Jul 13, 2010

.contoh-contoh sanggul tinggi yang haram

Selamat siang semua.

Sejak kebelakangan ni kecoh dengan fatwa yang mengatakan wanita yang bersanggul tinggi tu haram. Mungkin ada yang keliru dengan jenis tudung sanggul tinggi macam mana yang boleh disifatkan sebagai haram tu.

Jadi di sini aku dengan rela hati nak senaraikan beberapa jenis sanggul tinggi yang haram. Ini untuk menyenangkan kau semua memilih mana yang patut dielakkan, dan mana yang tak.

Gambar ehsan RTM.










Dan aku rasa yang last ni memang haram sangat-sangat bagi sapa-sapa muslim yang memakainya.



Kalau kau kata tak haram, anda memang the next Dato Harussani/ Noh Gadut/ Khairy Jamaluddin.




Entri racist lagi.

68 journeyed together:

n@m@n said...

haha..kesian manusia dua orang palaing bawah tu

ishiko said...

nape pic first tu xttp mate?? theehehe..

redballerina said...

haha. sekarang perempuan ramai yg aim rambut panjang nk buat pertndingan spe plg tnggi sanggul kalau pakai tudung

annadzirah said...

aku xnampak cantiknya pun sanggul tinggi.
cam alien adelah.
haha.
apsal 1st xtutup mata?.
erks.

Vanilla Popsicle said...

hahah! gila yang sanggul kuning tu kiut abes! :D

deus X machina said...

sikit hari lagi kau leh join Perkasa

ninaneno said...

rambut aku nipis sebab banyak gugur dan takleh buat sanggul tinggi2...

kesian aku kan?

reen_sofee said...

hahahaha
budak dua org tuh tak bersalah!
hahahah

reen_sofee said...

hahahaha
budak dua org tuh tak bersalah!
hahahah

chokio_nia said...

gamba bawah tu sumpah lawak..hahaha..

Fiq said...

hehe..
yg first tu feveret sebab tu ta tutup mata..haha

Mr K said...

Aku pernah baca kat mana tah. Sanggul tinggi tidak haram selagi betudung. Sejak bila pula bentuk rambut yang tertutup menjadi aurat?

norshila ibrahim said...

hahaha..spa2 nk ikut gaya 'tdg' yg las tu??? (=_+)v

Farid MOFASAD said...

ko suka sangat ko yer... teka teki aku pon ko dapt jawap..

memang otak perkauman tol ko nie.

hahaha

neyra shazeyra said...

:)

Fucking Guy said...

haha celaka

Pelat said...

gua rasa tak cukup tinggi lah... awek gua pakai lagi tinggi..

[lu jeles ar 2]

Ries Lee said...

ini racist!

ok.

jumpa kat court esok!

[z@ck] said...

sumpah lawak.
>_<

Anonymous said...

eh dulu ms aku blaja kt smk agama
kmi pompuan mmg xboleyh ikat sanggul tinggi2 walaupun bertudung labuh..
sah2 kna mrh dgn ustazah

k.e.r.i. said...

hebat ko pasal sanggul-sanggul ni sigg.
haha

bspotgurl said...

sanggul tinggi tak boleh ke

Ainee Cumi said...

weyh ko tutup mata si kuning tu dengan brother dia pun aku dah boleh cam dia anak jiran sebelah rumah aku weyh..lain kali ko kasi conteng satu muka biar tinggal bunjut atas je weyh

Mieza vs Rory said...

seb bek rmbut dh potong pndek...

Yasmin said...

sanggul tinggi berdosa . riak siut

AliceAqram said...

dulu perempuan yg pakai sanggul tinggi kami gelarkan sebagai PREDATOR.

mier@merr said...

haha. xbesalah dak dua org tuh

Anonymous said...

pegang perempuan bukan mahram pun haram jugak..
contohnya, tarik tarik telinga laki perempuan..

hehe..
sekadar peringatan~~

sepet said...

yg baju kuning tu..sumpah sangat kiut..hahaa..

