Apr 23, 2010

.abang Yunus dah marah saya, alamak takutnya saya

Selamat siang semua.



Ini komen saya pasal entri cik Arieza Pok Pek Pok Kek pasal kes buang bayi lepas tu bakar.

Ini entri dia.

Kehadapan abang Yunus yang hensem lagi bijaksana. Baik budi pekertinya dan cantik rupa parasnya. Nama ala-ala Nabi dah, tapi otak masih tak bijak macam para Anbia.

Untuk pengetahuan Abang Yunus yang hensem lagi bijaksana, saya amatlah menyokong konsep hukum qisas iaitu bunuh dibalas dengan bunuh. Ya betul pendapat abang Yunus yang hensem lagi bijaksana yang dosa tu biar dia tanggung dengan Allah, tapi kita sebagai manusia yang waras, di arus kemodenan ini, haruslah berfikir seperti manusia. Bukan berfikir seperti binatang macam abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ini.

Abang bayangkan, saya ni memang sukakan budak-budak. Saya memang sayang dekat bayi walau rupa macam mana pun. Orang kata kita tengok bayi ni hati kita sejuk saja. Sebab apa? Sebab bayi suci dari dosa. Ini dikira sangat bagus kalau nak dikira dengan lihat muka abang yang berperangai binatang ini.

Dah lah zina, bunuh budak tak bersalah pulak. Memang combo betul dosa.

Bayi comel. Rasa nak peluk ketat-ketat. Rasa nak ciom laju-laju. Bau bayi saja dah boleh buat saya orgasma bertalu-talu. Even bau busyuk achem susu yang tumpah kat badan dia pun wangi.

Macam mana boleh tergamak orang buang bayi, lepas tu bakar pulak tu? Anak sendiri pulak tu.

Saya suka perumpamaan kamus Dewan Bahasa edisi ke 15 yang berbunyi, "Jangan salahkan ibu mengandung, salahkan bapak yang pancut serong"

Cuba abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ni bayangkan, waktu abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ni masih lagi pakai pampers, hari-hari merengek nak nenen, abang suka ke abang kena bunuh lepas tu bakar? Kena campak dalam tong sampah pulak tu. Biasanya pampers yang sarat dipenuhi taik saja yang arah tuju dia ke dalam tong sampah, ini abang Yunus lagi hensem ni pun kena jugak?

Abang tahu tak, anak yang mati belum akil baligh boleh tarik mak bapak dia masuk syurga sekali dengan dia tahu? Kalau mak bapak dia sendiri pun buat kejam dengan dia, macam mana dia nak tarik? Ingat main tarik tali ke?

Saya dari dulu lagi berharap hukum qisas ni ada dekat Malaysia. Sebab apa? Sebab kes-kes macam ni memang patut diberi pengajaran. Dan tak ada hukuman yang lagi sesuai untuk orang sekejam ni selain dari bunuh dia balik. Saya amat berharap saya boleh apply kerja jadi pembunuh si pembunuh. Bila saya bunuh diorang saya rasa puas sebab binatang ni dah tak wujud dalam dunia ni.

Saya dulu cukup suka main tagan guli. So saya memang expert lah bab rejam-rejam ni.

Abang Yunus yang hensem lagi bijaksana, saya ni pun bukan lah orang yang alim ulamak sangat. Saya solat pun kadang-kadang miss jugak. Baca Quran pun jarang sekali. Tapi saya masih boleh fikir baik buruk. Mana dosa, mana pahala. Dan saya mintak maaf kalau saya ni nampak macam jahil. Biasalah, manusia mana ada yang perfect. Tapi Rozita Che Wan tu memang memenuhi cita rasa saya lah. Bagi saya body dia perfect.

Waitseminit, abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ni, yang sokong sangat pembunuh bayi ni kenapa? Abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ni ke yang bunuh dan bakar bayi tu? Abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ni ke bapak pada bayi tu?

Kalau betul, tahniah lah sebab budak tu takkan tarik abang Yunus masuk syurga. Dia boleh lambai-lambai dekat abang Yunus yang tengah kena seksa neraka, sambil minum Slurpee kegemaran dia warna Biru. Sambil dayang-dayang mendodoi dia dan pakaikan dia pampers.

Sudahlah saya mengarut. Diharap abang Yunus yang hensem lagi bijaksana ni boleh menjawab persoalan ni, tapi tolong lah jadi bijak sikit bila berbicara ok?

Pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas.

Post Scriptum : Saya taburkan sikit bedak Johnson and Johnson atas surat ni. Wangi kan? Bau macam bayi kan? Mesti abang Yunus yang hensem lagi bijaksana yang cacat akal ni suka kan?

30 journeyed together:

Cik Puan Drunbella said...

sama macam kak di kena.
org salah paham dengan penulisan die then kena hentam dgn org yg sukar digambarkan dengan kata2.
semak tul dgn org yg mcm neh.
kita kata lain, org dok pikiaq lain.
haish.
=___="

MuhD NoR AzyM said...

