..dh masuk degree nak haram susah gila, letih gila..heh

alah standard ah skarg..suma benda nk procrastinate..

i procrastinate, a lot..hari2 aku procrastinate..ada je benda tak kena..period kot..haha

siggplus said...

chipsmore : test ape?test kahwin?gila tak best raya2 ada test oh..xda mood nk stadi..

ko xmain toyol?tapi ada gak mata jeling2 org sebla kan?heh

siggplus said...

nazra : dia kemslm blk..dia kata nk duit raya

NIMI said...

bongek larr kau kan??aku igt ko nk ajak ak gi umah ko ke beraya boleh tmbh duit raya memandangkan aku da pokai

Fifi Hunny said...

duit raya ada tak?
klu ade i nk joinnn.
heee

siggplus said...

nimi : haha aku mmg suka tipu org dgn tajuk entri kan?heh..
dtg la umah tbuka yg aku ajak tu, dpt duit raya gak..

siggplus said...

fifa : ada lah..u dkt je kan..nnt esok pas klas u singgah uitm k..hehe

eykA♥ said...

kecewa gila.rasa nak terjun bangunan.haiseyman.

ouh abg aku kejuruteraan mekanikal kot.haha.dia fis yer.

awek dia?xfaham xsoklan neh.explain.

chipsmore said...

menjeling menjeling ku bertentang..mata kta sama memandang....ewaahhhhhhh..
(berangan jd dato ct duet ngn sm salemmmmmm)

Ejay said...

aku cabar ko gi test pakai camtuh.. hehe
don't forget to snap pic nnti & upload here k. heheehee.

siggplus said...

chipsmore : bercakap bertanya dan bermesra, apa diakah tulisnya..

haha aku tau kau meniru mcm tu..mcm xbiasa lak kau ni..ngn aku kau nak kaver2

siggplus said...

eyka : ha pihh..pihh terjun bangunan..nnt kawn2 indu kau dtg tlg kebumi..heh

owh dia satu bangunan ngn aku ah..tp dia fac lain..

xpaham xpe..abaikan

siggplus said...

ejay : aku mls lah nak pakai cmtu..kang ada org ngorat lak..haha

S.G.S said...

ko lgi dasat dr aku. test time raya

siggplus said...

s.g.s : nak buat mcm mana dah nasib..uniten private mmg lah dia jaga ati student

chipsmore said...

wellll....u know me :D

Rara said...

tak blah doh entri ni . aku rasa macam best gila je dadah baru nak cuba rupanya gempa HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA khayal weh khayal :DD

zudotasan said...

huhuhuhu..
aku pon same..
byk gile jemputan umah tebuke cam ko ni...
serabot...
alat2 yg aku bwk pon same cam ko gak...
toyol tu aku bwk ber ekor2 gak ar...
penyelamat keadaan...