Oct 13, 2009

.surprise terbaik

Selamat siang semua.

Bawah rumah aku ni ada India. Dia duduk dengan ahli keluarga India dia yang lain. Aku rasa dia hidup bahagia sebab setiap malam ada saja bau kari ikan menusuk masuk dalam bilik aku ni. Walaupun diorang kalau cakap bunyi macam gaduh, tapi mereka hidup bahagia bersama-sama.

Hari ini, aku tak tau lah, maybe dia buat persediaan untuk menyambut Deepavali kot. Tak ada lagi bau kari ikan yang sedap, tapi diganti dengan bau colok yang sangat 'harum'. Aku terlalu 'suka' bau dia sampai aku terbangkit dari tidur dan mengalami resdung yang sangat kuat. Air hingus meleleh-leleh. Kalau penjual cendol jumpa aku sekarang, mesti dia booking hingus aku buat cendol, sebab hingus aku warna hijau sebijik macam cendol.

Uncle bawah ni aku tau dia bukan jual aiskrim, sebab aku selalu tengok dia pakai baju Jusco. Aku agak dia kerja Jusco Bukit Raja, mungkin. Tapi hari ni dia lain. Harini dia macam seronok main loceng. Loceng yang bunyi macam dekat kuil tu. Yang bunyi kling kling kling tak henti-henti tu.

Jadi dari mana datang surprise nye?

Bila kau dah sangat annoyed dengan Uncle bawah ni yang jual aiskrim tak henti-henti dari petang tadi, kau asyik tertunggu bila la dia nak berhenti main loceng. Kau tunggu baik punya. Bila kau ternanti-nanti, jantung kau jadi semakin cepat bergerak. Kau jadi tak sabar nak tunggu bunyi tu stop. Adrenaline rush kau jadi semakin laju.

Then datang bunyi *pow* sekuat alam sampai alarm kereta di bawah 2-3 bijik berbunyi simultaneously. Mercun entah besar mana aku pun tak tau, tapi sangat kuat. Yang aku pasti mercun tu dapat dari hasil rampasan polis sepanjang musim raya dulu, tapi didistribute oleh polis juga kepada public untuk cari duit poket.

Masa tu jantung kau stop 5 saat. Kau jadi terkejut. Lagi terkejut dari masa kau dapat tau gambar lucah kau dah tersebar dekat internet. Lagi terkejut dari kau dapat surprise birthday party dengan stripper sudah standby di atas meja sambil menari-nari anak di atas stripper pole.

Celaka, nasib baik aku tak ada sakit jantung.

Aku rasa uncle bawah ni pun terkejut jugak kot. Sebab lepas bunyi mercun tadi terus dia tak main loceng dah. Mungkin dia dimarah bini sebab tak tolong dia buat kuih raya. Mungkin jugak dia tengah mengenakan baju raya yang ditempah sebulan lepas untuk dipakai beraya.

p/s : Aku ada soalan cepu emas, 16 haribulan ni hari apa? Heh.

72 journeyed together:

♥miszluna™ said...

i tau hari apa

♥miszluna™ said...

yes first..
dh lm x jd first

♥miszluna™ said...

die terkejut sgt kot..
smpai loceng terjatuh

♥miszluna™ said...

die terkejut sgt kot..
smpai loceng terjatuh

♥miszluna™ said...

yes gila kuasa di sini..


seronokkkk nye!

joegrimjow said...

masa nak amek muet dlu xley tido bunyi bangbangbang

nenek™ said...

huda..sabar2..excited sgguh nk komen..hahaha..

nti rye deepavali ko gi la umh uncle tu..men loceng sama2

arnamee said...

salam.

nasib baik.
jantung masih mahu degup;p

azzaliena suziantie feisal said...

bukan deepavali ke wehh..
huahua

eeyuuu
geli ak pasal hingus ko tuhh..
haahhaha

fitriah said...

deepavali ke??

Pije. said...

gila.
hingus ko sebiji mcm cendul?
geli pulak nk mkn cendul.
hahahaa
aku ada kawan kerja keling.
pagi tadi dia tibai roti canai aku.

