Aug 22, 2010

.luahan hati blogger picisan

Selamat siang semua.

Tekan nama website, ketik-ketik sana sini, scroll sikit atas bawah sana sini, tekan pangkah guna left button mouse.

Aku gelak sorang-sorang. Puas.


Bodoh.




Bodoh betul aku pergi baca blog famous-famous. Semua penulis blog famous bodoh piang.

Aku gelak sorang-sorang bila blogger-blogger famous ni cakap kita kalau ada blog kena ikut peredaran semasa, kena ikut SEO, kena selalu jaga Pagerank, kena banyakkan ilmu coding.

Lagi satu aku tak boleh terima, bila blogger-blogger famous nasihatkan blogger-blogger picisan macam aku ni supaya jangan tulis benda yang sia-sia. Yang tak ada memberi manfaat. Kalau boleh bagi penuh blog dengan info-info bermakna.

Bodoh lagi sekali.


Wahai blogger-blogger famous yang bertaraf dewa-dewa pagerank blog bawah 1000 Alexa Pagerank mengalahkan Redtube, itulah namanya personal blog. A blog is an online diary, an option for any to express themselves.

Kata dah otai dalam blog, tapi bangang tak boleh beza personal blog dengan blog pagipagibukakmatacaritrafikcariduit macam blog kau tu. Cari makan kepala hangguk kau.

Kau pernah selongkar diari kakak kau dan kau jumpa tips-tips cemerlang dalam pelajaran tercatit dalam diari dia?

Bodoh betul.








83 journeyed together:

siggplus said...

1st!

amoi said...

u looks so angry.

Deya Zanial said...

agreed !

Fatin Aliyya said...

sabor jelah kn sb ader sesetengh org ingt dorg bagus dlm sgla hal pdhl bajet bagos ader lah.

tp bro, ur words r so true.sukalah.:)

cmt berpuasa.

Pyka Rahmat said...

yes setuju. orang dungu berkepuk susah nak communicate.

aren said...

celik2matatengokduitnaikketakdekatnuff

Fatin Aliyya said...

sabor jelah kn sb ader sesetengh org ingt dorg bagus dlm sgla hal pdhl bajet bagos ader lah.

tp bro, ur words r so true.sukalah.:)

cmt berpuasa.

eiffel said...

hahaha...msti la xder pasal tips cemerlang bajar...huhuhu..

hBz said...

rofl. hang minum pa tghari tadi?

kah2. lahanat. jangan disebut lagi tentang otaik2 neh. kepala aku bingit. bingit sial!

me, nelly said...

setuju! :D

Pekerja Kontrak said...

sangat setuju... memang bodoh blogger sombong bodh....

noor afzan said...

aikk..
hang komen kat post sendiri ka?
pelik nih.


Kalau dah personal blog tu memang ikut suka la kan nak tulis pe.
hhhmmm...
betul juga kata hang.

Koyuki said...

god, sigg..i know i love ya..thanks dude..

yang part 'kepala hangguk' tu paling best..

-iEkA DaRLink- said...

setuju noe.

paeh said...

nnt kita lepak ye bro. marah semacam je nii... risau aku. muehehe

Zala Wajik said...

Kakak aku punya diari ada tips2 untuk cemerlang! serius aku tak tipu.

*janganlah dia bukak blog kau -.- mampus aku terkantoi*

Huda Luna said...

kihkih

blog org lg personal

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hah.. naseb baek tak famous.

hellioz said...

100+ internet!

gyahahahahahah~

btw, gwa nk gak bace blog otai famous tuyh!

pm gwa plz...

gyahahahaaha~

milimilo said...

mana butang like,nak like byk2 ;D

IERA HAJERAH AZMAN said...

hahahaha...so true la weh. ko patut letak butang like kat setiap entry.lepas tu entry ni paling tinggi like. haha.. kalo bleh aku nak like setiap hari xD.

wAnIe said...

bapak aa..aku like gila post nih! HAHA!

aku is me..Uuudy said...

ha3.. amatlah bagus n3 nie.. nk byk ilmu gi skolah bce kamus dewan edisi keempat.. ho3

mier@merr said...

setuju amat2... tulis blog sonok sonok...suka2..luahan diri snri... kadang2 je masukkan yg bermkna..

zul efron said...

so true..

