May 25, 2010

.punca utama follower berkurang

Selamat siang semua.

Blog aku ni bukan blog femes macam Malaysia's Top Blogger pun, sebab tu aku boleh perasan ada blogger yang follow dan unfollow blog aku secara kerap.

Dan dari kajian aku, follower yang berkurang ni kebiasaannya yang sentap dengan aku. Aku nak ingatkan, ayat aku kadang-kadang sinis jugak. Kalau kau takut nak terasa, sila jangan follow blog ni. Dan ini blog separa lucah. Kalau kau nak baca blog lucah, aku rekomen kau pegi blog Berd, Ian, dan Manager Tandas. Itu semua hardcore lucah. Kadang-kadang kalau kau pandai cari boleh jumpa gambar Maria Ozawa dalam blog diorang tu. Haha.

Setiap entri aku kutuk orang ke, perli orang ke, mesti ada yang unfollow. Macam semalam aku buat entri orang romen atas tren, ada jugak orang unfollow. Mungkin dia kot yang buat aksi tu. Heh. Jangan lupa memori aku masih kuat, aku ingat lagi muka orang yang romen dalam tren haritu.

Bila aku buat entri kutuk Aril AF pun, ramai kelam kabut dari tengah shuffle terus cepat-cepat off lagu Menatap Kotemu dan cepat-cepat klik unfollow blog aku. Rilex la, jangan cuak sangat. Aku terima segala kutukan kau. Kalau nak ajak berdebat pun boleh, sapa kalah belanja makan.

Bila aku buat entri kutuk orang tulis bahasa Jew pun ada la 5-6 orang unfollow blog ni. Dan aku tau sapa yang unfollow tu, dan entri-entri dia penuh dengan ayat Yahudi. Jew, Kew, tu ayat normal untuk dia. Tak apa, kau nak jadi Yahudi pun aku tak kesah, sebab Yahudi kan bangsa bijak-bijak. Generasi Hebat Brands bak kata Aril AF.

Dan aku nak ingatkan dekat sini, aku bukannya kesah sangat kau unfollow blog aku, in fact aku langsung tak kesah. Blog ini bukan blog untuk orang ramai, ini blog aku untuk aku cakap apa yang dalam kepala otak aku.

Kalau kau terasa, bagus lah. Memang niat aku nak bagi kau terasa pun. Sedikit sebanyak aku boleh ubah kau dari buat benda yang bagi aku tak bagus tu.

Cuma aku nak nasihatkan, kalau nak romen pun, pergi lah tempat tertutup, ni aku sekali terikut bersyubahah sebab tengok kau orang romen. Dosa mata saja mana cukup, lain kali ajak la join sekali. Baru adil dan saksama.

Ajak kat Facebook pun tak apa, aku gerenti RSVP 'Attending'. Paling tak pun aku RSVP 'Maybe' je.


57 journeyed together:

fezaL Mohd said...

olang paling wanted
kt epoh .

blog refurbished journey
paling meletop !

ahah .

gua tk pernah kecewa ngn penulisan lu .

otak ketat said...

haha. aku pernah rasa hampir nak unfollow bila kau kutuk jaafar onn dulu.

ohmywtf said...

haha..sabar la bro..u sudah ada banyak followers :-)

x-po said...

kadang2 kala kita sbg blogger kne ikut kehendak dan kemahuan pembaca2 kita

siggplus said...

fezal mohd : sebab tu bila kt ipoh gua low profile. gua taknak kena tembak dekat belakang kepala. heh

meletop? lu jangan tulis macam pondan boleh tak noks? diva gebabusss meletop! haha





otak ketat : aku mana ada kutuk jaafar onn, aku sayang gila jaafar onn, muchuk achem papa tu. auww. hahahah




omywtf : followers tak penting lah bagi aku. heh. aku bukan kejar glamer

Huda Luna said...

ececehhh
i pon rmai unfollow follow unfollow kalau sentap xpun klu x follow dia balik
huh
banyak cantikkkkk

ala follower tu just amount je

siggplus said...

x-po : haha bagi aku tak. sebab aku bukan kejar sgt trafik. janji duit nuffnang boleh lepas beli susu anak




Huda Luna Moonfang : itu satu hal lagi. tanak follow jangan lah paksa. ini stok paksa rasa macam nak bagi kaki je.