NIMI said...

aku tau!enivesari k-5thn kau ngan huda..btol tak??haaa bak muruku satu talam

addyaholix said...

hari jadi ko? gila besar-besaran uncle tu sambut.

gambar lucah ko pernah masuk youtube? sebab tau pulak terkejutnya macam mana..

chipsmore said...

16 haribulan tu hari ibu..aku klik iklan ko woi

chokio_nia said...

aku tatau ah 16 bulan ari ape..ari ape weh??hari ko bersunat??

farah said...

ada apa dgn 16 haribulan?

imHepPie said...

aku da mula imune dgn bau harum tuh..kiri kanan bilek aku bangsa yg ko maksudkan tuh

Tijah said...

sudah. pedulikan. biarkan mereka dgn loceng2 mereka. mari kita bekerjasama mengkelik nuffnang demi masa depan yg gemilang.

mr.panda said...

haha lu buat aku geli nak makan cendol la bai. tapi aku tetap akan makan cendol. rembat je loceng pakcik aiskerim then join je uncle muthusamy bawah umah ko. hahaha

eykA♥ said...

hai.tataw nk komen pa.ngeh3.saja jalan2 kat blog ko.pist time neh.nmpak mcm bes.nuffnang tu untuk diklik ke.ouh.saya budak baru belajar.

hindu tu comei taw ark.;)

QQQ said...

♥miszluna™

Seronok jadi first no... nasib baik tak jadi 2 3 mahupun empat!

Weh SIGG

Aku berasa sangat beruntung jika dapat berada di tempat hang sekarang. Kerana, aku akan dapat merasakan sendiri bagaimana gagasan 1Malaysia itu terbentuk dan disemai dalam jiwa masyarakat kita yang majmuk!

Untuk pengetahuan hang, bunyi letupan itu adalah bunyi isteri uncle loceng menghempap adunan marukku dan masalodeh!

ween said...

16hb hari Jumaat.

siggplus said...

<3 : u dh tau senyap2 eh..hehe

siggplus said...

<3 : seronok kemain dpt jd 1st kan

siggplus said...

<3 : xda plak dgr bunyi loceng jatuh

siggplus said...

<3 : jgn gila kuasa, nnt org cakap gila talak..heh

siggplus said...

joegrimjow : mungkin ada penggambaran bangbros di belakang?episode naughty college girls, mungkin?hahaha

siggplus said...

nenek : tu la dia tu..excited sgt..heh

ala kau g la, aku mls..bkan ada semprit pn..heh

siggplus said...

arnamee : syukur..hehe

siggplus said...

azzaliena : bukan kot..aku rasa deepavali lmbt lg..

alah mcm hingus kau tu xpnah jd warna ijau..chait

siggplus said...

fitriah : lmbt lg kot

siggplus said...

pije. : yup warna hijau2..slurppp..haha

arini kau tibai la roti canai dia lak

siggplus said...

nimi : salah!bak mai maruku satu talam sbb salah

siggplus said...

addy : abang dah lama tak komen kan?rindu la ngn abg..hahaha

palotak kau uncle tu nak sambut arijadi aku..haha

pernah sekali, tu cuak tu..heh

siggplus said...

chipsmore : ari ibu 16hb ni ke?aku xtau pun..haha klik2 lg smpai muntah

siggplus said...

chipsmore : ari ibu 16hb ni ke?aku xtau pun..haha klik2 lg smpai muntah

siggplus said...

chokio_nia : aku sunat hari lain..lagipun aku takkan ingt cerita sakit sunat aku dlu..hehe

cuba lg

siggplus said...

farah : haa tu aku nk tnya korang tu..kalau2 korg tau

siggplus said...

imheppie : esok2 mesti aku jumpa kau kt batu caves kan sambil tgn tgh semangat pecahkan kelapa..kan?hahaha

siggplus said...

tijah : baik kakak

siggplus said...

mr.panda : haha jom mkn cendol..agak2 cendol tak cukup aku boleh provide sikit kasi lu kenyang..hahaha

siggplus said...

eyka : haha jgn buat2 mcm tak tau apa2..nak kena gigit?heh

aku tau kau suka indu..tu sbb kau kwn ngn diorang kan?heh

siggplus said...

