Feb 5, 2010

.aku dah takut nak duduk Malaysia

Selamat siang semua.

Aku rasa umur aku dah cukup nak berpolitik sikit. Bukan heavy-heavy macam Aduka Taruna ke apa, tapi hanya sekadar nak bagi pendapat.

Seriously, aku takut dah nak duduk Malaysia sekarang. Rasa macam duduk dekat Indonesia dah. Mana-mana pun bergolak. Mana-mana pun bunuh.

Hari-hari aku baca paper, frontpage newspaper mesti pasal kes bunuh, mati, rogol. Tipikal. Semalam pasal budak umur 21 tikam bapak dengan abang. Gila ke apa? Bunuh bapak sendiri langsung tak fikir dia susah payah besarkan sampai bulu pubis dah lebat. Dari kecik anak demam sikit dah risau sampai tak tidur malam fearing for the worst, kau senang-senang amek pisau rambo tikam bapak kau sendiri.

Bodoh.

Selak page sebelah, kes rogol pulak. Datuk rogol cucu. Sangap sangat, pegi la cari pelacur. Beli alat pemuas nafsu pun boleh. Nama dia fleshlight. Ada belambak jual dekat blog sekarang ni. Beli secara jaminan rahsia nafsu serakah kau takkan orang lain tau. Jangan risau.

Untuk datuk, aku nak bagitau sikit ni, kalau cucu kau tu lahir anak inbred (sumbang mahram), cicit kau tu, memang tunggu masa je nak mati. Akan jadi banyak-banyak komplikasi.

Kesian cicit kau tu nanti.

Nak tengok bola pun boleh gaduh. Macam ni. Bola tu untuk release stress. Untuk fun. Bukan untuk tunjuk kejantanan kau. Bukan nak tunjuk sapa lagi kuat.

Lepas tu, kes Indonesia nak serang Malaysia pulak. Kisah ganyang malaysia. Macam ni. Tapi sampai sekarang aku masih tak nampak pun mamat Indon secara yakin datang Malaysia rodok perut rakyat Malaysia dengan buluh runcing.

Sekarang nak jadi pembantu peribadi orang kenamaan pun susah. Nanti tak pasal-pasal kena saifulled. Sakit tau kena tusuk helmet darth vader dalam bontot. Nak-nak yang jenis tirus dengan runcing. Seminggu tak boleh tidur meniarap weh.

Pasal eksiden pun nak gaduh. Macam ni. Apa jadah entah eksiden calar kereta sikit dah nak pakai baseball bat bagai. Then polis sampai tau pun takut buang baseball bat tu jauh-jauh. Kote kecik.

Lepas tu kes bakar-bakar gereja. Setahu aku lah, Islam tak pernah ajar penganut dia buat kejahatan. Tak pernah ajar suruh bakar-bakar. Kau macam main dengan api. Isu ni sensitive gila, so aku taknak touch banyak. Aku bukan reti pasal agama sangat pun.

Aku sebagai pencinta alam, aku pun cinta dekat berak jugak. Takut jugak aku kalau tengah sedap-sedap tengah berak, kepala taik tu dah keluar setengah, tetiba ada molotov cocktail terbang masuk jamban. Potong.

Molotov coctail sejenis bom ya. Bukan cock betul/zakar.

29 journeyed together:

Ery Farieha said...

tu arr.
org msia ni da kurang sabar.
lepas tu ckp x pk.
heshh.

♥♥syahadah♥♥ said...

kenapa jd gitu yek..kena kaji dan selidik..makin moden sesetengah negara makin menjadi kebinatangan rakyat jelatanya

Huda Luna said...

yang bunuh ayah tu dia tu gila

even ayah ko jahat ke mcm ne..
die tetap ayah..

mana2 pun dh x selamat la sayang..
malaysia ke..
mana2 pun..

dunia akhir zaman mcm ni la..

tp bile dh damai sgt nnt
ms tu mmg dh tlalu dkt sgt ngn kiamat..

haihh...

org xnk mati b4 kawen

org xnk mati kne bunuh

org xnk mati accident

org xnk mati kne bom

org nk mati bila tua bila sakit je..

