Nov 4, 2009

.cuba kau jawab soalan ni

Selamat siang semua.

Define romantik. Bukan romentik. Sila, sebab aku tuli benda-benda cinta. Aku tak romantik, aku tak caring, aku tak understanding, aku tak funny dan aku tak boleh menghappykan seseorang itu.

Jadi, sila define romantik pada pendapat kau. Aku mahu dengar.

94 journeyed together:

paraxixth said...

romantik nie lebih kepada beromen.. macam cium mulut dan produce anak.

paraxixth said...

klik mr potetek anda

paraxixth said...

lu mane romantik la..romantik nie lebih kepada kasih sayang macam drama-drama melayu samarinda yang ada adegan foreplay atas katil

paraxixth said...

gua pun tak tahu macam mane nak define romen nie...celakak!

Ries Lee said...

romantik tu kombinasi dua perkataan...
roman(bangsa)+ tik(plastik)...
jadi maksudnyer orang yang macam Roman Plastik...
pura2 nak jadi org roman...
sedar la diri tu org melayu...

siggplus said...

paraxixth : lebih kepada romen?romen tu apa?haha

gua mmg tak romantik pn..gua hardcore beb..heh

lu selalu romen dekat mana ah?

siggplus said...

ries lee : haha jadi kalau nak jadi romantik, kena pakai baju trojan sambil ada penyapu sampah dekat kepala mcm dlm iklan trojan tu?heh

paraxixth said...

lu tau port romen yang best? dalam rumah la...

romen dan romen...ah syahdu nya

Melz said...

Romantik nie sejenis tapir laknat yang sememangnyer tak best sebab duk sedut semut ajer...selain itu juga Romantik nie kita boleh dihuraikan lagi..contoh paling terdekat ialah menjadi Cipan Macho.tapi bermasalah mental terhadap keadaan persekitaran...paham x?

siggplus said...

paraxixth : dalam rumah?best ke?better dalam public toilet..adrenaline rush takut kantoi adalah sangat tinggi..

di sana boleh mencapai ejakulasi maksimum..heh

siggplus said...

melz : haa?siyes aku tak faham..haha..

cipan macho sapa?lu ke?heh

saypOOL rafhtello said...

ROh MANusia yang maTI cantiK.;p

ada_hairuni said...

ROMANtik itu ialah seperti lagu ROMAN picisan dendangan dewa19.

siggplus said...

saypool : define roh manusia yang mati cantik..heh

siggplus said...

ada_hairuni : oh lagu tu sangat bes..lagu faveret gua..tapi tak boleh nak karok, rugi..lirik sama then singkat sangat..rugi duit

ada_hairuni said...

nyanyi dlm jamban awam smbil beromen seperti yg dibincangkan di atas juge boleh. romantik bukan? opss..

{lumut} said...

ha betul lah tuh definasi paraxixth.
seratus peratus betul.macam haram.

siggplus said...

ada_hairuni : ya, sangat romantik..tp tak kacau kenikmatan ke?heh

{lumut} said...

hahahaha..
aku rse nak terajang je korang.

klo romantik bgai nak rak tapi hati sampah pe jadah?

siggplus said...

lumut : aku sokong 100%

siggplus said...

lumut : jangan terajang aku..aku masih dara..nanti koyak dara aku..heh

hati gua sampah tak, lu rasa?

ada_hairuni said...

hahahakhaktuih..! bab nikmat tu x tau la plak. x penah try.

good luck lagi 3 papers tu bro.sila jawab dgn romentik.

selamat beromentik dgn buih2 di parti buih selepas itu.

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...
This comment has been removed by the author.
seKut taWar said...

romantik= men jentik ****

mier@merr said...

nak join lumut terajang korang..!! haha...

QQQ said...

ni ni ni! sila berlaku serius seketika!

Romantik dari segi pandangan mata hati aku ialah... bagi apa sahaja yang org tersayang kita nak.. itu je..

sigg nak kote x?

fezaL Mohd said...

nk jadi jiwang lak mamat seekor ni..!!!

BuLaN iTu aKu said...

romentik tu.. maksud dia ko lentok2.. belai2 dan selebihnya dah diterangkan oleh paraxixth

cik EPAL said...

kalau aku..aku tak kesah sangat..janji tak menyakitkan hati je sudah la...romantik tapi pasang banyak tak guna jugak kan???

cik EPAL said...

klik nuff gamba mister potato ;)

alang said...

