Jan 2, 2010

.ini buat aku marah betul ni

Selamat siang semua.

Aku boleh terima kalau harga gula naik rm0.20 sekilo kelmarin, aku tau Raja Gula Robert Kuok tu tengah seronok guling-guling dalam gula bercampur duit kepul-kepul dekat rumah dia sekarang ni. Tapi sekarang ni aku marah.

Bukan sebab diabetes.

Bukan juga sebab potong kaki.

Tapi sebab ni.

Mana boleh jadi ni. Aku sebagai pengguna tertegar cendol berasa amat marah sekali. Marah sehingga memerlukan secawan cendol kacang merah+pulut untuk meredakan perasaaan. Lepas ni apa pulak jadi dekat masa depan cendol? Hingus ganti benda hijau panjang dalam tu?

Cirit murai pun nak naik harga?

Golongan aristokrat senyum sinis saja dekat aku. Lama-lama esok cendol ada dekat hotel besar saja. Paling tak pun franchise amek alih. Penjual diharamkan dari pakai baju serba putih kain pelikat dan bulu badan dicukur habis.

Mana true macam tu weh!

Lepas ni dah kena kurangkan nikmati cendol time lepas sembahyang jumaat, kalau pergi lah. Heh.


Nampak yang hijau-hijau tu? Esok-esok benda tu naik harga, mamak penjual terpaksa guna hingus dicampur pewarna hijau sebagai alternatif.

Sudah, aku nak borong cendol yang tak naik harga banyak-banyak. Marah!

24 journeyed together:

siggplus said...

aku pn marah jugak weh!

Anonymous said...

Euww..geli i u sama kan cendol dgn hingus hijau..huhu

Anonymous said...

Alamak i jd mouse..tak ape u taw sape i kn cyg huhu

hBz said...

tak kesah.gua tetap first.semalam gua dah tules

hBz said...

sekali right click,pg ke metro. lu tak baca sinar ke? harga cendol naik 30sen.

SuRayA^i. said...

er, knp gamba cendol tu mcm mnarik jiwe raga?

(kempunan nk cendol)

Koyuki said...

gua tak makan cendol
jadi gua tak perlu marah
tapi bila pikir lu marah, gua pon nak naik marah sekali lah

Candy Dandy said...

gula naik. bengang juge, suke cendol hijau2..hahaha wei jgn ckp hingus mamak la wei. geliimaat la plak .kang x termakan cendol kang

cik EPAL said...

lu memang tak solat jumaat pon....solat khamis pon tak lengkap...wakaka :D

aemyLina™ said...

seb bek laa aku bkn peminat cendol..,
klau x mmg tobat nk mkn cendol bler ko samakan ngan ingus si mamak 2... huh!

ween said...

hingus = cendol? yucks!

greenhall said...

kalo btl lu pi smayang jumaat, khutbah smalam dia cite pasal pe?

ha.. jawab beb! jawab!

Alyssa Villamor said...

harga ABC pun naik la kire nye?? =_=
xpe2, asalkan darah tinggi x naik..huhu

saypOOL rafhtello said...

aku keje catring dpt makan cendol setiap minggu free..haha

shakinah said...

aku try untuk turut marah

Nazz said...

Hah... cendol naik harga? aku nak bukak gerai cendol la camni...

gadissebelahpintu said...

keh2.link ke blog gua? lu mmg terbaik!

|arieza| said...

ala cendol xde pun xpe.. leh mkn ABC jagung shja :p hehehe

fitriah said...

nak marah jugak la. haha

x-po said...

inilah namanya rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan..huhu

Daffodil D said...

cendol terbaik kot lepas ni. nyum nyum. ha ha, najis!

Rara said...

cendol naek harga? mcm xptot je?

YobSumo said...

Aku harap kau bersabar wei

ini betul betul dugaan ni.

haish.

lepasni kalau tisu naik harga, nak hembus hisgus pun tak boleh.


free2 baca entri baru blog aku, ada tertulis nama kau.

gadissebelahpintu said...

keh2.link ke blog gua? lu mmg terbaik!