Cayalah. Bila encik yunus nak balas nih?

redplasticbag said...

hehh, kan dah kena si yunus ni

fateen said...

Abg Yunus . Reply cepat dong . Hahaha

Pensel Kontot said...

erm...mana abam Yunus tuh...

cepat la reply

ciksa'adah said...

tak sabaaaa nak tunggu reply abg yunus yg hensem lg bijaksana tuh....hahahaha

lumut said...

kau kene suh arieza bg tau kat blog die lah yg kau dah buat entry utk abg yunus.baru abg yunus dtg bace.

makdara terdiva said...

Abg Yunus sengaja nak mintak siggplus buat N3 khas utk die kot..haha!!

Huda Luna said...

abg yunus tu dia xtau awk wat special entry kt dia

otak ketat said...

kah kah kah. jiran aku ada nama yunus. takkan dia kot? wakakaka.

Twenty Something said...

Encik siggplus !
Adakah anda dahulu seorang pembahas ?

|arieza| said...

wah baru perasan rupanay ada comment abg yunus buta sarcasm dlm entry i tu.. mmg patut u reply cmni.. abg yunus kot yg tgglkn bayi dpn surau tu! hoh!

Berd said...

abang yunus ni saja nak buat kontrobesi. dia kan hensem.

Aus MeLankoLik said...

hahahahak ,
bagus punye balasan entri .
satu komen dibalas satu entri .terbaik . hahahak

hBz said...

hikhik.. jom bakar yunus! kalau camtu. POLIS sekalian. jangan la tangkap pembunuh. lepaskan je. biar Tuhan saje hukum. LOL. yunus bengong!

ninaneno said...

ternanti-nanti jugak apa abang yunus reply ni...

Ery Farieha said...

spesel tol abg yunus ni
hehehe

x-po said...

hoho pandai ko lawan blk statement dia bro..bgs2

ellenyna said...

terbaek la ayat ko sigg. ;)

siggplus said...

Cik Puan Drunbella :

Tu lah pasal. Aku ada terbaca jugak pasal yang kak di kena hantam aritu.

orang jenis macam ni jenis tak faham bahasa. jenis straight je tak reti nk kona-kona lgsg


MuhD NoR AzyM :

Entahlah, aku duk tunggu gak ni



redplasticbag :

Sapa suruh bertindak bijak sangat.


fateen :

Tak reply-reply pun lagi.


Pensel Kontot :

Sabar lah menunggu. Itupun kalau dia ada kote nak reply


ciksa'adah :

haha memang dia hensem lagi bijaksana pun. kalau tak tak ada la dia buat statement macam tu.


lumut :

aku harap dia google nama Yunus dan jumpa blog ni. heh


makdara terdiva :

Tah lah. Tak apa, sebab dia hensem lagi bijaksana, aku buat entri khas utk dia


Huda Luna <3 :

Nanti dia baca lah tu kot. Heh.


otak ketat :

Aku rasa mungkin dia. Esok-esok keluar lah berita pasal dia bakar anak dia dalam lubang jamban



Twenty Something :

Langsung tak. Aku gugup bila cakap depan orang ramai.


|arieza| :

Tu lah pasal. Tak faham kenapa dia tak boleh bezakan serious dengan sarcasm. Haih.


Berd :

Hensem sangat-sangat. Kau tengok mesti jatuh hati, tak kira jantina. Haha


Aus MeLankoLik :

Sebab aku rajin aku buat 1 entri. Kalau malas harapan ah. Heh.


hBz :

Haha aku suka komen kau. Polis lepas ni boleh pencen awal. Semua jenayah kasi Tuhan saja yang hukum.


ninaneno :

Harap bersabar. Setakat ni dia belum reply lagi.


Ery Farieha :

Dia spesel sebab dia OKU.


xpo :

Aku tak suka tengok wrestling, jadi aku tak suka berlawan. Heh.


ellenyna :

Sarcasm itu perlu untuk educate orang cacat otak macam dia ni.

|arieza| said...

hoh i dh reply kt comment dia kt my original blog. dia still snyp je lg huhuhuh dh ckp kt dia yg u ada tulis entry :P

♥cutebabygirl♥ said...

wahhhhh..
mantap! good point. =)

cik EPAL said...

terbaikkkk. nak tunggu gak balasan abang yunus yang hensem tu. tapi abang yunus tu ada blog ke? :D

mindbreaking said...

x suka2 gado2, peace...

mirara said...

jangan main gila dengan sigg. kan dah kena! haha. padan muka abang yunus!

black_mel said...

dh lama x masuk sini...rupa2nya dh jadi komen biasa balik..hehe..aku pun dh tukar komen biasa....

abg yunus tu ada pengalaman silam kot..

sHa said...

aku sgt menyokong ko, budak kecik!
go go!

si.tangan.besi said...

wah . hebat . betol2 how liau . hahah XD

KNue KnUe said...

haha. nice one! ade lg satu pepatah yg lebey kuang..
"jgn salahkan ibu mengandung. salahkan bapak x pakai kondom"
:P

Aaina... said...

cool! padan muka abg yunus tuh! kan dah kena!