Oct 5, 2009

.aku ganyang telinga hang satg

Selamat siang semua.

Aku nak bercerita politik. Jika tak mahu baca jangan baca. Little thing tickle little mind.

Ganyang Malaysia. Pertama kali aku dengar pasal ni, aku duk teringat zaman Puan Hamizah ganyang telinga aku pasal ponteng mengaji. Merah-merah seminggu telinga. Maybe sebab tu telinga aku capang kot. Heh. Aku memang suka sangat ponteng mengaji masa kecik dulu. Bukan apa, tapi tarikan cyber cafe lagi menarik. Main Diablo 2 lagi best, main Counter Strike lagi menarik, main Half Life lagi best dari kecantikan anak ustazah yang ajar aku tu. Walaupun aku selalu pening-pening lepas main game serabut kepala macam tu, tetap aku gagahkan jugak nak main.

Lepas habis main, aku bukak Quran, aku selak empat page ke belakang, aku tanda dengan lidi satay. Puan Hamizah selalu check aku baca dah sampai mana. Tapi aku lagi pandai. Heh.

Semalam aku tengok berita pasal kes Bendera nak serang Malaysia, kunun lah. Plan mereka nak tawan Borneo dulu. Dari sana baru naik peringkat-peringkat hingga tawan Kuala Lumpur. Aku terus menyirap panas.

Dulu Soeharto, sekarang Bendera. Dalam susah kena bencana pun boleh lagi bersemangat waja nak serang negara orang lain. Come on lah. Sedar lah sikit. Kau tau tak yang orang pertama yang bagi bantuan dekat kau masa kau kena bencana orang Malaysia dulu. Even kau kutuk-kutuk ke apa lancau semua, kau tetap di hati kitorang. I tetap sayang u.

Isu nak mengamuk entah apa-apa.

Kita serumpun? Tak sama sekali. Kau orang batak, mana sama dengan kami yang Melayu ni.

Pasal tarian pendet boleh jadi isu?Pendet tu tarian India, buat apa kami nak mengaku tarian keling. Pasal manohara boleh jadi isu? Aku baca berita Manohara sebab nak tengok gambar seksi dia saja. Heh.


3===D


Comel kan auntie ni?

Jangan sebut pasal pendatang kena pukul dengan polis dekat sini. Kalau tak buat salah, takkan kena pukul. Macam mak lah, salah pukul, tu cara mengajar anak betul. Kau tau tak betapa susah kami nak jaga orang-orang macam korang? Hari-hari ada saja kes bunuh lah, rompak lah. Kau patut syukur kami masih lagi bagi kau kerja sini. Bukan kami yang suruh, kau yang datang sendiri. Siap naik tongkang semua berenang sampai setengah mati semata-mata nak cari rezeki dekat sini.

Kau tak perlu menunjuk kau tu kuat sangat. Konon. Dulu masa kes East Timor berapa tahun kau jaga berapa ramai orang dah mati? Lebi 200,000. Masa di Ambon, macam mana kau jaga? Tu isu agama tu. Masa kes Temenggong, macam mana kau handle? Heh kau tak cukup kuat lagi. Kami ada kapal selam. Lagi hebat. Haha.

Kau kata kami curi bahasa, curi bendera, curi budaya? Mari kita singkap macam mana kau pun boleh dikatakan hipokrit? Nama negara kau diplagiat dari India (Indo), nama matawang kau dari India (Rupee-rupiah), bendera kau diplagiat dari Belanda (cuma hanya dikoyak warna biru sahaja), bahasa kau diplagiat dari bahasa Sanskrit (sila google sendiri aku malas nak tulis satu-satu, lambang burung garuda kau diplagiat dari India mengikut hikayat-hikayat dalam agama Hindu, songkok kau ditiru dari Turki, dan Tarian Bali/pendet berasal dari India.

Itu kau nak kata kami meniru kau? Just sheer hypocrisy. Tengok cermin dulu k.

