Sep 19, 2009

.entry meminta maaf secara ikhlas tak ikhlas

Selamat siang semua.

Apa macam berbuka tadi? Puas? Kenyang dapat makan sama dengan famili? Seronok kan, makan kenyang-kenyang tak payah keluar satu sen pun. Heh.

Aku baru balik dari berbuka di Restoran Nasi Padang Simpang Tiga. Ntah ayam ape tah, tak silap aku ayam pop. Tak pasti pop rock ke popia ke pop yeh yeh ke.

So berbuka tadi kira berbuka last untuk melengkap puasa tahun ni. Ada ke yang berjaya kuruskan badan? Aku rasa tak ada. Dah puasa, tapi berbuka melantak macam tak ada hari esok, memang lah.

Ok lah, dengan titah baginda, aku mengisytiharkan yang aku ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf kepada semua pembaca blog aku yang tak seberapa ni (aku bukan cakap korang tak seberapa, aku cakap blog aku ni). Aku nak mintak maaf jika ada terkasar bahasa, tersinggung hati, terguris perasaan, termakan hati, terjentik testis, tercubit skrotum, tertarik tali bra, terkentut, terkencing, terberak, terbaling mercun dekat semua pembaca blog ni. Kadang-kadang aku tak sedar apa yang aku cakap tu buat korang terasa. Manusia mana ada yang perfect kan.

Aku mintak maaf. Straight from my heart. Jujur.

Halalkan makan minum. Halalkan ilmu entry-entry korang. Halalkan sadakah nuffnang kau tu.

Kita cuci segala salah dan silap antara kita, then lepas ni kita bukak buku baru k?

Makan tu berpada lah. Banyak lagi rumah nak lawat. Takkan kau nak berak dekat rumah orang kan? Gila tak ada feel. Tak best cepelum cepelum. Haha.

Selamat Hari Raya Aidilfitri edisi 2009, Minal Idil Wal Faizin.

Sori tak ada gambar comel-comel atau gambar sendiri sebagai kad raya. Aku tak reti nak guna photoshop.

Senang-senang jemput datang rumah. Tak tau direction sila Google Earth.

Sayu-sayu aku dengar takbir, teringat Encik Ariffin :`(

Aku lalu masjid tadi, tak ada pun orang terawih. Malas betul diorang ni. Mentang-mentang dah ada lemang depan mata. Heh.

Sekian, wabillahitaufikwalhidayah, Assalamualaikum wbt.

17 journeyed together:

mr.panda said...

hoho. salam aidilfitri bro.
makan lemang igt la gua. haha tidak lupa juga sama joni.

Ejay said...

yg sana dimaafkan dan maafkan juga yg di sini ye...

eykA♥ said...

okeh.aku maafkan.bye.heh.

zudotasan said...

slamat hari raye juge...
walau pon aku bru jumpe ko sekali..
nk wat dose kt ko pon xsempat lg...
free dtg umh aku...

lya.nana said...

Selamat Hari Raya Kawan!

siggplus said...

mr panda : lu nak mkn joni ke?

siggplus said...

ejay : dimaafkan juga..meh duit raya cpt..haha

siggplus said...

ekya : xnk mintak maaf kt aku ke?heh..apsal blog kau private?

siggplus said...

zudotasan : selamat hari raya juga..haha nnt jumpe lg wat la dosa kt aku..heh..

dtg rumah?ada semprit x?

siggplus said...

lya.nana : selamat hari raya juga..jnji nk belanja aku mkn xblanja2 pn..huhu

farah said...

aku jugak nak mintak maaf nie,
mungkin aku lom ada dosa lagi ngan ko,
baru kenal kan.

ahhaha.

p.s. terawih di malam raya? :D

chipsmore said...

sal macam sedih je entri ko ni??? ok la..aku tumpang sedih...xnk la sakat ko raya raya ni...

paraxixth said...

masih dalam pertimbangan.

heh.jadi x raya ke empat nie.

btw gua dah terklik kat nuffnang

siggplus said...

farah : alah dosa2 n mintak maaf tu kire forward la utk2 yg lepas2 ni..hehe

siggplus said...

chipsmore : nampak sedih ke?aku saja je bg nmpk mcm mintak maaf ikhlas..padahal x pun..haha

siggplus said...

paraxixth : lu x maafkn pun xpe gua tak heran pun..sbb nnt btmbh2 gak wa punya dosa kt lu..heh..

jd laa..start dr umah lowed smpai umah norlia ah, mcm biasa..lu xnk bwk cik epal?heh

paraxixth said...

esok gua single.