Sep 14, 2009

.raya?

Selamat siang semua.

Semalam Puan Hamizah call untuk tanya khabar. Rindu gamaknye si tua tu. Aku rindu jugak, tapi tak ada kredit, dan malas nak call nanti kena nag je sepanjang conversation nanti.

Aku dapat tahu dia beli sofa baru. Semangat la tuh nak beraya kali ni. Dia dah get over Encik Ariffin sadness kot. Aku dapat tahu stok kuih semprit dah sampai kat umah. Ni yang buat aku tak sabar nak balik ni.

Semprit, semprit, semprit, semprit. Aku rasa tak ada kuih lain yang boleh lawan kesedapan dia. Ok lah, ada. Kuih tart, tapi still tak boleh menang dengan semprit.

Orang lain dah balik, aku tercongok kat sini lagi habiskan sisa-sisa berpuasa di rumah bosan ini. Hari-hari rutin harian sama. Param yang sama, makan makanan sama di gerai yang sama,minum air sama di gerai yang sama. Sekarang baru aku tau macam mana Joni rasa hari-hari aku bagi dia makanan sama.

Aku dah mula rindu masakan berbuka restoran-restoran di Ipoh. Aku rindu nak makan Laicikang panas di kedai Ah Seng, rindu makan popia SS Ali kat TKK. Aku rindu nak makan kote aw goreng basah Kosiswa tepi sungai kinta. Aku rindu nak makan sup fishball bulat pagi-pagi tepi stadium, dan yang paling aku rindu nak makan laksa Kedah.

Aku rindu kakak aku belanja makan fancy-fancy. Makan free beb!

Paraxixth, raya ni apa plan? Barbeku muntah jom!

33 journeyed together:

paraxixth said...

raya kita g beraya la. barbeku buat ape.sungai lagi mau terjah ke?

kat rumah gua ada tart nanas. gua layan tart saja.

siggplus said...

ye la, nk g mana?umah sape kite nak kutip duit raya ni?

ye ah barbeku sungai ah..mkn kenyang2 then balik muntah2 pening..heh

tart boring ah, manis2 dia aku xley mkn sgt

anntaj said...

~ suka laicikang...
:)

paraxixth said...

aku boleh makan lapantart dalam 30 saat sekaligus.

hahha...amik kesempatan nak mencarut.. dgr cerita kau buat open hause? benarkah? open hause sempena sofa baru.keke

masih dalam perancangan. layan movie dan bowling main swing pun ok ape.

siggplus said...

anntaj : yup laicikang terbaik..kt ipoh la yg sdp..ada telur puyuh semua..tmpt lain xda

siggplus said...

paraxixth : gua celen lu..kalau lu boleh buat gua kasi duit raya kat lu..amacam?

yup ada open haus..datang lah beramai2..sila tinggalkan rokok dalam keta, jgn gatal2 nk bwk masuk umah aku k..haha

boling dan karaoke tu kan benda wajib bila jumpa..kita g paintball la, aritu dh plan kan?

paraxixth said...

owh..gua dah berhenti merokok semenjak ramadhan nie.

paint ball ke pain ball? pakai baju raya main paint ball.ok x? aku set jerk

siggplus said...

paraxixth : buto la lu..lu berenti sape nak supply rokok murah..sistem barter cmne nak diteruskan?heh

2-2 boleh..ha ok main pakai baju raya, full set, siap sampin skali ha..bendera kita guna kuih raya

tp suku kaum asli yang jaga tmpt paintball tu tak beraya ke nanti?

NIMI said...

mak ko tak peliklah kalau beli sofa ni mak aku beli TV..apa kes tah..aku ni sebagai anak mithali naklah sponsor cat..ko nak sponsor tak untuk umah ak??

kat huda si kuda-kuda tu tak rindu ke weii??

siggplus said...

nimi : ok la tu beli tv..nanti raya tak ada la kecoh nak tgk sarkas skrin kecik..

sponsor cat?tak nak..rumah aku punya cat pun dah lusuh..heh

mesti la aku rindu..dah berapa tahun dah tak dapat beraya sm2..

nenek™ said...

rye aku nk pi umh..menerai sofa bru mak ko tu..

eykA♥ said...