Utmost dumbfound. Kerana apa? Sebab bangsa kau di mana-mana pun diperlekehkan. Di mana-mana pun dikeji. Sebab perangai tak semenggah.

Aku nak tunggu 8 Oktober ni, kau kotakan janji kau nak serang Malaysia ke tak.

Btw, aku tengok rata-rata supporter Bendera ni semua orang kampung dan budak-budak. Sangatlah narrow minded orang kampung kau tu. Tapi sebelum datang, cukur bulu dulu. Nanti senang nak cam mayat.



Sedikit fakta tentang persamaan antara Malaysia/S. Korea dan Indo/N. Korea. Selepas dikomen suruh letak credits, aku google cari sapa, aku nak credit to maskawaih for the comparison. Ni excerp dari comparison tu.

Indo - Accuse their neighbour of being imperialist puppet
Malaysia - Ignore such allegations and continue enjoying their KFC and McD.

Indo - The citizens crossed their neighbour's border illegally to get a better life.
Malaysia - The citizens considered living in Indo as a SUPERMASSIVE downgrade.

Indo - The state media kept on drumming propaganda of hate towards their neighbour
Malaysia - The state media kept on asking the citizens to ignore there ignorant fucks.

Indo - Was heavily backed by the Soviets.
Malaysia - Was heavily backed by the Wests.

Indo - Perpetually angry at their more prosperous neighbour.
Malaysia - Perpetually looks down on their poorer neighbour.

Indo - Often brag about the size of their army.
Malaysia - Knows the fact that in modern warfare size doesn't matter. Who your allies and your equipment matters most. Kami ada kapal selam ok. Korang ada? Haha.

Indo - Often suffers famine and natural disasters. Karma?
Malaysia - Often the first country to give humanitarian aids towards their neighbour.

Indo - Fanatical support for their leaders.
Malaysia - Fanatical hatred for their leaders.

Aku dah penat menaip. Najib, jom pekena teh tarik dalam kapal selam jom?

84 journeyed together:

Melz said...

tu la...bende pasal tuh pun nak jadikan isu..bodoh nyer manusia..haha... abes dorang guna bahasa MELAYU buat lagu ? xnak plak dorang malu erk ? sebab meniru ?uhuhuh..gi mam la sama serumpun..pasal bende² camni la buat aku makin menyampah ngan indon..dan bagi aku la kan..kalau kompem dorang nak fight..come come..show me what They got :D ahahaha... Malaysia..Sekat ajer Media dorang..wakaka..
+ mana hacker malaysia nie ? kasi shut down la www.malingsia.com .. xkan nak tunggu jer kot.. :)

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

pergh...ayat ganas2..memang best..haha..

aku rasa hacker malaysia bukan x mo nak tutup...cuma rilek ah...x kan kita nk melatah kot skrg..psikologi semua nie..lagipun..kita buat keje jgn bagi org nmpk...haha

dorg jeles aje tuh..rilek2...:D

**sabar tu ka separuh dari iman**

NIMI said...

weyh aku suka wei..aku suka apa yang ko tulis..

dieowang da kena bencana gempa bumi siapa yang hulur bantuan dulu??malaysia gaks..
eeee dasar btol!

farah said...

ganyang malingsia konon,

nak muntah aku dibuatnya.

abes benda indon nie nak klaim milik dia.

heh.

babymiLosh said...

1 malaysia! heeeeeeeeeeeeeee~

chokio_nia said...

perghhh..hot eh ko..eh2..mksd aku,panas ke ati tuh??lek2..aku pon tensi gak ngan dorg2 ne..esp PATI..da ar wat sume shopping mall kat mesia cm uma sniri..jln2 nmpk muke dorg..heh..okeh..aku nak yoga sabarkan diri jap..chow~

Aina Aadnan said...

