Oct 27, 2009

.bila manusia bijak jadi terlebih bijak

Selamat siang semua.

Blog aku pun boleh jadi blog Islamic jugak beb. Tak semestinya lucah sahaja. Aku nak share video pasal aurat ni dekat kau.

Sila lihat gadis tudung bercakap pasal aurat. Ini lah jadinya bila manusia bijak jadi terlebih bijak. Heh.

Video agak panjang. Konsep sama macam kau layan redtube. Tekan play, pause, dan tunggu file habis load untuk elak video jadi sangkut-sangkut. Sila biar buffer sambil kau sambung melayan redtube ok.

Enjoy lah dan err..faham-faham sendiri lah. Haha.

Kredit dekat budak-budak MMU yang buat benda ni. Aku tak tau sapa sebab aku dah ada video ni sejak aku SPM dulu lagi. Jadi kalau kau yang buat, sila inform aku. Aku kasi kredit.

video

"It's just a fashion accessory, darling"

50 journeyed together:

chipsmore said...

intenet aku lembap pulak...hehhh..video mende nih?? mcm mak nyah je.....

siggplus said...

chipsmore : porno..heh

♥miszluna™ said...

hm

dh pnh tgk

fitriah said...

i am a proud muslim woman with tudung. i feel safe whenever i wear it. it is an obligation as a muslim women and thus it shouldn't be questioned. ;)

chipsmore said...

yang pakai purdah tu aku tengok macam ayu raudhah dalam cerita nur kasih pulak..dia ke??

Noorlaila Mohamed Nor said...

yep aku pun tgk masa kat matrik kot
:)

Noorlaila Mohamed Nor said...

yep aku pun tgk masa kat matrik kot
:)

farah said...

nice video.
bagus je kau letak kat sini.

kkdg aku tak faham;
bila org ckp bertudung nie tak semestinya baik.
(bg sstgh org)
org tak bertudung pon lebih baik tak tinggal semayang la; sopan santun la; whatever.

kat situ dah aku nak ketawa.

kalo tak tinggal semayang,
mestilah tau bertudung tu wajib, tapi tak pakai pun tudung tu.

itulah manusia bijak jadi terlebih bijak.

panjang plak.

ahhahaha.

Syed Salleh said...

ha3..
gempak gak ah dak2 MMU buat :p
totally i'm going to do that one day..

chipsmore said...

ada tiga minah dalam video kau ni yang aku rasa nak terajang je...hehh

♥miszluna™ said...

mls nk blk video ni sbb pjg n lm nk load

cume try ingt ape yg tgk dlu
menyampah kt perempuan yang kunun merokok tuh tp pkai tudung n ckp

"It's just a fashion accessory, darling"

siggplus said...

miszluna : tgk kt mana?

siggplus said...

fitriah : aku suka komen kau..be proud of who you are, and your faith

siggplus said...

chipsmore : tak lah..salah orang kot..cuba lagi

siggplus said...

noorlaila : sedih kan 3 ekor malaun tu punya interview?

siggplus said...

farah : hehe aku cuba menjadi islamic di sini..heh

er, itu individual thinking and attitude kot..tak semua manusia tu baik dan tak semua manusia tu jahat..heh

haha kau buat entry dah dekat dalam entri aku ni

siggplus said...

syed salleh : ha cepat buat video macam ni..aku nak tengok

siggplus said...

chipsmore : sabar2..mereka manusia yang ada salah dan silap jugak..harap dimaafkan..heh

siggplus said...

miszluna : tsilap kot..yang merokok tu lain n yg cakap "its just a fashion accessory, darling" tu lain..

♥miszluna™ said...

tah..
x ingt..
dh tgk 3thn lalu..

mier@merr said...

aahakz..aku taw cik epal nk trajang yg mne..ihik...

menjadi lakonan dorg.....

tp..aku sokong farah... :)
aku xnk komen pjg lebar..nnti ko sound aku wat entri lak kt cni...hihik

chokio_nia said...

arini aku rase aku bace 3 entri pasal menda cmne..telan air liur gak le sbb aku pakai tudung selimpang cmtu je..btw mang terbaek ah vid ne..ramai kot pmpn pakai tudung skang ikot tren..nak2 pakai shawl..pastu bole plak jln ngan pakwe peluk2 seluk2 sane sini..heh..
errr..terpanjang lak komen kali ne..haha

joegrimjow said...

video ni da lama da

saypOOL rafhtello said...

selamba badak je kan minah tu jawab.
kena panah petir baru kau rasa..
bgus idea bdk mmu..realiti.. ;p

{lumut} said...

smart gak ah jawapan..
mmg itu yg realiti.
pikir sndri je la..
huhu..
thanx utk video neh.

Diyana said...

OMG..

Dia kata

nti dah tua,tutup2 lah sumer

plizlah
klu sbelomm tua dah mati camna..

Koyuki said...

kite suke entry ni
tepuk2 utk sigg~

kite pakai tudung sejak kecil
pegi sampai hujung dunia pon pakai tudung
maybe orang akan kata CONSERVATIVE n
KAMPUNG budak ni.

jgn malu jd bdk kampung
tanak nanti di akhirat
NERAKA jadi KAMPUNG kite =D

*islam-way of life*

owh ya..psl quote intimidation is my motivation tu..

kan sigg nk bekap diri
pedulikan apa org nak kata..
anggap tu semua sbg threats yg membina
bukan melemahkan
sigg kenal diri sendiri lebih drp orang lain..kan?