Anonymous said...

Bro, pegang tangan awek kau pun haram.

siggplus said...

nak nasihat orang tapi tak tunjuk nama. aku nak jugak tau sapa yang cakap

sebab orang kata, baik kita dengar dari nasihat orang yang tak buat benda tu, dari kita dengar orang yang larang kita buat tapi dia sendiri pun buat. hehe

papepun terima kasih sebab tolong nasihatkan.

Anonymous said...

konfiden ke x blasah orng2 yg tego..
peace x war =)

Berd said...

pegang perempuan bukan mahram pun haram jugak..
contohnya, tarik tarik telinga laki perempuan..

hehe..
sekadar peringatan~~

gua pon nak jugak. cepat kasi terima kasih sama gua.

Berd said...

sifu. yang paling atas pon macam haram jugak. sebab dia nak tayangkan buah dada. betol tak sifu?

sifu kata tak haram sebab sifu suka tengok kan?

siggplus said...

kenapa perlu takut kalau kau rasa kau di pihak yang benar?

pernah kau dengar nabi dakwah sorok2? pernah kau nampak ustaz dakwah dari bawah selimut?

kalau kita nak terima nasihat kita kena tengok contoh dengan peribadi orang tu dulu. heh

jadi reveal sapa kau kalau kau tau kau di pihak yang benar

wong ah ian said...

babi betul!..hahah

Huda Luna said...

anonymouseee!
heh! nampak sangat stalker life orang
ko tak ada keje kot
NAK NASIHAT tapi TAK ADA nama
bak sini NAMA, IC semuaa.
yang nak takut tu PEHAL kalau kau nak nasihat?
buat ape takut dekat kitorang?
ha?

jangan kau TAU NASIHAT kitorang je
tapi KAU pun buat sama
then sila CHECK famili kau semuaaaa sebelum jaga tepi kain orang lain.

@yuE said...

sigg...aku tak kenal la dato harussani, noh gadut ngn khairy tu....



rasa cam nak tikam perut aku laju2 je...

Anonymous said...

hahaha..gelabah sial awek lu si huda LUNA MAYA ni..hahahaha..jangan jadi siggporn sudah la..awek lu pon ketat gak baju dia pakai..main tarik tarik telinga boifrennnnn..cehhh

Huda Luna said...

gua gelabah ke LU yg gelabah bai?
laju je komen?

nak huda luna MAYA said...

huda luna..lu ni mesti peminat luna maya kan? hakhak..nak tarik telinga gua tak? meh la tarik telinga gua..come on baby..hahaahha

siggplus said...

ini contoh orang nak nasihat aku? pui.

cakap orang, mulut pun macam celaka. sudah, kau pergi mampos

siggplus said...

jangan risau, kejap saja nak detect kau.

rajin betul kau sampai 36 kali view blog aku harini. terima kasih bagi traffic yg bnyk

Huda Luna said...

gua nak tarik teloq lu guna playar boleh?
then lepas laju2?
ok x?
then buat teloq goreng bg kt anjing

Anonymous said...

36 kali??? wakakaka..aku rasa baru 2 kali je datang..hiperbola betul lu bro..

tok huda luna maya porn..lu dah biasa tengok teloq balak lu ke?? macam expert je.hahaha

what the said...

apa gaduh gaduh ni?

siggplus said...