Wah wah.
memang, tapi indonesians memang bersemangat tinggi especially kalau bab-bab mcm ni, tapi yg salahnya sebab dorg claim apa je yang kita ada ni milik dorg. mana boleh macam tu, tok nenek dorg pun ade gak dtg malaysia dulu-dulu. setakat batik, air bandung, mee jawa, takkan la tak boleh nak share keunikan melayu sendiri. media indonesia yang byk mengapi-api. kalau kita slh, mmg kita mengaku.

btw,pn hamizah tak bace blog ko ke?

f|rd4szLer said...

well said. mmg padat dgn info dan common sense yg logik. ko punye ayat sarcasm mmg kelas la =) *sori ayat rojak

B E L L A said...

Aku benci endon xsedar diri. merempat negare org pstuh nak bajet hot. iyeeeee. geram. maaf.

ade org ckp yg gempa bumi tuh maybe balasan gak. nak tunjuk sape lah yang maling sangat, sampai kte fes bg bntuan. gedik.

btw, ape kes dengan manohara tuh? cite2 cepat.

B E L L A said...

Aku benci endon xsedar diri. merempat negare org pstuh nak bajet hot. iyeeeee. geram. maaf.

ade org ckp yg gempa bumi tuh maybe balasan gak. nak tunjuk sape lah yang maling sangat, sampai kte fes bg bntuan. gedik.

btw, ape kes dengan manohara tuh? cite2 cepat.

x-po said...

diorg xkn brani serang py..nk serang naik tongkang? pastu karam tgh laut

ellenyna said...

negara dorg sendiri pun sedang tak stabil, nak serang malaysia konon. poodaah!

fitriah said...

dasor tak sedar diri betul. huhu

chipsmore said...

perghhh manohara tu cam best je cite dy....seksi2x ni mmg ko ni lg sedap layannnn....aku xreti la nk komen apa..tp aku da terklik nuffnang ko...manohara surohhh

♥miszluna™ said...

heh!


baca ni http://id-top.blogspot.com/

sedap gila kutuk malaysia..

blog malaysia buat dorg hack..
npe hack?
sbb bnda yg tertulis dlmm tu betul?
mcm tu?
http://ihate-indon.blogspot.com/

indon memang..
btw bendera dorg plagiat dr bendera poland la..
sila search..
hanya terbalik wrna je..


mcm tu lah indon..
org bg betis nk peha..
skrg pijak kepala..
ada hati nk ganyang malaysia..

negara sendiri pon tunggang langgang dengan bencana alam..
lg nk cr isu utk buat negara len mbenci dorg..



serumpun?
no way..
org mixture dr arab..
HAHHAHAH

xde kaitan lgsg..
sape yg mix2 ngn indon mst skt ati sbb indon wat pangai mcm tu

♥miszluna™ said...

bukak ni


http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_3ABFpxP0g7o/R1eUSkF-LQI/AAAAAAAAABI/WMT4G_Wa018/s400/poland%2Bvs%2Bindon2.bmp&imgrefurl=http://ihateindon2.blogspot.com/2008_06_01_archive.html&usg=__f05fhWN19KZtOLnDc_l54xCjTv8=&h=361&w=340&sz=17&hl=en&start=2&um=1&tbnid=lsblDFa6GW89HM:&tbnh=121&tbnw=114&prev=/images%3Fq%3Dbendera%2Bpoland%26hl%3Den%26rlz%3D1B3GGGL_enMY342MY343%26sa%3DN%26um%3D1

eykA♥ said...

aku sayang pm kite.dia still nak kasi bntuan oh~

teringin ah nk p lombok.kui3.

dorang dengki ah bro.

eykA♥ said...

eh tetiba teringat si sinclair kawen ngn endon.heh.

Jack-O said...

salam singgah

couldn't agree more with ur entry!
msia tlalu baek dgn org luar
to d extent yg aku rase aku pn dianak tirikn kt negara ni.

well said. dorg mungkin xleh trima yg kita lg mbangun dr dorg tho kite asal dr 1 rumpun yg same.

sbnrnye aku stuju je dgn ape msia bwat skrg.
it's not that msia lemah.
tp api xelok d lawan dgn api.
kite tggu je ape dorg nk bwat kt kite :)

imHepPie said...

perghh sexy siott manohara itu...

bibie_boodyn said...

tau nape pm kiter zaman dulu2 xnk gabong ngan indon?sebab ni la...sebab perangai ntah pape org indon nie...annoying sungguh...ape kate lu foward blog lu ni kat student2 indon kat malaysia nie..bia diorang bukak mate sket...jgn heboh ngan buloh runcing korang indon...org da ade kapal selam la...pikirkan orang ko yg ade 1.5 juta kat malaysia nie...paham???

