Apr 28, 2010

.dua tag sekali tembak

Selamat siang semua. Aku combine 2 tag ni dalam 1 entri terus sebab aku ni cukup liat nak buat tag. Tapi buat jugak lah, lagipun sekarang ni aku tak ada idea nak update apa. Tag pertama dari StaplerKertas. THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
  1. Swimmer.
  2. Nama betul aku.
  3. Kasmian Pandapotan Gorigon (ok ini tipu)
THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
  1. Hari aku sunat
  2. Hari jadi orang terdekat dengan aku.
  3. Hari kematian orang terdekat dengan aku.
THREE WAYS TO BE HAPPY:
  1. Masturbasi.
  2. Berak.
  3. Makan.

THREE OF YOUR FAVOURITE SONGS AS FOR NOW:
  1. The Only Exception - Paramore
  2. Roulette - System Of A Down
  3. Rebecca - Meg & Dia

THREE PERSONS (group) YOU MISS FROM THE PAST:
  1. Cinta hati saya
  2. My Homeboys (Kemai, Lowed, Paraxixth, Along)
  3. Encik Ariffin

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE
  1. Dildo
  2. Duit
  3. HTC HD

THREE OF YOUR FAVOUITE HOBBIES:
  1. Berak
  2. Berak
  3. Mengumpul setem
THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATIONS:
  1. Amsterdam
  2. Phi Phi Island
  3. Sabah (aku nak cari sumandak sabah)
Semua syurga maksiat kan? Heh.

THREE MALLS YOU USUALLY GO TO:
  1. Jusco Kinta City
  2. The Curve
  3. Mid Valley

THREE FAVORITE DRINKS:
  1. Tewwowais sattu!
  2. Tewais sattu!
  3. Milowwowais sattu!

THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:

Ok ini aku assume beg kelas aku.
  1. Ipod Touch
  2. Roti setengah yang aku simpan dari awal sem haritu
  3. Kotak pensel
  4. Kertas A4
  5. Nota lecturer yang renyuk.
  6. Cebisan keropok yang aku simpan dari tengah sem

THREE FAVORITE COLOURS:
  1. Kuning
  2. Hijau
  3. Merah
Abang-abang Long mesti suka lah warna-warna ni. Mari abang kita salam sambil rasa nadi sikit.
THREE HANGOUTS:
  1. Rumah
  2. Mapley
  3. Pusat-pusat sukan

TOP THREE FOODS YOU LOVE SO MUCH:
  1. Laksa
  2. Daging masak kicap mama
  3. Cendol (cendol betul, bukan hingus)

TOP THREE FACES YOU LIKE:
  1. Johnny Depp
  2. Aril AF
  3. M. Daud Kilau

THREE THINGS YOU'LL BE DOING TOMORROW:
  1. Stadi
  2. Makan
  3. Berak

TOP THREE WHY YOU ARE BUSY AT THIS TIME:
  1. Tengah final exam.
  2. Hujan tadi. Jadi lagi seronok kalau tarik selimut.
  3. Membaca entri-entri blog lain secara silent reader.

Tamat tag 1.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mula tag no 2. Ditag oleh Awynn.
  1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
  2. Select the 8th photo in that folder.
  3. Post that photo along with the story behind it.
Dia kata dia ragu-ragu dengan folder dalam laptop aku. Aku rasa dia mesti ingat aku ada koleksi gambar Maria Ozawa dalam folder ke 8 laptop aku. Tanggapan dia jauh meleset. Koleksi gambar Maria Ozawa ada dalam folder ke 10, jadi selamat kali ni. Heh.

Folder ke 8 dalam laptop aku termasuk dalam kategori Families. Dan gambar ke 8 adalah gambar ini.



Ini gambar aku yang rambut kerinting baju hijau/kuning (aku pun tak sure warna apa, aku kan rabun warna) , dengan 2 orang kakak aku. Gambar ni Encik Ariffin yang amek dekat tepi sungai depan rumah Opah Timah. Basikal tu basikal rakyat. Kami orang miskin, jadi basikal tu kena kongsi antara kami berlima.

Masa ni rumah kami dekat Kg Seri Kinta tengah under construction, dan kami tak ada rumah. Jadi kami menumpang rumpah Opah Timah dekat Kg Temiang. Kg sebelah saja.

Aku dari baby sampai umur lebih kurang dalam gambar ni membesar dekat sini.

Pakaian tu memang pakaian rasmi aku. Jenis stok Rocky One 1 set seluar dengan baju. Kalau ada jenama lain pun Kiki Lala, dan jenis 1 set jugak.