-blogger otai-

zul efron said...

argh.. lupe plak gua sign in..
cilakak.

atreyu strange said...

terbaekk dari ladang.

deus X machina said...

cayalah siswa

MOFASAD said...

cayalah siswa



lu kalau nak tips dari gua jadikan blog lu blog porn gua boleh tolong

afiq said...

ouh suka suka entri ini

Encik Tikus said...

tapi blog nenek aku ada jea tips nak bangun awal.

Mieza vs Rory said...

hurmm..dan tiber2 aku stju ngn ko...bravo bebeh

anak abdullah said...

blog untuk jadi blogger dengan blog untuk jadi orang serius berbeda..yang penting, aku start jumpa blog jadi orang dulu baru aku jumpa blog yang tak habis2 suruh terperap dalam sangkar blog ni..haha

nn said...

hahahahahahha. betul jugak ek. daripada baca blog diorang baik bukak blog kau aku rasa. :DD

afiqsiddhartha said...

sigg. dunia blog ni pun ada blogger kelas atasan dan bawahan ke? Kalau opah aku nak blog pasal tanam pokok cili, tu personal atau mengikut peredaran masa?

Nudi said...

Sigg,aku pinjam ayat kau sikit ek pasal nak buat entri dlaam blog!

redballerina said...

haha. aku mula2 buat blog xtau pun boleh dapat duit ke apa.

AyuE SurihanyOt said...

tu la sapa suruh hang baca blog femes2...lain kali baca blog aku ja..






banyak info2 melucah...

B E L L A said...

setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Aus MeLankoLik said...

hahhak , mane nk klik button like haa ??

|arieza| said...

hahah ok nk mula tulis diary tulis tips tips pandai mengorat duda kaya! hahahaha!

i suke ini suke suke suke!! hahaha

kiba said...

abg sigg jangan la marah :(
takut.
tehehe

Mr. Schomey™ said...

garang la abang.

Cik Agogo said...

aku jarang blogwalking sebab ni lah.

dulu ada jugak aku follow blog-bajet-hebat-hari-hari-cari-trafik-tinggi-tinggi.

tapi sumpah annoying bila satu hari sampai 10x dia update. konon cakap awal2 mende auto-publish. tapi imagine la satu malam takkan boleh nak taip entry sampai 20-30 entry panjang2 untuk set auto-publish? bila masa dia tidoq?

aku nak jugak baca yang keluaran eksklusif terhad ala2 diari ke apa dari blog2 biasa2 yang aku follow yang lain.

lagi satu beb. aku bengang jugak sebab yang konon2 otai ni, sebelum ni pernah jugak terjah blog aku letak komen kat shout box. u follow i, i follow u.

lepas tu skang sibuk mengutuk blogger2 baru yang buat benda yang sama. tak sedar diri betul.

fndrocka said...

ni kira mewakili luahan hati aku jugaklah...nak kopi masuk dlm blog aku boleh tak?haha

the best entry of the month

Lisa Farhana; said...

terbaik! hahahaha XD

otak ketat said...

wawww. jarang-jarang sigg kelihatan pintar. keh keh keh. aku setuju weh. nak informasi pergi ah malaysiakini.com. wakakaka.

Weeda said...

haha..aku suka entri ko ni sigg..terbaik r...haha..tu la dorang ni berlagak baik..siap ada nak tolong blogger baru naikkan trafik..miahaha~

lumut said...

abg sigg..ape ni!!!marah2 plak..haha

kau femes dowhh...
follower cecah 8 ratus..kalau buat kenduri kawen pon jenuh kau ngan huda nak jemput ni..

femesnye kau!!1

aku yg picisa...hakhak...

p/s:menulis itu kepuasan...

abg,nak tnye ni...bleh kay ake ngan blog??adik nak beli tiket kapal terbang ni.bantu yer....follower abg ramai tuh..cisss

lalink7 said...

nama pun manusia..xpenah cukup dan puas dengan org di sekeliling..

syahira ariff said...

Hebat la sigg
fuuhhhhh
luahan berani mati!
=D
hahaha

Ann said...

erm tak bek2 marah taw..sabar k...huhu

miss faten said...