Jika lu sayang sama ibubapa lu, maka lu seorang yg romantik. :D

fitriah said...

nape ngn paraxixth tu?

ko nk tau romantik cmne? tgk edward cullen. edward cullen ok, bkn robert pattinson. sbb tu die digilai rmai perempuan. you guys patut rase terancam tau dgn mahluk name edward cullen. bkn je anak dara, mak org pun tergila2 kan die. point aku, tgk edward cullen. mcm tu lah romantik.

chokio_nia said...

romantik??ko g bawak pompan tu lepak2 tepi tasik ke..tengok bulan same2 mlm2..mkn kongsi2..haaaa..cmtu k0t..tayah romantik la weh..tak sume pompan ske laki romantik..so jd diri sniri dah le..senang..

mr.panda said...

heh. romantik tu. romen jentik2 la.

hBz said...

romantik tu singkatan bg ROSS MEN TICK..brand perfume kot aku rase..

ellenyna said...

romantik tu ruam yg ada di badan. haha

ellenyna said...

click2 yahoo !

citahrudin said...

entah..aku sama skali tak phm..

kalau aku ckp

romantik = ayam goreng rempah..

buleh?

macha_sezs said...

ni sambungan entry patah hati hari tu ke?

heh~

bibie_boodyn said...

sape cakap?u r such a good man...i know u!!!!

Jack-O said...

haha. kesian kau.
dpt ramai mber yg agak tdk supportive d cni.

for me, romantic n caring has a slight different. tp tu bagi aku la kn..
oke, lets put on this way

situation: awek kau saket;demam la let say

romantic: kau might ckp kt sang aweks tu 'bucuk demam ey.. alolo keshian nye bucuk. emm bucuk mkn ubat key..nk beby suapkn ubat ?"

caring: kau would call the awek like every half an hour to check on her. also, remind her to take medicine n whatnot. in a way, it shows that u concern, u care. name pn caring. tak ke awek tu tharu. tsk.. tsk..

tak sume org suke yg romantik2 ni. aku pn bkulat telinge dgn ayat2 romantik.

d point here is, jd je diri sendri. its ok if u r not romantic. but one thing u should know is that..
'the one u luv is d one u care'

klu kau syg mak kau, jd kau mesti amek tau hal mak kau kn. thats it.
if u dont care, it means u dont love. vividly proven.

azzaliena suziantie said...

pergghhh
xleh bela korang ye define terutama paraxith...
hahahaha

sewel gileeee......

miNt said...

ak rasa romantik bila ak pukul orang dengan slip on shoe ak.

kasut lain xbes sangat.

dan ak geli tengok drama melayu samarinda.

ak lebih suka layan spongebob.

;D

Kentut said...

apela, kalau pasangan ko kata ko romantik, itu interpretasi dia dkt ko.

kalau pasangan ko ajak romen2 itu tandanya dia horny. ko jugak yang untung.

romantik bukan diukur dari perbuatan tetapi diukur oleh orang yang mengukurnya.

guna pembaris pun boleh.

siggplus said...

ada hairuni : gua pn xpnah try..haha

lu tamau join parti buih?

siggplus said...

sekut : jentik apa?apsal kau sensored?aku yang otak jantan inesen ni susah nak faham ayat sensored..haha

siggplus said...

mier@merr : sila terajang dengan penuh kasih sayang

siggplus said...

QQQ : kote?nyum2..mcm sedap

siggplus said...

fezal mohd : gua nampak ganas, tapi hati jiwang beb...gua layan lagu2 pop adam af, vince dan suka dgn aizat af..hahaha

siggplus said...

bulan itu aku : owh ok aku faham sudah..implikasinya?

siggplus said...

cikepal : yup, pasang bnyk sgtlah tak elok

siggplus said...

alang : gua syg mama ngn papa gua, so gua romantik lah ya?haha

siggplus said...

fitriah : entah..gila meroyan gamaknya..

apsal edward cullen romantik?dia pemalu2 then loner, mana ada ciri-ciri romantik

siggplus said...

chokio_nia : aku saja tanya saja apa maksud romantik..hehe

tengok bulan romantik ke?mana lagi romantik, tgk bulan ke kena tangkap khalwat ms tgh tgk bulan?

siggplus said...

mr.panda : jentik kote?

siggplus said...

hbz : haha mengarut ah kau

siggplus said...

ellenyna : jadi romantik adalah penyakit kelamin?

siggplus said...

citahrudin : boleh saja..terserah anda..heh

siggplus said...

macha : haha yup2..aku ingt kau dh lupa

siggplus said...

bibie : i'm no good man..i is bad man..i rape people you know..hahaha

siggplus said...

jack-o : haha at last ada gak yg serius..thanx weh..

jadi romantik adalah caring?mcm tu?

ada gak setengah orang tak kesah, tapi hati dia sayang gila, just tak tau cmne nak tunjuk..cmne?

aweks tu 'bucuk demam ey.. alolo keshian nye bucuk. emm bucuk mkn ubat key..nk beby suapkn ubat ?"

tu ayat lazim kau ngn bf kau ke?hahaha

siggplus said...

azzaliena : kami mmg sewel..haha

siggplus said...

mint : uih mcm tu boleh kira romantik gak?slip on shoe sangat lah flexible, kena mmg sakit gila babi ah..bayangkan kena dengan getah paip, lebih kurang cmtu ah

aku pn geli tgk drama melayu samarinda

siggplus said...

kentut : oho ok thanx..aku nak try ukur guna tali ukur mak aku buat utk jahit baju, sejauh mana romantik aku ni..

bape cm kira romantik habis?