Berd said...

diorang follow sebab nak lu folo balik. bese la. kalau nak wat note u folo i i folo u kang kena maki.

apa-apa hal wa syak fezal kat atas tu suka melucah. itu sebab dia tak pernah kecewa dengan penulisan lu.

Jard The Great said...

erkk...... aku da tak pasan sepa follow unfollow tu.. ehehe..

dan seme yg aku follow.. aku da malas nk unfollow.. erk

Alynn Notnot said...

heyyyyy! aku byk kali kena jgk unfollow blog ni. hahaha.

siggplus said...

Berd : haha apa barang takut ngn gua, gua bukan nak makan kote diorang.

fezal tu mmg kaki lucah jugak, macam lu jugak. tengok cepat saja lu melucah dekat sini.




Jard : blog femes mmg ssh nak perasan, sbb tu kau susah nak detect. heh

siggplus said...

Alynn Notnot : oyeah? jadi biarkan mereka.

::ienafazlyna:: said...

aha..kat blog aku pun ade gak yg unfollow..maybe sentap ngan aku kot sbb aku selalu marah2 kat lam blog..erh erh erh...suke aku ler nak tulis ape lam blog aku

miss dilla said...

lumrah lumrah.
asal sentap je unfollow.

kalau follow nak suh org follow balik. paksa memaksa pehal.

wong ah ian said...

ala aku x follow ko tp slalu je kutuk ko kt blog relax je..ko dtg jugak melucah kt blog aku kan..

khairie said...

heh. rilek sudeh.
tak penting follow tak follow ne.
hohoho.

just keep on writing.

Si Aizuddin said...

Aku semakin berminat nak komen entri kau sejak kau semakin rajin reply komen ni.

Walaupun komen aku tak membina tapi aku nak bagi komen gak la, macam Digi la, selalu kata i'll follow u. Tapi aku tengok tak ada pun orang kuning follow.

ninaneno said...

fun apa main2 follow-unfollow nih...

dah la bilangan follower aku sama banyak dengan bilangan majoriti aku menang kerusi timbalan s/u dalam fakulti.

macam lahanat je rasa... hahaha...

Jard The Great said...

haha.. siot ko nyer reply.

blog neh lg pemes beb

siggplus said...

::ienafazlyna:: : heh ini la yang kita mahukan. blog kita, sukati kita la nak tulis apa. nak sentap pegi mam. haha




miss dilla : yang jenis macam tu, bagi aku orang yang blogging bukan sebab passion blogging tu sendiri.






wong ah ian : haha sebab otak lu ngn otak gua sama je sifat lucahnya




khairie : aku dah menulis bertahun kot, langsung tak kesah follower berapa. semangat tu penting. before diz aku low profile je kot





si aizuddin : haha sebelum2 ni aku cukup liat nak mengreply komen. bukan taknak reply, tapi malas. sebab aku assume orang tulis komen bukan harapkan aku reply balik komen. heh


ada je orang kuning belakang dia, kau tak perasan ke??

siggplus said...

ninaneno : kau menang kerusi timbalan kt fakulti ke? gila gempak kau. aku pelik orang semangat nak jadi ahli2 dlm fakulti ni. heh




jard the great : eh blog kau la femes, sehari beribu traffic. mana nak sama blog sipi2 mcm aku ni. haha

syahira ariff said...

tgk org beromen x ajak yer.
kira bertuahlaa kau dpt tgk live,
org laen tpaksa ngendap tau nk tgk org beromen.
ekekekekke

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

bila masa belog wa lucah?semalam wa baru je menang anugerah belog sesuci lebaran 2010 peringakt daerah batang berjuntai,selangor,ian kalah ngan gua denga kejinya,berd awal2 dh kena diskolifite sbb belog terlalu warak.

siggplus said...

syahira ariff : jadi kalau next time aku tengok, aku kena ajak kau la eh?

orang mengendap tu dosa, sebab niat dia mmg nak tengok, macam aku ni tertengok.





