Jul 19, 2010

.rosak!

Selamat siang semua.

"You as an Engineer should are responsible for what happened for every single thing in construction.", cakap Professor Zakiah masa lecture tadi.

Semua muka toya mengangguk. Mengangguk sebab faham ke sebab memang mengantuk, aku kurang pasti.

Lecture diteruskan. Bersungguh dia mengajar. Bersungguh jugak lah budak-budak semua cuba tidur dan sembang. Kurang sivik betul.

"Now tell me, when you get married and have your own house, what is the utmost electrical appliances you will buy?", tanya Professor Zakiah sambil tuding jari dekat kelompok batang-batang yang tengah sibuk merungut isu gula naik.

"Refrigerator maam", jawab budak berbaju kemeja kotak-kotak.

"Ok, and how about you?", tanya Prof Zakiah pada gadis comel tudung putih.

"Microwave maam", tenang dia jawab. Sah malas masak.

"And you there, what are the most important electrical appliances you will buy when you get married?", sambil tunjuk jari pada aku yang tengah sibuk main doodle-doodle atas kertas A4.

"Katil maam", jawab aku sekali pandang dan sambung doodle balik.

Kelihatan Prof Zakiah senyum kelat. Mood nak mengajar macam hancur bekecai. Budak-budak kelas dah mula fikir benda macam-macam. Aktiviti bersenam di atas katil misalnya.

66 journeyed together:

deus X machina said...

contoh mahasiswa harapan bangsa

deus X machina said...

crettt crettt pluppp

Zither said...

hahahak memang ganggu concentration n emotion betul la.. :D

Frodo Baggins said...

senaman ringan2 misalnya ...
kuak lentang
ketuk ketampi
dan mcm2 lagi

sila tanya berd
untuk makluman lanjut
katil serbaguna beliau ada 10!

Miro Slav said...

hahahah..mmg rosak..hahaha

nenek™ said...

aku ske idea ko..mmg logik.. tp cuma die bkn brg letrik.. haha..tpi nti otomatik kne rnjatan letrik ats tilam tu..aneh

Anonymous said...

aku suka idea kau psl katil tu salah satu electrical app.


_sarahmohamad_

otak ketat said...

elektrikal habes! haha. kau patut buka kedai perabot. tayah jd engineer.

budak telinga capang said...

aku budak mekatronik. katil adalah "bakal" electrical app yang menyumbangkan banyak idea-idea liar yang tak masuk akal oleh classmates aku.

terutama masa kelas system design dulu2.

Ery Farieha said...

katil tu ade elektrik ke?
haha :P

hiro said...

keh2..mmg sedap belajar omputih..ehehee

cikgadis konfiuss said...

cis! haha

huda,sy mempersilakan anda melemparkan barang satu dua komen. kekekeke

annadzirah said...

katil bagus ntok senaman ntok orang yang malas bersenam macam aku ni.
tambah-tambah kalau ada pasangan macam Jacob twilight..
aku rela tidur 24j kalau ada pasangan macam dia..
ohh.......

Shairazi Saidin said...

hopefully maam tu masih hidup!!! kalo aku jd dia, mst aku dh mati di tali gantung kerana meletupkan lecture hall. ;p

abc+milo said...

tipuuuuu!!!!

heh...


ko mmg rosak~!
xstim langsung taw....menchik!

Pelatt said...

pelajar macam inilah harapan kerajaan satu malaysia sekarang

@yuE said...

punah harapan bangsa....hehehe



doodle tu ape weh??

Razman said...

dah nampak dah spe bkal repeat paper Prof Zakiah...

Ries Lee said...

ada rumah nak katil jer?
aku dah tau fungsi utama rumah tu..

Berd said...

kenapa lu ada hati nak sambung belajar?

reen_sofee said...

pergh!
sentap lecturer ko weh!!
haha

Robot Baik said...

secara tak langsung ko terbuat lecturer tu teringat memori2 dia kat katil.