HOYYEAH !! Go refjour :DD

Ainee Cumi said...

Sukanya aku ko pergi hambur dieowang. Ahahahahah! Tu lah aku pun rasa belog aku untuk tulis apa yang aku bikin, apa yang aku suka dan apa yang aku rasa berguna untuk aku. Tapi kadang-kadang ada jugak benda yang aku suka nak pi kongsi dengan orang lain. Woohooo!!

farra-eng said...

sabar2 posa (^.~)

Tfaaaaaa said...

aku sukaaaa

Drunbella Khoo said...

agak-agak ada tak org buat fan page "otai blogger boikot sigg"
hahahaha.
:D
dah nama pun blog.
kalau itu takleh ini takleh, hilanglah keseronokan menulis.
semua nak kena tapis.
isk.

caca said...

suddenly i fall in love with you . canee ? :D btw , agree with you bro .

izul said...

haha lawak la. nasib terjumpe netri ni kt gengblogger. famous tu hehe

Regards from sydney,
Izul DKDM~

Tn.Punya said...

wah terus jadi famous entri ko ni.. dek kerana ayat-ayat & perkataan b**oh tu.. bulan puasa tak baik cakap bukan2.. lantak pi lah orang nak ckp apa dengan kita yang blogger kecik ni..

nas said...

berani mati dowh entri ko..
nanti kalo blogger2 femes2 bace nanti naya ko..
hahaha..
xpe2..
nseb bek aku xpemes..
so aku agak agree ngan ko..:P

Frodo Baggins said...

OK, WA SETUJU YANGG AMAT!!!


>>___<<


psssttt, sape2?
lu kasi lipat lagi!!
hahahahha

azizie.com said...

hahaha. betik tu. personal blog is personal blog. tak kisah la nak tulis ape

reen_sofee said...

like!
tahniah!

Razman said...

kali pertama tidak lucah dan begitu bernas pandangan kau.

o kambeng hitam o said...

sigg, kau nampak pandai. hahaha

annadzirah said...

tapi aku lagi benci orang yang bermuka-muka.
dekat entry kau dia like.
dekat entry blogger famous dia like jugak.

bodoh.

Mohd Hazri said...

Wah bukan main marah lagi.. Ni maksud otai

O = otak
T = tetutup
A = ada
I = ikan

:p

oranglidi said...

nice one.. kasi link bagus gak.

MOFASAD said...

setuju dengan cakap razman dan orang lidi

J. Love said...

lu idol gua dalam entri ini

Berd said...

Sebab tak ada lucah gua rasa bukan sifu yang update. Sebab tu gua tak drop komen awal-awal.

Tapi lepas baca semua pengomen yang mereka percaya ni hasil sifu. Gua ikut sama.

Jujur. Berilmu gila. Ingat mahu curi idea sifu kali ni.

Ah panjang pula.

Berd said...

Eh tak sangka sifu juga main first-first.

73rd!

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

:D


mari belajar matematik...

blog = diarisendiriikutsukahatinaktypeapapun

k.e.r.i. said...

ko bukan blogger femes gak ke?

nizamsani said...

aku suka entri ni.

wong ah ian said...

ok aku yg ketujuhpuluhtujuh..bagus siggy aku sokong kao..

black_mel said...

waka waka eh2...kakak aku xde diari...haha...tips nak cemerlang?20 tahun dulu kalau dpt mybe aku skrng cemerlang..hehe..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

oke dah letey tekan.

mrnamie said...

hehe... suka gak aku baca entry ni. :)

fanadz said...

huhu..marah btol nih.nasib baik aku sememangnya tak femes.

Aya de Luna said...

aku tak faham menatang tu smua..
dan aku malas nak faham..

bagi aku kepuasan dan keseronokan menulis itu lebih bermakna berbanding nama..kalau taksuka baca boleh blah!ada aku kisah?!nope!

shakinah said...

HEY I FEYMES! WALAUPUN I TAK TMASUK DLM RANK ALEXA, TP I TAU I FEYMES! I APDET BLOG HARI2 MEMANG TUK DUIT, SO WHAT?!



Menjadi tak sigg? Hee.