Manager Tandas : orang kata tak baik tipu diri sendiri. lu tulis macam ni pun lu dh dpt dosa sebab tipu orang. haha

nama tempat duduk pn batang berjuntai, nama taknak kalah lucah dia. heh

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

bila wa tipu?

sila jelaskan dalam 15 patah perkataan sahaja

lebih xkan dilayan

sekian

Berd said...

wa punya pikir ayat taknak lucah terkeluar. lu plak kata wa melucah.

ni yang rasa wa nak melucah jugak ni.

wa sokong gak si aizudin tu. orang lagi berminat nak komen kalau kita reply. at least ada respon.

kalau respon yang lucah-lucah lagi wa minat.

bukan penggoda said...

cane nk detect sape yg unfollow tu? xpasan lgsg.

dn cane nk unfollow? miahahahaha. sumpah inesen aku nehh. -.-'

siggplus said...

Manager Tandas : blog lu terserlah kelucahannya. lu pernah menang guiness world record sbgai blog paling lucah. heh





Berd : kalau lu, apa yang lu tulis semua lucah. lu tulis benda2 baik pn boleh jadi lucah. otak lu tu kuning sgt. haha

takkan gua nak suruh gadis2 respon lucah lak. nak melayan otak lu org berempat pn gua dah penat





bukan penggoda : aku ley detect sbb aku slalu tgk sapa follow unfollow.

cane nk unfollow? itu kau kena google blog tips

r u s Y d a said...

disebabkan ko buat entri ni, aku terus follow ko. aku memang hangin ngan org yg sker sentap ape yg kite tulis. blog kite. gi mati aa nak tulis pe pun..wah..wa plak sentap. hahahahaha.

Kuwe said...

Kemah keming. Lagu ni i nak. I like racist, i like emo, i like maki, i like perli, i like gaduh gaduh.

Heh. Aku dah bosan dengan imej blogger bersih. Bila kita nak bergandingan sama sama neww. boleh leww. Macam cilake.

Atiqah idrus said...

byk kot msa dok men folo unfolo.

xmnghargai msa. calon2 penghuni neraka.

reen_sofee said...

tak penah lak aku terasa bce blog ko neh!
hohoho
aku tak dek perasaan kot!
huhuh

Adjla Hafizin said...

haha. rilek la. aku rase blog kau ok je.

ellenyna said...

ntah. ak relax je. still follow kau. hahahahah.

Tijah said...

unfollow? isk. childishnya...sapa tu?

neyra shazeyra said...

blogger2 skrg asek sensitip. bosan aku. heh

fitriah said...

blog ko best. :)

siggplus said...

r u s Y d a : la wtpe kau follow, entri ni bukan mengharapkan follower baru pun. heh. aku lagi suka orang sentap sebab tu menunjukkan apa yang kita cuba sampaikan menjadi. heh





Kuwe : aku pun dah bosan jadi blogger imej bersih. baik aku jadi jahat, jadi baik bukan dapat apa-apa pun.

siggplus said...

Atiqah idrus : haaha sejak bila kau pandai berceramah ni? masuk sekolah agama ke skrg? hahaha




reen_sofee : alah kau tak terasa sebab kau tak buat benda yang tak betul.


mungkin jugak kau tak ada perasaan. kalau kena cubit kau rasa sakit tak? reseptor rasa kau lemah kot




adjla : terima kasih, saya sangat terharu. haahaha




ellenyna : aku tak kesah pun, saja je cakap apa yang tersimpan dalam hati. heh




Tijah : ada la certain-certain blogger yang sentap dengan entri2 sinikal aku.

siggplus said...

neyra shazeyra : kau skrg musim mengawan, memang la rasa macam semua blogger sensitip. haha





fitriah : oh really? buktikan. heh

fndrocka said...

klu dah beromen atas train..nak berdebat apa lagi.sah-sah dah salah...bukn nak kata salah di sisi agama..di sisi peraturan KTM pun salah dah.huhuk


aku rasa kalau masuk sini...kemungkinan untuk sentap mungkin tinggi.no pain no gain lah,kan>?jhaha

Latest Entri : Taktik menewaskan Abdul Rahman dengan sebelah tangan atau sebelah mata (PES)

Frodo Baggins said...

hye sigg ...
wa terasa nak menatap kotemu dlm blog ni ... wakkakakaka .. siot!

