Feb 2, 2010

.persoalan yang sekian lama membelenggu hati aku [edisi sedih]

Selamat siang semua.

Aku nak tanya satu soalan. Dari dulu sampai sekarang aku belum dapat jawapan. Aku dah rujuk macam-macam pakar. Aku dah rujuk macam-macam ahli ilmu penaakulan mantik. Masih tiada jawapan. Aku dengar ada yang sampai jadi gila cuba tafsir soalan aku ni. Aku tak sempat nak tanya pakar saintifik NASA, sebab diorang tengah sibuk berkonspirasi.

Ini soalan aku. Aku ada dua soalan sebenarnya.









Sila lah, jawab dengan jujur. Ikhlas, adil dan saksama.
























1. How am i supposed to trust you telling me that i can trust you telling me that i can trust you?

2. If one doctor doctors another doctor, does the doctor who doctors the doctor doctor the doctor the way the doctor he is doctoring doctors? Or does he doctor the doctor the way the doctor who doctors doctors?

Selamat beramal.

25 journeyed together:

DaHLia said...

huh...blurred...

1. trust yourself first, then trust others..

2. I'm not a doctor...and not an English teacher, but i do feel, I can't understand this Q.

weee...^_^

macha_sezs said...

huh...blurred...

1. trust yourself first, then trust others..

2. I'm not a doctor...and not an English teacher, but i do feel, I can't understand this Q.

weee...^_^

Credit to Dahlia.

jo said...

gua ingat dengan menjalankan pemantauan ke blog2 jiran dapat kasi fikiran gua jadi lapang..



ni apahal gua jadi lagi poneng?

naz said...

perghh bingung dowhh

Cik Puan Drunbella said...

soalan nak mencabar jer.
hahahaha.
:D

Huda Luna said...

dalam facebook dah tanya..
tanya sini pulak eh?

betul2 nak jawapan ni

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

aku nak tunggu jawapan je la.

otak ketat said...

lg satu. bukti kau kari. haish. jgn ketar sgt boleh tak?

otak ketat said...

lg satu. bukti kau kari. haish. jgn ketar sgt boleh tak?

otak ketat said...

oh ketinggalan a di situ. biasa la. spm jarang dpt a.

hBz said...

=36.7

ween said...

aku selalu berusaha utk menjawab persoalan yg kau ajukan. tp kali ini, aku surrender. *speechless*

u are complicated. heh

saypOOL rafhtello said...

aku org jawa xpaham..

aemyLina™ said...

huarghhhh... |yawn|

mencabar btol soklan ni..,
esok2 aku jawab..

|arieza| said...

1) if she tells you to trust her when she is telling you that you can trust her, i guess you can then trust her saying that you can trust her.

2) obviously the doctor who is doctoring the other doctor, will doctor the doctor the way the doctor always does. coz the doctor is he doctoring not necessarily is doctoring other the way he does.

haaaa itu jwpn i. i yakin betul!

|arieza| said...

pembetulan (haha mcm kena pksa ngn cikgu buat pembetulan time skolah rendah dlu).

2) *coz the doctor HE IS doctoring DOES not necessarily doctoring otherS the way he does.

lea said...

aku pun pening tgk soklan ko ni

Adjla Hafizin said...

berat soklan ko ni.

smgt arieza tu nk mnjwb.
haha.

Aus said...

oi..
lidah aku berpusing..
hahak..

greenhall said...

esok kia usulkan kat parlimen. .

Rara said...

boleh gune talian hayat x?

arekymz membuyau said...

ala senang je..

1.trust urself

2.sume doktor tu mampos..

arekymz membuyau said...

ala senang je..

1.trust urself

2.sume doktor tu mampos..

Mieza vs Rory said...

bongok..penin pale wa beb

naz said...

perghh bingung dowhh