May 7, 2010

.kesimpulan sepanjang peperiksaan akhir semester

Selamat siang semua.

Mengikut perangkaan yang dah digariskan oleh para penyelidik dari Agensi Kaunseling Dan Pengurusan Kredit (AKDK) dan dipersetujui oleh Doktor Lozmei dari Herba Prima Marketing, kita kena buat kesimpulan untuk setiap perkara yang kita buat, terutamanya yang melibatkan hal-hal kewangan serta pengurusan diri.

Jadi demi menyahut seruan Dr. Lozmei yang rambut mesti ikut style orang Penan, aku di sini nak tulis kesimpulan untuk semua perkara yang berlaku sepanjang peperiksaan akhir semester kali ni.

Ok mari kita mulakan.

- Purata makan dalam sehari - 4-5 kali sehari. Bagi aku, hidup untuk makan, bukan makan untuk hidup.

- Kadar penghasilan gas kentut dalam sehari menjadi berlipat kali ganda banyaknya. Ini menjadikan aku akan sepanjang masa kentut. Kalau ada rekod manusia kentut paling banyak, aku adalah pencabar takhta yang sangat serius. Dan jangan risau, aku kentut jenis bunyi, comfirm takkan berbau.

- Purata berak dalam sehari - 3 kali sehari. Ini rutin harian. Berak ibarat makan dalam kehidupan. Tanpa berak, hidup sangat-sangat tak bermakna.

- Kadar nikotina dalam badan - Kebiasaannya 10-15 batang sehari, tapi bila paper yang agak susah, kadar nikotina dalam badan akan bertambah 2 kali ganda dari biasa.

- Kadar membaca doa penerang hati pun bertambah dari 0 pada hari-hari biasa, ke 10 kali sehari. Itu belum kira doa lepas solat lagi.

- Kadar kebersihan rumah ni aku rasa kalau nak bagi orang gaji buat pun dia boleh tahan 20 minit saja. Sampah merata-rata.

- Purata lighter yang aku beli masih kekal dalam tangan aku = 0. Tak ada lighter macam mana nak bakar rokok. Jadi akibat dari rumah yang tonggang terbalik, lighter kecik macam tu memang cukup susah nak cari.

- Purata tido dalam sehari - Paling maksima 2 jam. Selebihnya untuk belajar. Tapi menyesal jugak, sebab study lama-lama pun, paper yang keluar macam celaka. Aku ingat semester depan aku nak goyang kaki sambil korek hidung saja. Buang masa study lama-lama.

- Kadar glukosa dalam badan sangat lah tinggi. Mana taknya, bangun pagi, pergi tapau Teh Ais, kononnya bagi semangat study. Tengah hari lepas makan beli lagi air. Petang beli lagi. Senja beli lagi. Malam beli lagi. Tengah malam pun beli lagi.

- Dan kalau minum air mesti berkadar rapat dengan kencing kan. Jadi kencing pun jadi rutin. Setiap 20 minit mesti kencing.

- Kadar penontonan movie berpelakonkan Maria Ozawa, Tera Patrick, dan Audrey Bitoni jatuh merudum. Kalau benda ni berterusan sepanjang tahun, aku rasa diorang boleh start pakai jubah pastu mengaji pondok pasal tak ada income.

- Bersukan pun sudah kurang sejak akhir-akhir ni, sebab malas nak penatkan badan. Kalau aku sukan pun, gunakan jari saja. Jari di sini bukan bermaksud genggam helmet darth vader sambil tangan turun naik sampai kejang, tapi main gitar. Setakat ni boleh la main sikit-sikit.



Benda-benda ni semua aku nak hantar dekat AKDK supaya diorang buat kajian tengok aku punya pengurusan diri berjaya ke tak.

Sudah, Maria Ozawa dah panggil. Apa dia cakap, "Itte! Tsugoi! Itte Kudasai!"?

12 journeyed together:

Huda Luna said...

err banyak nye kesimpulan


tp saya mahu komen sesuatu

kadar nikotina tu leh kurg kn ke 0 trus x?

siggplus said...

@ <3

tak boleh

violetless said...

maria ozawa tak lepas..eh rajin lak aku komen kat sini..hahah

NARDtheNERD said...

sokong yang study macam mana pun. paper keluar mesti celaka. mungkin idea ko nak goyang kaki sambil korek idung tu bleh pakai kan. =))

Berd said...

"Itte! Tsugoi! Itte Kudasai!"?

reen_sofee said...

hahaha.
ko memang suke berak ehh?
maria ozawa bankrup weh kalo hari hari ade exam!
hahahah

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

Purata berak dalam sehari - 3 kali sehari. Ini rutin harian. Berak ibarat makan dalam kehidupan. Tanpa berak, hidup sangat-sangat tak bermakna.

gua suka ayat ini,jom berak sama?

guna jari?gua tahu lu wat senaman goncang menggoncang kan?

dah habis exam kan?jom berpantun haha

redplasticbag said...

kadar tidur max 2 jam sehari

pergh kau mmg gigih la wehh. wu huu

Afzainizam said...

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.
Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

nadyakhamyt said...

i like this entry....
sgt bersahaja...=)

Daffodil D said...

kesimpulan terbaik! tapi aku suka tang rambut penan dr rozmey. ha ha. siut kau!

siggplus said...

@violetless

apa yg maria ozawa tak lepas? rajin2 la komen kt sini. ada bnyk ganjaran

@NARDtheNERD

memang aku nak buat macam tu pun sem lepas. antara study fail, tak study fail, lagi puas fail sbb tak study

@Berd

Kau suka kan benda2 macam ni. haha. kau tau tak setan-setan gelabah dengar nama ustak?

@reen_sofee

Yup aku suka sangat berak. tu lah aku cakap, kalau hari-hari exam, maria ozawa mmg masuk sekolah tahfiz la. haha

@Manager Tandas KLCC

oih mana boleh berak sama. aku tak suka tengok taik orang, taik sendiri tak apa. haha
tak main la senaman goncang-goncang.so asrama.

@redplasticbag

gigih pun hasil tak ada tak guna jugak

@nadyahamyt

thanx!

@ayuna

kau taknak buat rambut macam dia?