Ries Lee said...

aku nyampah la tgk channel arus perdana yg free ni sejak aku x der astro ni...
pagi, ptg, siang dan malam cter indon jer...
sungguh baik malaysia sbb bg hiburan dr seberang kat rakyat dia yg ade kat m'sia ni...
dats y diorang rase x der beza bila ader kat sini...

Nina said...

boy,one advice,bg credit pasal psamaan mesia indon ngan korea tuh.
coz army tuan punya blog tu boley tahan hebat attack blog yg copy paste artikel.

oh,no harm intended,it's just that i really adore your article,and i definitely didnt want to see you end up like the others.keep on blogging k. good to know we got so many rational patriots here.

ellenyna said...

i hate indonesiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! super duperrrrrrrrrr !

siggplus said...

melz : tu lah..aku pun kalau diorang betul nak attack malaysia, bakdatang lah..aku tak takut langsung..aku duk tertunggu2 sape la nak hack blog tu

siggplus said...

caireel : gua tengah sabar la ni..tapi gua panas gila, tu gua buat entry ni tu..

siggplus said...

nimi : suka?suka klik nuffnang aku..haha

yang paling aku tak tahan ada certain kampung kt sana yg reject humanitarian aids dr malaysia..mmg berlagak betul

siggplus said...

farah : semua dia nak claim..kunun bagus sangat

siggplus said...

babymilosh : 1 malaysia?gua tak support 1malaysia..gua rasa itu just utter rubbish

gado2 bakar quran gak, gantung babi depan masjid jugak, pijak kepala lembu gak..

siggplus said...

chokio_nia : aku hot ke?aku biasa2 je..hahaha

aku paling benci keluar shoppping hari ahad...penuh ngn muka2 diorang ni..aku dah naik menyampah dah tengok

ellenyna said...

siggplus : ak pun x setuju 1 malaysia. stupido.

siggplus said...

aina : memang betul tak salah, tapi biar kena..ni tarian2 diorang tu tiru tarian orang lain jugak..

mcm aku cakap, little thing tickle little mind...isu kecik pun nak besar2kan

biar betul2 tu dari diorang, baru boleh claim diorang punya..

pn hamizah mana tau aku ada blog..heh

siggplus said...

firdaszler : aku memang sangat sarcasm..kalau kena nasib lah..heh

siggplus said...

b e l l a : diorang hot ke?mcm tak je..heh

kes manohara?tu kau kena google sendiri lah..tak larat aku nak tulis kat sini..ini bukan blog politik semata2..haha

siggplus said...

x-po : jangan karam dekat laut malaysia, nanti susah2 kita jugak yang kena tlg cari..heh

siggplus said...

ellenyna : haha diorang tak ada kapal selam kan?kita ada..heh

siggplus said...

fitriah : kau kata aku tak sedar diri ke?hahaha

siggplus said...

chipsmore : sebab dia sexy la gua suka..bareback tu..heh..

ya2 thanx nnt aku dtg click balik

chokio_nia said...

ahahaha...ko tayah la kuar ari ahad camtu..kuar ari sabtu..haaa..setel kan..lol

siggplus said...