Candy Dandy said...

hahahaahhaahhaha kejap kejap nak unfollow leaps tuh follow lepas tuh unfollow dan follow dan unfollow. lepas tuh buat kontroversi kau pilih bra aku. oke aku tengah backspace skrang.

aku zaty said...

hahah..
aku xkesah tuan punye blog nie nak
tulis ape pon..
ini blog ko, so suke hati laa..

dari start aku follow blog nie,
memang xpernah terlepas bace kut...
cume agak kemalasan drop comment..

hee~
apepon blog nie mmg BEST!
pedulikan mereka-mereka
yang cepat sentap tuh..

chentaMAYA said...

gua suke belog lucah lu nih. hahaha~

@juera said...

4 me follower x pting pon..jnji ade org sudi komen entry kita tu dh memadai..

Rara said...

boleh plak nk follow,pstu unfollow kn..gila sentap la tu..hehe

hellioz said...

sumpah banyak kali gwa nampak blog lu...
tapi sekecik semut pon gwa x teringin nak bace n3 lu. sebab ape? gwa tak tau...

tapi lepas si bangkai wong ah ian promote blog lu,
gwa teros nak folo lu...

gwa suke blog yang cakap terus terang walaupun tersirat sebab gwa jenis terus terang gak....

akhir kata,
terima lah salam dari gwa, manusia yang digelar iblis dari neraka walaupun gwa dibuat dari air mani same macam lu jugak....

percaye la,
walaupun name gwa hellioz, ala2 neraka paling panas,
gwa bukanlah pelesit mahupun mat rempit yang suke snatch thief beg tangan perempuan dekat celah2 jalan....

babai~
gyahahahahahahahahahahaha~

hellioz said...

gwa xsuka komen ke 4 kat atas tuyh sebab blogger xdibayar untuk menulis blog.

gwa syak manusia macam tuyh la yang gwa selalu panggil stereotype.
dihasilkan dari kilang2 berdekatan yang selalu akur kehendak manusia2 keparat yang xpernah puas makan cukup 5 kali sehari.

gyahahahahahahahahah~

Anonymous said...

aku xpenah follow blog ko sbb aku anon. tp aku xpenah miss bace. hehe

mot said...
This comment has been removed by the author.
mot said...

aku noob je pasal blog2 nih, tp refurbished journey memang style..
btw, thx sigg..

neyra shazeyra said...

bengong. esok aku nak mengawan kat pwtc. hang nak join?

siggplus said...

fndrocka : tak salah pun kalau dia nak berdebat. mungkin dia ada sebab2 yang membolehkan dia beromen dalam tren, sapa tau kan? haha





frodo baggins : jadi lu nak menatap kote gua? boleh. tapi dengan bayaran lah





candy dandy : haha berapa kali aku nak ulang aku mana pernah pilih bra kau. jangan mengada tahu? bongek




aku zaty : haha gila terharu ngn komen kau. terima kasih




chentaMAYA : ini blog ilmiah lah. mana ada lucah.




@juera : yup komen tu sangat penting




Rara : lantak diorang lah, hak diorang. heh




hellioz : jadi gua terpaksa lah terima salam lu walaupun lu datang dari neraka. tak silap gua nama lu lucifer kan? hahahaa

itu lah, bila orang menulis kerana duit, itu la jadinya. aku lagi suka zaman blogging dulu yang jenis semua menulis bukan kerana duit





Anonymous : jadi macam mana kau jumpa blog aku? melalui search engine keyword2 lucah? hahaha




mot : terima kasih untuk apa?




neyra : tak. aku lebih rela duduk rumah dari bersesak tengah panas.

neyra shazeyra said...

HA HA HA kau mmg

mot said...

terima kasih untuk cerita2 ilmiah kau..haha

Aus MeLankoLik said...

hahahak , boleh ke RSVP kat facebook ?? hahahak .