Aktiviti kami dekat rumah Opah Timah ni suka main tangkap katak dan kacau anjing yang berkeliaran dekat situ. Basikal tu jugak jadi pengangkutan utama kami untuk lari dari kena gigit anjing. Heh setakat ni belum pernah gigi anjing-anjing tu dapat cecah betis aku ni.

Kakak aku yang riba aku tu sekarang kerja Exec Maybank Bangsar. Umur dia nak masuk 30 dan masih belum kahwin. Aku pun tak tau kenapa. Mungkin cita-cita dia nak jadi andartu kot.

Kakak aku yang kedua tu, sampai sekarang tak besar-besar. Umur dia 5 tahun lagi tua dari aku, tapi aku lagi tinggi dan gemok dari dia. Sekarang dia kerja dekat Petronas KLCC as Geologist.

Pokok yang kami duduk tu berhantu. Aku tak sure lah berhantu macam mana, tapi orang dulu-dulu selalu buat pemujaan dekat situ. Ini pemikiran orang kuno lah percaya atok nenek (yang jenis kencing dekat hutan kena mintak izin "Tok nenek, cucu tumpang kencing" tu). Lepas tamat zaman orang kampung puja-puja tu, pokok tu tukar tampok pemerintahan dengan mat-mat kaki judi. Pokok tu jadi tempat diorang mintak nombor ekor. Hari-hari ada orang puja letak limau la apa la. Aku tengok tak kaya-kaya jugak.

Kami jugak yang kenyang hari-hari rembat limau dekat situ. Sekarang ni pokok tu dah tumbang dah.

Sungai tu dulu kami selalu mandi. Dulu lah, sekarang ni kalau kau nak mandi sambil tengok pampers penuh taik hanyut tepi kau pun boleh jugak, tapi dengan syarat lepas tu kau pergi hospital.

Sungai sekarang dekat Malaysia semua jenis macam dekat India. Kau nak penyakit free-free, kau try la mandi.

Seberang sungai tu port India. Ada kovil. Padang depan tu pun kami tak pernah nak main. Biasalah budak-budak semua racist. Jadi kalau kami pergi padang tu pun, untuk bertumbuk dengan macha-macha sana saja.

Dan tebing sungai tu jugak jadi port kami main meriam. Lawan dengan kampung sebelah time bulan puasa.

Hah tamat pun tag ni. Kepada Awynn, kan tak ada gambar-gambar yang tak sepatutnya kan? Lain kali kau nak tengok gambar Maria Ozawa ke, Audrey Bitoni ke, mintak lah tengok folder lain. Haha.







16 journeyed together:

shakinah said...

aku nak buat tag 1st!
hehhhe

nn said...

3 faces u like - aril? dangg! haha

and gambar family sangat cute! :D

hBz said...

thanks sebab rindu saya.

syamem said...

sabah bukan syurga maksiat wey!

Razman said...

nama yang ketiga tu nama ikut kad pengenalan ko kan?

nuRuLain_zAiNi said...

ramai gak wt tag ni..huhu..

kawan otromen. said...

haih kenangan di kampung temiang. sayang tul dorg gi tebang pokok besar tu. brapa ratus tahun punya pokok pun tak tau la. kalah pokok bergerak lord of the rings besarnye.

igt lagi kat bawah pokok tu ada tokong portable cina dorg letak. kat atas pokok tu plak bleh ada kerusi.

rasa sayang tul diorang tebang pokok tu. dan pokok besar tempat pertemuan dua sungai. dan pokok besar kat lombong. apa salah pokok!

p/s: skang sp duk umah pah timah ko kalau dia duk kat umah sri kinta?

irahehe said...

dildo?
aku try search..
dan aku jumpe nie..

A dildo is a sex toy..

atau aku yang salah search nie?
haha~

|arieza| said...

haha pokok tu berhantu ek.. hantu pun dh besar ko.. mgkn dia pun tgh final exam skrg :p hehehe sebaya dgn u :p hehe

Izzlin said...

ko nak dildo buat apa? belakang? hahaha...

irahehe..
mmg sex toy pon

*kantoi plak yg ak ni agak serba tau bnda cmni*

khairie said...

rasa nadi?

Huda Luna said...

ngehngeh

dildo utk joni ke

okay mish u jugak

Ainee Cumi said...

ok kantoi ko minat Aril kan sbenarnya?

KERAK NASI said...

cantiknye gambar..

Anonymous said...

oh aril ttp dihati ko. haha

arekymz membuyau said...

gambaar yg x elok tu ade kat folder laen tu..
hahaha..
wah..
ko nye tag yg 1st bnyk gle BERAK..
mmg hobi ko berak ah..
hahaha