2x ke, 36 kali ke, dun wori, aku dah trace ip kau. tunggu la kejap aku detect sapa kau

Huda Luna said...

aku tgk teloq ayam je penah
teloq manusia aku rs ko je pnh tgk

Huda Luna said...

suka hati aku la nak tengok teloq balak aku..ada aku kesah?? lu anonymouseeeee boleh pergi mampos! nak nasihatkan orang..kau ustaz ke?


jangan kau TAU NASIHAT kitorang je
tapi KAU pun buat sama
then sila CHECK famili kau semuaaaa sebelum jaga tepi kain orang lain.


sorry abang sigg..i malas nak log in sayang

Huda Luna said...

wakakakakaka kesiannnn

Huda Luna said...

aku tgh log in kot

Huda Luna said...

eh lari
pandaiii

nk trace ip trus larii

tp xpe
aku dh dpt dh
haha
tggu repot polis nk kot

Nurain Hasan said...

reveal~!!
;)

Huda Luna said...

ain : kang reveal die xdtg dh ain

siggplus said...

semua dah dapat. tunggu dia reveal sapa diri dia sendiri je.

kata macam dia bagus sangat, so reveal la sapa dia, dengan sifat kedakwahan dia, dengan sifat kepimpinan dia tu

silakan wahai anony

Huda Luna said...

dia datang tp dia diam

Tfaaaaaa said...

mouse tido la malam2 ni huda..esok pagi die komen.hak3..

susahla org mcm ni..

siggplus said...

mouse bukan tido. ada je ni ha. takut nak komen kot

Tfaaaaaa said...

kene komen bernas n tersentap baru die komen kot?

intanurulfateha said...

.alamak
.ai pnh pegang tgn
.ai pnh tgk teloq
.mcmane neh sigg?
.wakakakak!

.adoii ape neh gado3
.x best lahh
.jom sigg+huda luna g pulau
.the best therapy slaen dr shopping
.ekekkeke!

kawan otromen said...

haha. lawak lak aku bc komen2 nih.

amende la korang ni gaduh2 hal kecik cmni.

pe slhnye amik nasihat kalau bwk ke perkara yg baik.

cthnye kalau tok imam yg xpernah buat jahat ckp kat kita "jgn lah menagih dadah, teruk akibatnye", kita mungkin ragu2 psl apa la tok imam ni tau psl dadah.

tp kalau penagih dadah tegar yg dh tinggal kulit dgn tulang je yg ckp kat kita "jgn la isap dadah, nk jadi mcm aku ke?", impak dia lg besar ak rs.

kta semua bknnye sempurna, kalau org yg sempurna je boleh bg nasihat, xde siapa boleh bagi nasihat.

tapi sume ini pendapat aku je la, kalau rs xsuka pendapat atau penyampainye, abaikan lah.

XD

siggplus said...

@kawan otromen

aku suka dengar nasihat dari orang yang peribadinya elok saja. kalau dia nak nasihat bab agama, agama dia pun kena elok

apa salahnya reveal sapa dia, kalau betul dia nak nasihat. kenapa kena selindung sebalik anon. lepas tu bila kena bakar terus nak attack huda.

so dari sini pun dah boleh nampak apa niat dia sebenarnya.

Anonymous said...

awak, saya yg first dan second anonymous tu.. yg lain2 anony tu bukan saya..

betul ni.. sory eh..
yg laen2 anony tu bukn saya..

amek jernih, buang keruh :)

nasihat utk diri sendiri jugak yg slalu tkut utk reveal diri yg lemah ni..

Anonymous said...

saya kwan anonymous 1 dan 2..ktowng yg komplot snanya..mnx maaf sgat..ktowng un x baek sgat..nobody perfect except rasul s.a.w..anonymous laen sumanya bkan ktowng n ktowng un bengang ngan statement diowng..ya AMPUN!!! YEAP..ktong x cukop kuat nk reveal ourself

siggplus said...

@Anonymous

tak payah takut la kalau kau rasa kau dipihak yg benar.

jadi tak kuat nak reveal, sebab takut kena judge, macam tu?

dasar kanak2.

Q said...

kalau time berak, sanggul tinggi jadi tak haram.

shandye. said...

nampak macam marge simpson. lawak.

|arieza| said...

hahahahaha yg 2 org last tu sgt best ok!!! hahahaha *xleh berenti gelak lg ni*