Jan 22, 2010

.petanda yang ditinggalkan oleh penunggu rumah

Selamat siang semua.

Haritu, aku dah cakap kan, yang rumah aku macam ada paranormal aktiviti?

Memang ada pun. Entiti tu tinggalkan beberapa tanda yang sukar ditafsir oleh mata kasar.

Sejak kami sampai dah ada dah menatang tu. Cuak jugak la dengan nota yang dia tinggalkan. Letak baik punya di posisi yang strategik.

Kami beberapa kali terpaksa berjumpa bomoh santet untuk mentafsirkan petunjuk yang dia berikan. Dah beribu duit pengeras kami habiskan, dah bergantang pulut kuning kami masak, semata-mata nak cari tafsiran nota tu. Sampai jumpa bomoh Siam baru dia dapat bagitau dekat kami maksud tersembunyi tu.

Gambar ni dah lama dah aku tangkap, tapi sekarang baru berani nak tunjuk dekat kau orang semua.



Kepada yang agak-agak buta/rabun, aku dengan baik hati tulis balik apa petanda yang entiti tu cuba sampaikan.

"Selepas berak sila pam tandas
Sehingga tahi anda tidak kelihatan
Orang lain pun nak berak juga
Bukan anda sorang
Kebersihan tandas tanggungjawab bersama"

Macam tu la lebih kurang. Penggunaan ayat yang lengkap tanpa cacat cela. Cuma ada sikit penyalahgunaan kosa kata yang agak pasar. Aku syak ni entiti berpelajaran.

Oh ya, yang pasal posisi petanda dekat tempat strategik tu, dia letak depan pintu jamban, betul-betul dekat tempat nak berak!

50 journeyed together:

woaini_87 said...

Memang MESTI tulis sebab ada orang yang memang tidak bertimbangrasa..
tak fikir tentang orang lain

cintaqaseh said...

wah..bijak sungguh entiti itu...cam comel pulak tulis JAMBAN di situ..=)

black_mel said...

hahaha..bgus2...igt mengingat x salah.

Iza said...

cisss.....ingatkan menatang apa tadi.....buat suspen je

saypOOL rafhtello said...

kebersihan sebahagian drpd iman..

♥HudaLuna™ said...

mksd nye jgn berak calit kt dinding

hahahah

hBz said...

erk. ni normal aktiviti la. not paranormal.adei

Dashing Days said...

penunggu umah sewa dlu pon ade tulis cmnih..paranormal sungguh

siggplus said...

woaini_87 : haha aku rasa previous tenant ada history tak reti nak flush kot pas guna

siggplus said...

cintaqaseh : sebab dia blaja sungguh2 la dia reti eja jamban..heh

siggplus said...

black_mel : tapi hantu yang mengingatkan..mcm mana tu?heh

siggplus said...

iza : hahaha tajuk kena gempak weh

siggplus said...

iza : hahaha tajuk kena gempak weh

siggplus said...

saypool : alhamdulillah kau sedar..heh

siggplus said...

<3 : sapa yang berak calit kt dinding? awk ke?

siggplus said...

hbz : eh tu paranormal la tu

siggplus said...

dashing days : haha semua umah sewa mmg ada paranormal activity

cik EPAL said...

macam tulisan kau je :D

Dak Wan said...

Kalau di tandas awam akan ada balasan "Jangan conteng-conteng la" Hahaha

|arieza| said...

mungkin itu entiti halus yg suke berjimba bersama2 dlm tandas. dia kesunyian tu.. tu yg dia tgglkn nota :p

greenhall said...

dorang tulis siap2 utk lu tu. hahahaha..

dorang xda tinggal no fon aweks ke? share r sikit.

Koyuki said...

kahkahkah

baik lu take note
dia tak main2 tu

fezaL Mohd said...

hahaha .
nota terbaik !

ARC said...

hahah mcm pantun kat tandas awam yg suruh org cuci kencing tu bahahha
btw, itu gmba mmg teruk sbb kontras low sgt..mmg susa nak bace

Misteri malam pertama bersunat

siggplus said...

cik EPAL : rajin pulak lah aku nak tulis semua tu..suma dh besarm reti flush sdiri dah..

siggplus said...

dak wan : haha yup2 aku slalu tgelak2 baca time tgh shooting

siggplus said...

arieza : mungkin lah kot..kesian dia kesunyian..haha

siggplus said...

greenhall : ada, tapi gua tanak share sini..gua nk mkn sorg2 je

siggplus said...

koyuki : gua tunggu masa nak kena cucuh pisau je ngn dia, baru gua nk take note..haha

siggplus said...

fezal : haha

siggplus said...

ARC : gambar tu teruk sebab tangan aku parkinson..tak reti nk amek gamba elok2..bnyk kali aku try shakey je

Daffodil D said...

nampak sangat sume berak meninggalkan jejak. ^^

otak ketat said...

haha. tolong la. geli betul. flash tu dua tiga kali ar. mana taw taik anda kurg gizi. jenis yg terapung pnya. wakakaka.

cik CumeY said...

hahaha....mesti hantu pembersih tuh...

aku pon ader gak..lagik hebat dari nie..hik hik

liyanaKim said...

cet ku sangkakan betul ada entiti.

ainee cumi2 said...

sah ko selalu tak basuh berak kan?
padan muka kau!
ponggong ko mesti penuh kuman, bakteria dan selalu mengalami kegatalan..gunalah minyak cap yu yu

perempuan ITU said...

Haha.Boleh pulak hantu sekarng nak bersih2.kahkhak

kiri kanan

.millalara. said...

ohh. ok. mereka juga berguru. berbahasa.

Jard The Great said...

ahaha.. kantoi.. siggplus berak tak flush toilet! ahahaha

siggplus said...

daffodil D : ada ke org berak tak tinggal jejak? apa sekarng ni ada teknologi baru bg taik keluar secara halimunan ke?

aku ketinggalan zaman rupanya..haha

siggplus said...

otak ketat : eh terapung la senang nak kena flush..compare ngn yg gizi bnyk berat2 ssh nak naik

siggplus said...

cik cumey : yeke?haha

sila kemukakan hujah anda

siggplus said...

liyanaKim : betul lah ada entiti tu..dia suka duduk dalam jamban..haha

siggplus said...

ainee : cis bila masa aku tak basuh berak? ingt aku cina ke?heh

siggplus said...

perempuan ITU : mungkin sejak dia kena jangkitan ebola dia kena jaga kesihatan dan kebersihan diri..

hantu pun kena pegi regular medical check-up kot

siggplus said...

millalara : orang berbudi kita berbahasa..heh

siggplus said...

jard : yelah2 aku mengaku..puas hati?heh

arekymz membuyau said...

gile best note yg dye tinggal kan..
nak letak note cam nih kat toilet pavi leh x??
hahahahaa

zainalalieff said...

kau lupa satu lagi perkataan dalam kotak. Peringatan!

zainalalieff said...

kau lupa satu lagi perkataan dalam kotak. Peringatan!