Apr 11, 2010

.puisi pertama aku dalam bahasa inggelish [silalah review]

Selamat siang semua.

When I was younger
I saw my daddy cry
And curse at the wind
He broke his own heart
And I watched
As he tried to reassemble it

And my momma swore that
She would never let herself forget
And that was the day that I promised
I'd never sing of love
If it does not exist

But darling,
You, are, the only exception

Maybe I know, somewhere
Deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways
To make it alone
Keep a straight face

And I've always lived like this
Keeping a comfortable, distance
And up until now
I had sworn to myself that I'm
Content with loneliness

Because none of it was ever worth the risk

Well, You, are, the only exception

I've got a tight grip on reality
But I can't
Let go of what's in front of me here
I know you're leaving
In the morning, when you wake up
Leave me with some kind of proof it's not a dream

And I'm on my way to believing
Oh, And I'm on my way to believing


----------------------------------------

Amacam? Hebat tak aku copy paste lirik lagu Paramore - The Only Exception? Aku edit-edit sikit sampai ada orang yang konon-konon kipas-susah-mati Paramore sendiri pun tak dapat nak detect.

Ini konversasi sebentar tadi.

nitrogieniq: heh
nitrogieniq: ntah
nitrogieniq: nak baca puisi ptama aku dlm english tak?
shax: heh
shax: pe dia? bak
nitrogieniq: *masukkan lirik dekat atas tu*
shax: peh, boleh tahan
shax: you are the only exception tu macam ada tajuk lagu tu
shax: ape eh
nitrogieniq: hahahaha
nitrogieniq: paramore - the only exception
nitrogieniq: hebat tak aku copy paste?
shax: haaaaaaaaaaaa
shax: hahahahahha
shax: camne aku leh lupa!
shax: cis

Katanya, lagu-lagu dalam mp3 player dia sentiasa ada lagu Paramore. Hari-hari Paramore. Aku tipu Hayley dah nak quit Paramore sanggup sengkang mata google pasal tu.

Die hard fan Paramore lah sangat kau ni Shax.


Post Scriptum : Aku sekarang tengah bersiap-siap pakai smart-smart untuk berlakon video projek German aku. Rambut taruk Tencho dan sikat rapi-rapi belah tengah ala-ala tomok. Mudah-mudahan lepas ni A. Razak Mohaideen panggil aku berlakon jadi Hero movie genre cinta bodoh dia. Tak kisah lah, yang penting Rozita Che Wan kena berlakon jadi Heroin aku. Dan ada adengan di ranjang.

12 journeyed together:

shakinah said...

hahaa.
bangang!
aku tak hafal lagu ni so tak dapat detect.
takpe, dah 3 kali lu kencing gua.
siap kau.
*penuh dendam kononkonon.

joegrimjow said...

klu xcakap copy paste pon ku caye ko buat
hehe

nn said...

bahaha. tak baek. tak baek.

redplasticbag said...

adengan di ranjang tak boleh blah
haha

wong ah ian said...

aku nak tgk adegan di ranjang tu je..cinta bodoh pe lancau sume aku xnk tgk..heh

.Huda Luna♥™ said...

cis

sian shax


heppp!
x beh2 rozita.
grr~!

crazy_labelle said...

jd anak ikan die la... hari2 ade adengan di ranjang... bkan belakon2 punye...

HELL ELLE said...

Gua die hard paramore's fans gak :)

MatNazip said...

alaaa,ang tak bagitau tajuk pun,aku dah tau yg ang copy bulat2 lirik paramore...





aku layan jer paramore nie,walaupun tak brapa die-hard-fan sgt...hehe

arekymz membuyau said...

aku rase rozita che wan mintak pelakon ganti tok gantikan dye blakon mase aksi ranjang ngan ko..
hahahaha..

Jogger said...

huhuhuhh....

ko baca puisi dgn pakai baju melayu... mmg terbaik wooookkk

ps: aku sajer jd aril sbb ko kan suka aril muahahahha

Si Aizuddin said...

Shax tu sembang je lebih. Aku kelentong dia berapa kali dah. Sampai sekarang dia tak tau lagi yang aku ni sebenarnya gitaris paramore.