QQQ : tersemai ke?aku rasa annoyed lg ada lah..heh

haha ye lah kut..auntie tu mengamok uncle tu seronok sgt main loceng smpai tak tlg dia bancuh marukku ngn masalodeh..heh

siggplus said...

ween : yup tepat sekali..tapi ada perkara menarik berlaku pada hari jumaat tu

Dookie said...

mantap tu bro.. tapi nape ko salahkan bau asap tu ngan hingus hijau? hahaha takde kaitan bro.. hingus hijau tu ko selalu main syabu ke hihihih..

addyaholix said...

patut penah nampak dalam youtube. gila kecik. ngehngeh!

JIMMY ASMARA said...

16 hb adalah hari gay sedunia..ajak la si hasbie tu ek!

Fify Hunny said...

haha. hari oku semalaysia. :p
gedik gle, siap promote birthday.agaga

ea, mintak uncle tu ice cream sebatang. ;P

pisey itu aku said...

hari jumaat.
hari mulia.

=)
aha.
belanja la weh dah banyak duit tu.

joegrimjow said...

mati terkejut..
malangnye mati cara tuu

16hb10 kene p FC
kekeke

Melz said...

hari bersejarah..hahahaha boleh terima x ?huahua

.rda. said...

ohh. 16hb. bukan hari kau bersembahyang jumaat ke?

amek kau. haha.

[ N ] ZuLaiNa said...

16hb adalah hari Jumaat yg mulia..
kalau 17hb baru Deepavali...
;)

babymiLosh said...

wowieeeeee~~ jom g umah pakchek tu jumaat nnti.. ley maen loceng2 kling..kling...kling..kelinggg..kelinggg~
lalalalalla~

siggplus said...

dookie : ada kaitan lah..sbb aku tak boleh terima asap tu..aku jadi sinus bila asap mcm tu masuk hidung..tu yg jd hingus warna hijau..heh

gua tak main lah syabu bro..i dont do drugs..

siggplus said...

addy : hahaha masuk redtube lah..mana main youtube2 ni..heh

kecik?nak try rasa?

siggplus said...

jimmy : palotak lu..haha..hari gay sedunia hari lain..

siggplus said...

fifa : haha bnyk la u hari oku..heh

bukan promote birthday..i tnya hari apa je kan..haha

u nk u g lah mintak sendiri..i segan..

siggplus said...

pisey : yup hari mulia..manada bnyk duit..sikit2 je

siggplus said...

joegrimjow : kena p FC? FC tu apa?

siggplus said...

melz : hari bersejarah utk apa?haa kne specific sikit lah

siggplus said...

.rda : itu sudah pasti..hehe

siggplus said...

zulaina : heh tau kau deepavali hari apa..sambut ke?hahaha

siggplus said...

babymilosh : ari jumaat nk g umah pakcik tu buat apa..dia bukan ada kuih raya pun..haha

keling2?kau nak kena tangkap as defamation act ke?haaa bukan aku yg ckp ha

f|rd4szLer said...

apsal aku rasa cam kau je yang baling mercun tu lol

FIRE IN THE HOLE!

paraxixth said...

woit.lu sekolah ke tak. 16 hari bulan nie hari jumaat la.

aku nak tau ending unccle tu..mati kene merccun seludupan kastam dan polis ke?

siggplus said...

firdaszler : stok mercun aku dah habis dah budak rumah tibai..

kalau ada aku dah sumbat dalam lubang bontot uncle tu..

baru betul "fire in the hole!!"

siggplus said...

paraxixth : gua dulu tak sekolah..gua belajar dalam hutan..heh

uncle tu tak mati, tapi jiwa dia mati, sebab terkejut yang amat sgt

♥chentaMAYA™ said...

gua rase 16 hb hari esok~
ok xjawapan gua?
ahaha~

siggplus said...

chentamaya : haha ok lah..gua cincai kira lah ngn lu..heh

♥chentaMAYA™ said...

ahah~
ni wat gua suka ni.
cincang2 ngn gua.

kui3~

siggplus said...

chentamaya : sial pandai lu putar belit ayat gua..gua taknak cut2 ngn lu..gua cincai kira..tau?