Jan 26, 2010

.pengakuan terbesar sejarah hidup aku [aku penagih]

Selamat siang semua.

Firstly, aku nak terima kasih dekat semua orang yang baca dengan komen dekat entri sedih aku semalam. Sedikit sebanyak, kau orang buat aku rasa terharu sangat-sangat. Itu komen terbanyak aku pernah dapat selain dari komen pasal entri nuffnang dulu. Terima kasih banyak-banyak.

Aku tak berniat pun nak bagi kau orang sedih, atau rasa simpati. Tapi semua tu datang dari kepala otak aku. Aku tulis saja, tak ada buat peta minda atau strategi pun macam mana nak tulis tu.

Cakap pasal ketagih, ya aku nak buat pengakuan. Aku memang penagih. Bukan pasal penagih simpati ke penagih kasih sayang ke, tapi memang penagih betul-betul.

Mungkin ramai yang tak tau pun pasal ni. Aku simpan senyap-senyap sebab aku rasa macam tak berapa sesuai untuk aku mengaku yang aku penagih. Aku tak nak kehilangan kawan-kawan alam maya. Aku tak nak kawan-kawan alam maya mula menjauhi aku lepas pengakuan aku ni.

Kau tengok saiz badan aku pun memang boleh cop aku penagih kan? Betul.

Aku masih sayang kawan-kawan alam maya aku. Aku belum lagi kenal kau orang dengan lebih mendalam. Dan seriously, aku nak jugak tau asal usul kau, belajar mana semua. Tapi masih belum sempat.

Atas nasihat kawan-kawan, aku nak buat pengakuan sejujur-jujurnya.

Bila aku tak dapat dadah, aku rasa mundane. Aku rasa vain. Macam sehari tak cukup makan, macam sehari tanpa rokok.

Dadah aku bernama sukan.

Heh.

Post Scriptum : Haih. Entri aku ni macam celaka punya serious bila baca balik. Aura entri semalam masih terasa.

47 journeyed together:

♥HudaLuna™ said...

tu la

keding sgt mcm TULANG!

hohoho

dadah awak mmg sukan
walaupun dah memang keding tak cukup isi

♥HudaLuna™ said...

TULANG yang orang kenal since 2005 sampai sekarang tulang

cume

ade bertambah up sikit kat bontot

hahahhahahahahahha

enyheartsdiamond said...

i tot huda is ur drug :)

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

agaga.
sukan.
ok..
i don like sport.
terima kaseh.

aemyLina™ said...

giler serius aku baca entry nko...
ceh.. aku ditipoo lagik...

Ejay said...

ko ni buat gubra je la....
kalo ko ketagih sport,
aku ketagih makan, tu sape nak jwb tuh?
hahuha...

::cinta lea ixora:: said...

cess... wat suspen je.. haha.. tp ade ke penagih nk mengaku die penagih..? hehe

saypOOL rafhtello said...

gua jugak adalah penagih..

.millalara. said...

haha.. sama ngan ejay ohh.. ketagih makan.. haaaa.. macamano?

black_mel said...

haha...aku dah agak...nasib baik perasaanku tak tertipu..haha..

hBz said...

masum beb?

niny said...

berjaya bt org tertipu at first. terer2.
bagus, bersukan lg bagus kan? :)

Jard The Great said...

aku jugak penagih.. penagih blog

{lumut} said...

sukan mmg buat gua ketagih jugak beb..huh

cokelat lover said...

memg entry smlm best..slm ni silent je skrg nk mybuk gk kt blog ko.heh

-N e Y r A- said...

aku dah agak bukan penagih dadah. buweekkk

«♪Ruff♪» said...

erk...lor..bikin saspen jerk..hehehe..

majulah sukan untuk sigg

ezany said...

cehh.. bkn kalau selalu bersukan nnt bdn berotot ker.. ahaha..

x-po said...

haha aku ingt td kalau ko mmg mat pit, aku nk kol aadk dh..

x-po said...

haha aku ingt td kalau ko mmg mat pit, aku nk kol aadk dh..

deena awanis said...

aku ketagih caffeine..
tiap hari mesti mau minum nescafe!!hukhuk..
mau avoid mulai sekarang supaya baby i x gelap cam nescafe 'o' nnt..huhu

ishak said...

hahaah,kali ini aku kena klepet oleh penagih sukan...aku plan nak call i.s.a tadi ahahaha

siggplus said...

<3 : sapa tulang huh? org kurus2 bermuscle lah

sukan bukan sbb nk jaga badan, tp bg sihat badan..dr duduk rumah terperuk buat lemak buat apa

siggplus said...

enyheartsdiamond : thats my other drug

siggplus said...

––––•(-•.cik.•-)•–––– : apsal kau tak suka sukan?gila rugi

siggplus said...

aemyLina : haha padan muka

siggplus said...

ejay : aku pn ketagih makan gak..tp badan still xnaek2 lg..sbb metabolism tinggi sgt

siggplus said...

ixora : ada je..kan yg masuk PENGASIH tu tanpa segan silu mengaku mat pet..heh

siggplus said...

saypool : gua tau lu ketagih apa..lu ketagih benda2 lucah kan?haha

siggplus said...

millalara : sila rujuk komen yg aku reply kt ejay..hehe

siggplus said...

black_mel : tahniah sebab tak tertipu..heh

siggplus said...

hBz : masum? malas lah nk join..buang masa

siggplus said...

niny : haha yup2 bersukan tu terbaik!

siggplus said...

jard : sapa yang baca entri aku setiap hari mmg penagih blog..sebab aku update sehari 1..kadang2 lebih..heh

siggplus said...

lumut : lu ketagih sukan apa? mendayung atas katil?haha

siggplus said...

cokelat lover : apsal nak jadi silent reader? aku bkan mkn orang pun

siggplus said...

n e y r a : eh betul la penagih dadah..haha

siggplus said...

Ruff : entri2 aku semua ada elemen suspen..lepas ni aku nk try antar skrip kt producer2 cerita hantu hollywood

siggplus said...

ezany : kau tak nampak ke badan aku yg kurus2 bermuscle ni? kan berotot tu

siggplus said...

x-po : aadk apa weh? haha

siggplus said...

deena : kau percaya ke minum nescafe nnt anak jadi itam?

siggplus said...

ishak : haha padan muka

sapa encik isa?

kawie2020 said...

sama lah kita... sama2 penagih tetapi aku ketagih bende lain ler... hehehehhehehe....

greenhall said...

kesimpulan yg aku dpt:


sekolah sukan bukit jalil adalah pusat serenti untuk penagih.

arekymz membuyau said...

aku xabes bace ko nye entry lg..
ko nih da lah penagih..
isap rokok lg..
patot la kurus semacam..
cube ko ubah sket diri ko tuh..
minom susu yg leh naik kan berat badan nak x??
aku bg ko harge special..
seswai tok penagih cam ko..
hahahahaa..

siot ah post entry ko nih..
dan yang atas tuh..
lg aku bengang..
wat penat bace 2 kali doh..

Rara said...

sukan pe? netball? :)

perempuan ITU said...

celaka toi.Nasib lah baik aku baca blog kau sampai habis bukan random mcm blog lain.

Last2 hampagas . Sukan yeah.aku ditipu.haha