<3 : either way, diorang tak sepatot cari salah kita je..
cari salah diri sendiri dulu baru cakap pasal orang lain..heh

haha kalau mix arab dengan indon cmne?

siggplus said...

eyka : aku tak sayang dia pun..haha..

p lombok?apa tu?

sinclair tu dah belakon cerita indon dah pun..ntah cite pe tah, tapi saing2 sekar tu gak la..heh

siggplus said...

jack-o : thanx..yup sgt2 baik..think about this, kalau musuh banyak cakap, senyap je..tak payah nak lawan balik, buat habis masa je..tapi kalau serang, baru serang betul2..

gua tak rasa kita dengan indon serumpun..

gua suka perumpamaan lu tu..

siggplus said...

imheppie : sexy gila kan?bareback tu..manada lagi hot dr dia..heh

siggplus said...

ries : haha tu lah..mak aku hari2 tengok cite indon..dr pg smpai mlm dia tgk cite indon je..aku dah naik bosan dah

siggplus said...

ries : haha tu lah..mak aku hari2 tengok cite indon..dr pg smpai mlm dia tgk cite indon je..aku dah naik bosan dah

siggplus said...

nina : ok will do..but i dont have the url for me to give credit to..my friend just forward it to me on ym..

if i have the url, i will definitely give credit to him/her..

u adore me? u make me shy lah..hehe

siggplus said...

ellenyna : aku pun

siggplus said...

ellenyna : 1 malaysia tu just a propaganda to kunun nak bagi semua kaum bersatu..good idea but so far i dont think the implementation was good towards us..

siggplus said...

choco_nia : wiken semua diorang conquer lah..tmbh2 dekat ipoh..peh mcm tak boleh nak gerak lah penuh ngn diorang je

ellenyna said...

ala, 1 malaysia, x suka la. melayu sndiri pn x bersatu oh oh.

chokio_nia said...

owh..kat ipoh pon sme ke??tak penah plak aku g ipoh tym weken..hoho..btw aku dpt name br lak kan dr ko..choco_nia..bes2..trimas..haha

ellenyna said...

Ipoh, kt Yikfong lagi banyak pendatang tanpa izin, the store ke, ape sahaja lah.

siggplus said...

ellenyna : yeah spot on..melayu pn gado sama2 melayu..nak satu menda kan..heh

siggplus said...

chokio_nia : haha perasan kau eh?aku dah click publish baru sedar tulis choco..sori2..

bella said...

dorang dah lupe daratan...xingat sape yang banyak tolong dewang time susah..tak kenang budi betol..macam bagus je..

B E L L A said...

ko kan ske wat topik kontrobesi. cepat ah cite. aku dh puas google. xjumpe pon. aku bukan laki nak google gmbr bogel belakang die. aih.

siggplus said...

b e l l a : haha malas ah..cite tu dah basi la..kau cari keyword manohara temenggung..mesti jumpa punya

chipsmore said...

bareback tu apa??
yg aku taw bebek tu itik kalo bahasa jawa :P

chokio_nia said...

hahaha..lek la..ok je pon..sori ditrime ah...lagi bes kalo ko ckp sori smbil bg kueh raye..huhu

mr.panda said...

best ah entri ni. indon dok kecoh. la nie malaysia gak nak tolong.

pisey itu aku said...

datang jenguk entri best kat sini.

huhu.
mesia ilek2 je kut.
=)

xpaham ak dorg tuh.
huh.

eykA♥ said...

mak aku peminat setia doe sekar tuh.

sekurang2nya najib lagi ensem pada ko.
heh.

ko neh lombok pon xtauw.ceh.

Just_najmiE said...

kenapa kapal selam disebut banyak kali?.. hahaha!!

I clicked ur Nuffnang.. (^^,)

maskawaih said...

natang gambar tu pun bukan aku buat pun. ade amik dari internet.

chipsmore said...

klik nuffnag...cam menarik je iklan...tembak sampai 3x.. :)

JIMMY ASMARA said...

lu memang siak! ponteng mengaji..
memang padan kena ganyang telinga!

gua lg hebat bro!penah kena penampar jepun masa sekolah rendah.

cg tu bengang sebab gua buat homework x salin soalan dulu..terus bg jawapan.memang pundek!!!memang kejam!

siggplus said...

chipsmore : bareback tu mcm gambar manohara tu lah..kau tgk belakang badan dia tak ada pakai apa2 tunjuk je..tu lah bareback

siggplus said...