uh.beso2 pon duwet raye lagi?.saje singgah.heh,,,

siggplus said...

nenek : datang lah..sofa jenama pe tah..katanya minimalist..pn hamizah dah pandai minimalist kot skang..haha

siggplus said...

eyka : eh mesti la..muda lagi kot..belum kawen kne la dpt duit raya..

paraxixth said...

gua rasa ini tahun nak beli baju sekolah aggama sesi petang yang bersamping hijau la. lepas main paint ball pasti tertonjol pelbagai corak bukan?

siggplus said...

paraxixth : kita pakai baju sekolah masa teknik dulu sudah..hijau pokok pisang kan senang nk camouflage dalam hutan tu..haha

sadmonday said...

huhu... aku pon teringat nak makan roti jala kat stadium kedah... waaaaa... tak dapat balik tahun niiii... huhuhuhu

siggplus said...

sadmonday : apsal kau tak balik?ni mesti kau kalah main oh som dengan bini kau ni kan? Heh.

hf said...

barbeku??haks! nanti keracunan lagi!!

chipsmore said...

kote aw goreng basah Kosiswa tu macam menyelerakan ajaa....
denga kote aw tu pon macam sedap je...wakakakaka :D

chipsmore said...

aku nk ikot korang main bowlingggggg...nk ikot korang main paintballll pakai sampinnnnnn..
nk ikotttttt..

*hentak2x kaki wat muncung mulot angelina coli

siggplus said...

hanafana : tobat tak nak dah..xlarat aku kelam kabut nak g jamban..nak2 jamban tgh ada org guna..heh

siggplus said...

chipsmore : sangat menyelerakan..dia bentuk bulat2 then ada macam helmet darth vader di hujung..diserikan dgn 2 biji telur..haha

nak ikot?jom ah..raya nanti datang ipoh..jgn lupa bwk sampin..lg cun kalau bwk songkok skali..

chipsmore said...

siggplus: helmet darth vader tu pe?? almaklum lah aku kan inesennnn..huakakaka...

gile ahhh...mesti ensem aku pkai songkok nnt...ko pon x sehensem aku kang

siggplus said...

chipsmore : inesen lah sangat..chait!kau google sendiri ape tu helmet darth vader..cari keyword "sensaoil"..haha

ensem ke?aku rasa macam pondan je

chipsmore said...

ohh..ko cam pondan rupenya...


jap sensaoil jap helmet..mana satu ko nk soh google ni...hakk

siggplus said...

chipsmore : silap fakta kau ni..pondan tu kau la..

kau google je 2-2..aku rasa 2-2 tu merujuk benda yg sm..haha

chipsmore said...

siggplus: xnk la aku google...aku rasa hasilnya cam xberapa nk semenggah je...lg pon aku inesen jap bulan2x pose ni..lepas raya baru aku 18sg..18pl...

sume label boleyh

siggplus said...

chipsmore : kau bukan 18sg ke 18pl..kau 18sx sahaja

chipsmore said...

tp aku lebih senang di label 18sg..
sbb aku mmg seorang yg ganas..

yeahhhhh
(wat muka din beramboi ganas)

siggplus said...

chipsmore : ok then kau 18pl lah..sesuai sgt ngn kau yg ganas dan otak kuning ni..haha

kau buat muka ganas macam mana pun,org ingt kau muka macam angelina coli jugak..

chipsmore said...

alaaa...come on...support me plisss...
aku ganasssssssssssssss...
ganas gila..
ahaks..


xde la..actually..ami pena cakap ngn aku..
"ko igt de ke laki nk tahan ngn perempuan kasa cam ko ni"
time kitorang gado2x dulu la...

aku mmg kasa pon...tp siyesly bila ngn dy ..
hati aku lembut doo...kasa2x aku...aku soft juga..
tp dy xpena mek taw..kuciwa aku

siggplus said...

chipsmore : kau tau tak, orang cakap orang ganas ni kt atas katil pun ganas jugak..

abes la laki kau nanti tgn kne ikat kt tepi katil, kne rotan ngn buluh, kne sula, kne gari..haih..

some boys are more into tough girls lah..bukan yg tough bodybuilder tu, tp yg independent, pandai jaga diri tu..kerek tu salah satu bonus