*maaf panjang*

ziha said...

1st time tgk..
no comment..
as u said..faham2 sendiri la.. :)

ween said...

1st time tgk. great video!

aku rasa video ni did answered why certain people (girls) tend to disobey the rules set by Islam knowing the fact that they are wearing hijab. It's all depends on how they understand the reason hiding behind the 'Quranic verses about hijab'.

kalau reason pakai tudung semata2 baru balik umrah / undang2 sekolah / so-in-trend fashion, xmustahil la bila org duk mengata "alaaa, perempuan yg pakai tudung pun kdg2 lg teruk, pegang2, bla bla" semuanya sbb salah tafsir tujuan bertudung la. isk.

suka the way Julia answered all the questions :D

Yay. Aku bangga jd MMUians! HAHA

ween said...

Hambik kau aku ter'comment guna bahasa penjajah. dah la english hampeh gila. Heh ;p

Fifi Zahira said...

i takdaapat tgk video ni. connection macam sialan.agagag
tapi, semua org tau kan, search mmu kat youtube *bukan redtube, i tak g redtube sbb i baik* confirm akan keluar bende lucah.
ahahah, i lovvvvve mmu students.

♥miszluna™ said...

dh ingt dh sape ckp yg tu
n yg merokok

yg ckp tu br blk umrah
yg rokok pkai tudung hitam

bibie_boodyn said...

smokers 2 ok...but..she quit annoying when she make her show off face...tp..yg pompuan mcm haram2..bukan blakon nur kasih jadi sarah adik amina ker??

akmar ramli said...

tak la bb..bukan die..unknown tu ha..tak terkenal pun..hehehe..

kalo kite tanye balek kat org keliling kite..aku brani ckp la..msti ramai akan komfius ngan sb sbnar nape kite pkai tudung.sb selalunye..kalo budak2 korang perasan tak? bile diorg tanye kat ibu diorg..nape kite kne pkai tudung, ibu??ramai ibu akn jwb..sb ALLAH marah bile tak pkai tudung..tak pun sb kite ISLAM..

so dr jwpn tuh,fikiran akan limitted kan daya pemikiran kite dr kecik lg..kite tak didedahkan dgn sb sbenar kite bertudung.

so..u pk la sdr..
(ps:jgn tuding jari slahkan sesape..)

Just_najmiE said...

walaupun video nih dah lama, nih 1st time aku tgk.. n aku mmg terasa nk terajang ja pompuan 3 ekor, yg fashionist, yg isap rokok n yg teringin nk pegi clubbing tu.. bodoh betul..

tp sebnarnya mmg ada pompuan yg berfikir mcm diorg.. so how?.. sendiri mau ingat la.. sbb tu didikan agama dari kecik amat penting.. hurmmm...

Ries Lee said...

tak dpt tgk video.
tenet slow giler babeng!

NIMI said...

i pon penah tgk..
tapi baru je..
panjang gila.aku cari benda lain tp benda lain keluar ak pon layan je r..

Aina Aadnan said...

bagus la vid ni.
memang realiti sungguh.

Firol said...

bagus-bagus..entri yg baik :)

demang said...

video tu best weh
lame aku tgk.semakin baik entry lu nampak

addyaholix said...

ofis aku takleh nak dengar apa kejadah dorang cakap. balik nanti aku bukak dan tengok balik. dan aku re komen.

Rara said...

gler sakit jiwe ak tgk video ko ni wehh..adehh! tuntutan pmakaian tdung dh dislh ertikn bg ak.. :)

ellenyna said...

ak penah tgk vid ni,
hahaha.
paling best, ada sorg pmpuan dlm interview tu,
'bila nak g clubbing, buka tudung, xkan nak pakai kot'

and yg sorg lagi, smoking. hehe

Fatt Chin Choy said...

first time aku tgk
memang realiti mcm tu

hBz said...

awal lagi nak betukar..teruskan la entry2 porno dulu.. +_+

|arieza| said...

cool video! thumbsup!

Da' daffodil D said...

waaa. nice one. :)

syahidahariff said...

ni video kisah benar ke lakonan? btw, its a gud vid.. :')

syahidahariff said...

ni video kisah benar ke lakonan? btw, its a gud vid.. :')

miNt said...

ak br trase nk tgok entri ni..
br lah ak berterus terang.

ak pernah menjadi makhluk bertudung&berbaju kurung sambil merokok di parking kereta bersama 4org kawan laki ak.

ak pernah diajak oleh kawan2 ak untuk masuk club, tapi dorg kata "tapi ko kena bukak tudung ah." dan ak jawab, "ntahlah, bukak jelah kot."

ak baru pakai tudung sejak ak masuk kolej dan kolej kata perempuan wajib pakai tudung.
kemudian ak pakailah tudung smp skg. sebab tak kan dah pakai nak bukak2 balik.

tp still kdg2 ak pegi kedai pakai tudung&sweater tp seluar pendek.
org tgok ak mcm org gila.

tapi bila kita dah alami perasaan tu dan situasi tu baru kita akan belajar.smp skg ak masih tak reti jaga aurat sb ak rasa buat jahat tu best.(huhuhu)tp bila org tegur br ak perasan ak dah silap.ak tak kesah org tegur.

ak tak suka komen dan jaga tepi kain orang sb ak bukanlah bagus sgt.



gila poyo kan ak?
ada ak kesah...
hahahaha..;DD
i love being bad girl seriuslee.
but at the same time i wanna be good..;DD