chokio_nia : kau nak kuih raya?serdak ada lagi lah, budak2 rumah dah bantai sminggu lepas balik haritu..heh

siggplus said...

mr panda : aku rasa tak payah tlg pn xpe..malaysia ni baik sgt

siggplus said...

pisey : aku pun tak faham diorang tu

siggplus said...

eyka : mak aku hari2 tgk sekar..mmg jgn harap la nk tgk channel lain kalau sekar tgh on air..

najib manada ensem, dia kan botak pulau

lombok ape?mana aku tau apa dia

siggplus said...

just_najmie : haha aku nak tgk ada sapa2 perasan tak..perasan gak kau kan..heh

aku ingt nk bg kau hadiah lah..nak tak?

ok thanx nanti aku datang singgah click kau pnya gak..

siggplus said...

maskawaih : haha yeke?aku ingt kau yg punya..aku tak tau nak credit kat sapa tgk2 kau ada benda tu jugak

siggplus said...

chipsmore : iklan apa?haha gila kau tekan bnyk2 kali, nak bg aku kena ban?

siggplus said...

jimmy asmara : haha gua mana suka g mengaji..kena tunggu lama, boleh buat kebas bontot weh..heh

ape jadah cikgu lu tu tak salin soalan pun nak mengamuk sampai mcm tu? gua rasa dia mmg aim lu kot

Melz said...

Ries Lee : FYI . bagi aku prima² yang kat malaysia yang asyik duk pulun citer Indon..sebab 2. murah..hehe :) come on citer xkan ada Loyalty dan bila kite beli citer dari dorang..100% kite boleh siar baper riban kali.. and 1 more thing.. Duit dorang kecik.. duit kite besaq.. sebab tuh depa duk pulun citer tuh sampai berbuih..Citer² bodoh pun dorang sanggup beli..

haha...aku ada duk berdebat dengan depa kat sana..
reply from Malangsia.com : once again..kepada mat² indon yang berkata Mat² rempit tuh x bagus..hek² ko peduli apa ? ko tuh bagus sangatkah ? huahua.. Neway jangan lah sampai malaysia sekat Industri korang wahai Indonesia (ekonomi itu penting)..bersyukurlah..

Just_najmiE said...

eh, kau nak bg aku adiah?.. woahh, tidak ku sangka.. trima kasih manyak2.. bak cpat, aku nak.. hehehe..

QQQ said...

Kita selalu berkata;

"MENTALITI ORANG INDON LEMAH"
"ORANG INDON TAK SEDAR DIRI"
"abes benda indon nie nak klaim milik dia"
"dieowang da kena bencana gempa bumi siapa yang hulur bantuan dulu??malaysia gaks..
eeee dasar btol!"

Aku tak mau kata apa-apa lah

itafukada said...

wahhh..bravo la kau..
tabik spring toing toing kat ko..

Ejay said...

most of the facts & isi dlm entry ko nih.. aku dah pernah baca dlm forum

tp aku suka cara penyampaian ko
klako. hehe.

salute!

siggplus said...

ejay : mmg tu fact kot..sbb tu la pernah baca..kau cari dekat mana2 pun sama je fact yang dicakap..heh

eykA♥ said...

eh supa lah mak kite.haha.
tapi aku sllu protes.skrg aku pkai modal endon kasi tuh.
aku cakap mak aku.
'mak neh xpaya la tgk ceta endon tuh.kita boikot.endon hampeh.'

pastu mak aku pon cakap

'ala xda ceta pa pon.yg neh ja yg ada.'

mak aku pon pandai.padahal dlu bila aku soh tkar chanel ckp

'asyik hang ja tgk tv.ta bole2.tv aku byaq.'

gegeh ark mak aku?
heh.

sbenarnya aku bosan thap cipan.so aku cari komen2 terdahulu.haha.

eykA♥ said...

harineh 8 oktober lah.

Awan sepi@fiq said...

huhuhu.....mcm2 xpndi abis ni cerita..!! ummmm 1 malayasia..