Aug 17, 2010

.orang nak berniaga, dia pun nak berniaga

Selamat siang semua.

Sekarang ni bulan Ramadhan semua sibuk nak berniaga.

Gigolo, pelacur, artis, pondan, blogger, student, pengasuh, semua sibuk-sibuk nak tunjuk skill masakan diorang. Kata nak buat duit sikit nak tampung belanja raya.

Boleh pakcik, makcik, abang, kakak, nak berniaga boleh, tapi tolong lah berniaga macam orang berniaga betul. Masak elok-elok lah, bagi sedap-sedap, baru boleh jadi kaya. Ini bubuh garam lebih, sos tiram banyak sangat, susu tetek terperah dalam soya, bulu pubis gugur dalam laksa, bulu ketiak jatuh dalam kuah mee bandung, peluh ketiak dalam badak berendam. Haih.

Kalau tak reti berniaga, jangan berniaga. Jangan fikir untung saja.

Lagi satu, cuba jual masakan yang rare sikit.



Laksa, bosan.

Mee sup, bosan.

Beriyani, bosan.

Murtabak, bosan.

Nasi Tomato, bosan.

Nasi lemak ayam rempah, lagi la bosan.



Setakat 7 ramadhan ni, aku rasa belum pernah lagi nampak orang jual makanan rare macam ni.



Nasi kangkang.



Ini baru peniaga rare.

33 journeyed together:

nn said...

nasi kangkang ek? siapa yang nak jual. laku ke kalau jual pun? ha ha

deus X machina said...

puasa season depan aku keluar modal..
ko n parit jual, amacam

MOFASAD said...

laku ke deus nie?


keh keh keh

~Miss_eiyDa ~ said...

hak3..adehh xlehblah la ko ni,,ns kangkang kalo mkn ko kang yg terkangkang kang..hahhahaha
wei2..ayat2 ko kt atas wat aku geli nk bl mknn kt bazar lah uuwekkss ahahah

Mohd Hazri said...

agak-agak kalau dia jual kepala kera cicah asam, telur ungka masak tiga rasa ko beli tak?

cik panadol said...

kalo nasi kangkang, lauknye ape?

neyra shazeyra said...

aritu kau dah jumpa kuih puki cukup la., nak demand lak. eh silap. pukis. hahahaha

|arieza| said...

i ada jual. mau?

Fiq said...

lelaki buat nasi kangkang ada laku kaa..?

asek nasi je.cube try mee ke bihun ke.

hiro said...

jom bro..esok kita buka gerai
KEBAB AH AH AH AH..keh2..kira 4 kali ah tu ckup dh nk wt nyah stim.

Jard The Great said...

haha.. ade plak market untuk nasi kangkang..

Cik Agogo said...

style!!

baru rare!!

Huda Luna said...

hahahah nasi kangkang cap ape yu mau?

Ann said...

sape la mau makan?huhu

fnd said...

Ini dah sound mcm lucadeketiak

ken said...

semua ingat buat business senang dan boleh untang.. tapi itu tak semestinya betul.. =)

afiqsiddhartha said...

pernah jugak aku try nasi kangkang masa aku couple dengan lindsay lohan dulu. Sedap. Tapi dia kata resepi rahsia. Berniaga lagi la dia taknak!

AyuE SurihanyOt said...

macam best je kau punya idea..nnt aku buat jual..ermm kau dok area shah alam kan...ok jgn lupa cari aku kt bazar berdekatan..

CERITA LEBAT said...

kah4..gampang..kalau jual nasi kangkang mau kosong bazar..

fiQ Froz said...

cisss...gelilah siggg bulu pubis gugur tuh...ishhhh...

em nasi kangkang hangguk mu....
sakit otak kau ni..
bawak2 g jumpe dokter la sigg oi..haha

Mr. Schomey™ said...

orang kata nasi bubuh palat efek dia sama ngn nasi kangkang.

syahira ariff said...

jual diri selalu la.
baru rare

Ainee Cumi said...

Ko je lah yang jual weyh.
SUMPAH AKU TAK BELI! TAK MAU AKU IKUT CAKAP KO!

otak ketat said...

la kt tmpt aku neh ha byk ja. kau tu. duduk kt tmpt yg tak urban. mmg tak jumpa.

arekymz membuyau said...

assalam..
wah..
mmg rare sgt2 lah..
mmg akan ko pegi ke sane je..

eka said...

bulu pubis ? masak kat celah kangkang ker ? hahaa ..
nasi kangkang satuuu .. ! euww .. :P

Pyka Rahmat said...

dengar kata nasi kangkang tu murah, mana nak beli eh ?

kiba said...

tak nak nasi sigg!

Ries Lee said...

bukan soal rare.
aku nak bangkitkan yang pelik.

kenapa orang makan 'nasi ayam' sedangkan itu ayam punya nasik atau dalam erti kata lain nasi yang dimakan oleh ayam.

pelik kan?

addictedtoeleven said...

wey kau try la jual lu!!! kalau laku cakap kat aku. hahah, hahah!! dan hahah lagi!!

lalink7 said...

sengal ko sigg...make sure tarawikh malam nie 20rakaatnye ok? tambah pahala skiet..

eiffel said...

giler rare...hahhahah

-.-" ader sesaper yg nak beli ker??

Rabia Sensei said...

Kalau ada jual, mesti awak yang pertama and the only one yang beli kan? Hehehe!