IyouweBlog.com said...

moga moga ahli politik yg bernas tu sedar ttg semua ni!
nanged you. nang this to meet the Tiger Lady of 2010!

Aini said...

tak ade ke super hero yg akan menyelamatkan suasana sekarang?

Cik Puan Drunbella said...

nak jugak selit 18sx.
hahahaha.
>___<

dila said...

pasal anak bunuh ayah tu mungkin ada cerita lain disebaliknya..sleepwalking maybe,dia tak sedar ape2..


sekarang dunia dah tunggang langgang..dah nak kembali macam zaman jahiliah dulu..sama2 lah kita berdoa,agar tak terjebak dalam benda2 ni semua..

tak kiralah kita ni pandai agama ke tak..takkan berdoa pon tak reti kan.

saypOOL rafhtello said...

xpasal2 nama aku juga terbabit..
saiful.saiful...

macha_sezs said...

wah!tak sangka aku kau ni boleh menulis selain perkara2 softcore.

heh.

otak ketat said...

dah. kau g duk checnya plak.

lea said...

betul2...

tapi sekrg ni dunia mcm dh xselamat jerk..

huhu

|arieza| said...

eh u pun post pasal issue politic.. hahaha i pun baru td post isu politik ni jugak.. tersama idea plak :p hehe

btw.. mmg sakit jiwa!! sick.

annadzirah said...

dunia akhir zaman.
macam2 lah jadik.

afiq said...

bnyak betol yg mentali disterb

joegrimjow said...

tau
jadilah rakyat malaysia yang BAGUS
sape nak ubah kalau bukan kita

Jard The Great said...

mahathir da ckp........ dalam wawancana yg ku pernah ikut... bangsa melayu akan hancur dek perbuatan sendiri........

MyeAqma said...

dunia dah nak kiamat..
tapi sy p0n takut ngan keadaan kt mesia skang ni..
ditambah dgn pemerintahan yg kdg2 ntah apa2...

arekymz membuyau said...

biase la tuh..
kite dok kat umah on9 diam2 lagi selamat doh..
ko nak lari kemane??
bg idea sket..
aku pon nak ikot laa..
hhehe

naz said...

banyak lagi yang jadi kisah nusantara

«♪Ruff♪» said...

sigg aku pn gerun dah nak kuar umah...
dlu cool jerk kuar sorang2...
melepak di kotaraya smbil melihat gelagat warga kota...

sekarang nak kuar area dekat dgn rumah pun aku cuak...aku nak kuar ke kotaraya pn kena bawak bodyguard...gerun wo

nuRuLain_zAiNi said...

btull...malaysia dah mcm oversea
jenayah di mana2..

ainee cumi2 said...

tau tak apa..
konon bisikan halus apa tah nama perempuan tu..
aku pun tak paham..
kalau perempuan tu bisik suruh makan taik dia pun makan taik ke?
eee tak paham ak!

-N e Y r A- said...

ko ni mmg. nak selit gak 21SX words. kang keyword pelik dtg jgn bising. hahaha

Hanafana said...

Kes kes macam nih memang dah berleluasa dekat Malaysia nih.
Kita nih jeh yang kene beringat selalu.
Kawal nafsu, kawal amarah, kawal perasaan..
Bagi orang Islam,
Senang jeh nak kawal semua nih,
dekatkan diri dgn Allah, baca Al-Quran, berzikir..insyaAllah..selamat dunia dan akhirat.. :)
Sama sama la kita..

faiq said...

die jenis cock betul2 la..tp aku pelik mcm mane bole cabut dan baling

touyakaruma said...

Tapikan yang kes gado tu , aku tengok sorang tu jer yang lebih-lebih . Yang lagi sorang lebih nak defend.

.millalara. said...

heh. binatang lagi berperikebinatangan yg lagi tinggi dari perikemanusiaan kot.. haihh~

greenhall said...

eh! ko xperasan ke bnyk kes betina m'ganas skrg ni? and betina gila jantan pun blh tahan gak bnyk.

-N e Y r A- said...

ko ni mmg. nak selit gak 21SX words. kang keyword pelik dtg jgn bising. hahaha