Farid MOFASAD said...

kenapa lu ada hati nak sambung belajar?

encHIx laNDax said...

ngahahhaha!Bersenam ye??hehehehe~mesti maam tigt mlm td pnyer hal..hehhe

lea said...

kecik ati pn zakiah tu

hehe

noor afzan said...

katil elektrik mungkin =)

redballerina said...

apelah diorang ni, katil untuk berehat ape, untuk org2 sakit ke
semua pun nk fikir lain tau. haha

Liliyuli said...

atas katil nak main kejar-kejar pun boleh..hikhikhik

J. Love said...

katil is an electrical appliance?

hey lu ni uitm ke tadika kemas?

Ann said...

katil brg elektrik? haha

xconcentarte ke?

aren said...

siot..sian prof zakiah tu

Koyuki said...

lu mmg terbaik

fndrocka said...

katil letrik boleh kejut semayang subuh..bila nak kaur pasaran

Ainee Cumi said...

kalau aku jadi professor, hasrat aku tak terbantut..
aku tanya ko lagi, katil air ke katil kayu ke katil apa

siggplus said...

@deus X machina

bgs kan aku ni?

siggplus said...

@Zither

saja menghangatkan suasana

siggplus said...

@Frodo Baggins

berd mmg ada bnyk katil. untuk semua bangsa. katanya ikut gaya one nite stand orang putih. tak pernah nak kekal dengan sekor.

siggplus said...

@nenek™

tepat sekali. bayangkan orgasma tu macam reenjatan elektrik. kan rasa dia lebih kurang

siggplus said...

@Anonymous

kan? bijak tak aku?

siggplus said...

@otak ketat

bagus jugak idea kau ni. kau nak jadi partner aku? profit kita share2?

siggplus said...

@budak telinga capang

aku agak kelas system design kau mesti budak2 buat invention berunsurkan lucah kan?

siggplus said...

@Ery Farieha

ada la. renjatan waktu orgasma

siggplus said...

@hiro

sedap apa? susah nak faham tahu?

siggplus said...

@cikgadis konfiuss

huda pun setuju dengan pendapat aku. haha

siggplus said...

@annadzirah

ok kau patut berhenti berangan sebelum terlambat

siggplus said...

@Shairazi Saidin

kenapa perlu macam tu? aku tau dia membayangkan kisah2 lama dia lepas tu. haha

siggplus said...

@abc milo

tak stim? meh sini aku bagi kau stim

siggplus said...

@Pelatt

aku ikut saranan samy vellu

kita mestilah menderma dara dan jangan menghisap dada

siggplus said...

@@yuE

aku bukan harapan bangsa. insan2 macam berd tu yg harapan bangsa. belajar luar negara tu

siggplus said...

@@yuE

doodle tu conteng2 atas kertas

siggplus said...

@Razman

agak la. aku tak faham apa kelas tu

siggplus said...

@Ries Lee

apa fungsi dia yg kau rasa? huraikan

siggplus said...

@Berd

terpaksa wahai anak guru. niat untuk mendalami ilmu supaya anak2 guru dapat ilmu yang lagi bagus

siggplus said...

@reen_sofee

aku bajet 1st test aku mesti fail

siggplus said...

@Robot Baik

aku yakin dia mesti teringat kenangan malam pertama

siggplus said...

@Farid MOFASAD

lu pulak macam mana?

siggplus said...

@encHIx laNDax

malam tadi? mana kau tau? dia dah tua kot

siggplus said...

@lea

aku rasa dia berbangga dengan aku

siggplus said...

@noor afzan

elektrik menghasilkan getaran. beraksi di atas katil menghasilkan getaran. jadi kaitkan antara kedua tu

siggplus said...

@redballerina

otak rebel mesti nak fikir benda lain.

siggplus said...

@Liliyuli

kau pernah main kejar2 atas katil? aku nak join boleh?

siggplus said...

@J. Love

gua tak main la tadika2 kemas ni. langsung tak berjiwa rebel. gua tadika madrasah. islamik beb

siggplus said...

@aren

dah itu yg aku fikir time tu

siggplus said...

@Koyuki

kan? jadi nak kawin ngn gua tak? 1st benda kita beli katil. penting tu katil bagi menjamin kesejahteraan rumah tangga

siggplus said...

@fndrocka

nanti aku keluarkan. kau mesti jadi orang pertama beli

siggplus said...

@Ainee Cumi

katil apa pun boleh. janji puas. teknik tu yang penting. haha