Apr 22, 2010

.aku rasa boleh teka apa penghujung telenovela Adamaya

Selamat siang semua.

Aku ni jarang jugak la tengok TV. Kalau aku tengok pun sebab ada gadis-gadis comel/ada Rozita Che Wan/ada Angel Locsin/ada M. Daud Kilau tengah gelek-gelek sambil pakai baju mengerlip-ngerlip/ataupun Aril Af tengah nyanyi lagu Menatap Kotemu sambil shappel.


Gambar dicuri di http://wazy84.com

Cerita Adamaya ni aku kategorikan sebagai cerita yang boleh tengok la. Salah satu sebab dia adalah tak ada macam cliche cerita Melayu yang asyik berebutkan harta, dan heroin dia comel sangat.

Fenomena baru orang Melayu lepas Mawi dan Aril Menatap Kotemu.

Tapi bagi aku yang jenis sekali sekala tengok cerita ni, sangat tak puas hati dengan jalan cerita dia. Harini aku tengok dia student lagi, esok aku tengok dah kahwin, esok tengok dah mengandung dah. Maksud aku cerita ni selalu sangat dia fast forward.

Dan aku rasa penghujung cerita ni, akibat dari cerita yang selalu sangat fast forward, cerita ni bukan pasal Adam, Maya ataupun Dani dah, tapi pasal cucu kepada cucu diorang. Kalau ada scene pasal Adam, Maya ataupun Dani pun, scene dekat kubur diorang.

Post Scriptum : Yang paling tak boleh belah dalam cerita ni berebut awek hot (yang kena rogol tu). Hot sangat-sangat!

15 journeyed together:

otak ketat said...

aku tgk mcm jln cite i'm not single ja cite neh. eh tp kurg logik ending kau. kan tajuk pn dah adam maya? mesti la cite pasal depa smpai ke sudah dak? ntah. aku pn tak pollow sgt cite neh. malas. haha.

Berd said...

aku tak tengok pon cerita ni. tapi dapat tau ada awek kena rogol aku rasa lepas ni aku nak try-try tengok la.

shakinah said...

hahahhaa.
berd siot!


uh, part si awek kena rogol je aku skip gi dapur. bosan tul scene dorang

Ery Farieha said...

mmg dr filem im not single pn kak huda
=D
ahaha aku pn cm leh agak ending dia tp xla mcm ending kau
ohoh

joegrimjow said...

kekeke
ku tengah tunggu untuk tengok epi 9 ni
website tv3 ntah nape jd lembap skrg

Huda Luna said...

huhu

org pn x puas hati sbb fast forward sgt cite ni

ending die myb dani tu msk tg rambutan

Si Aizuddin said...

Baik aku layan ninja warrior. Tak cliche kau kata?

black_mel said...

aku baru tgk 2 hari..sapa yg kena rogol?xkn lisa kot?demmm...

nabila said...

mmg bole agak pun..sah2 la nti dorg happily ever after..mcm im not single

Kapten said...

aku suka ending ko
kalau aku ada duit juta2 aku upah ko jd pengarah... sila selit lucah sikit2 ya

neyra shazeyra said...

aku agak ending mcm cite im not single. lagipon lisa surihani asek citer je sikit2 dlm twitter masa shooting, so tak suprise. contoh : anak nama amani tuh. dia bgtau awal2 dah siap ade tweetphoto lg. heee.

part rogol minah hot tuh, aku tgk bukan mcm kna rogol. mcm sedap je dia kna rogol. layan je..kah3

|arieza| said...

oooo layan adamaya juge.. hahaha u sudah buang tebiat ke layan citer ni? lyn berak lg sedap kn?

Pensel Kontot said...

erk...cm xlogik je ending dia...


eh ko pun layan ek cite neh

sarahunny said...

suka cerita ni. tapi pelik. dah bertahun2 kawen sama je.. rambut takat tu je pnjg.. takde apa2 brubah.. fresh je masing2

[z@ck] said...

shahrom sweet kot..
=P