{lumut} said...

haha....
tau lu takot terkoyak..

hati lu wa xtau..
sbb wa x test lagi.jom ah test.

siggplus said...

lumut : erk, cmne nak test?sakit tak?

Jack-O said...

ko ni.. resume blk otak kau skrg. romantik n caring adelah satu bnda yg berbeza. sgt xsame.

romantic ni more to mushy2 gedik2 yg bleh bwat kau muntah hijau. whereas caring ni adelah satu verbal n non-verbal action yg menunjuk kn kau syg n amik berat.

malu nk tunjuk? yinnadeyy.
klu awek kau lemas, kau malu sgt kn nk tunjuk kau syg. haa so kau xselamatkn die. itu kn bodoh namanye.
kau nmpk x analogy tu?

aku rase kau bkn malu. tp kau ego. and just so u know, ego adelah satu bnda yg bodoh dn merugikn. sila fikir2kn. kau kn da besar.

*sorry. aku mmg ske mbebel. fitriah sgt paham. haha. but i think i got point here.*

ape brg2 malu2 nk tunjuk caring. ade telor ke xde ni ha. citpodah!

fitriah said...

jack o, erk aku xphm. haha

sigg, betul la. cbe ko tgk ape edward cullen buat kt pmpuan yg die suke tu. analize, perhati, dalami. ko akan nmpak.

ween said...
This comment has been removed by the author.
ween said...

pd pendapat peribadi aku sebagai seorang gadis, romantik ialah menyamai jiwang. mean, bila kau keluarkan ayat2 cinta, treat ur gf as a princess, beri hadiah on her special day, then u can be called as a romantic guy. herm.

tidak romantik ialah apabila kau tidak mengeluarkan ayat2 jiwang, tidak beri hadiah on her special day, n treat her just equally as ur other friends. *contra from defi of romantic*

for me, romantic or not its doesn't matter. as long as the man is sincere enough with his love. but caring is important. so do understanding. funny pun perlu as sense of humor. tp xperlu la funny 24hours sampai serious things pun kau take it as a joke. (pd aku kau seorang yg kelakar) heh

romantic biasanya sifat semula jadi sesetengah lelaki. kalau kau xada, maybe it can be learned n polished, maybe it's not.

partner kau pun xboleh la nak harap kau je utk berubah totally, dia pun perlu ubah diri dia utk terima kau seadanya. love must practice give n take. *jgn give n take benda lain okkk, dosa*

btw, kalau kau maksud kan 'dia' ialah 'dia', aku xrasa yg dia xhappy bila dgn kau. 'dia' sedih bila kau xada. aku boleh rasa. hati perempuan.

pergi la pujuk sigg..

no matter kau atau dia yg salah, kau pergi la pujuk. kalau kau sayang dia. aku tau kau sayang dia. jgn ego sgt.

wish u best of luck in ur relationship :)

HAHA. Kau mintak definasi romantik, aku bagi pakej dgn tazkirah ;p

sekian saja tazkirah dr saya utk malam ini, bubye.

*sorry kalau kau rasa this comment is annoying. aku seboleh2 xmahu masuk campur sebenanya. heh*

pisey said...

romantik?
ambil berat mungkin.

aha.
prob pe brader?

sila emelkan ke dokter love di;

akupiseydanzays(at)gmail(dot)com

kah3

lizz said...

romantik, tu lebih kepade merujuk pade istilah laki bini dalam bilik. muahahaha

farah said...

kalo ko rasa romantik bukan sifat asal ko,
tak payah la sibuk2 nak berubah jadi romantik.

mesti buruk jadinya.

ahhahaha.

pd aku la, romantik tu tak penting,
kepercayaan dan menjaga hati masing2 itu yg penting.

romantik tu kira satu bonus la.

p.s. soalan ko mcam serius, tp sstgh jawab mcam haram. kesian kat ko. ahhaha.

Noorlaila Mohamed Nor said...

nak define taktau
tengok kamus dewan la wehh
tapi yg aku tau
romantik tu perlu
tapi jgn selalu
bila tiba masa yg sesuai je

|arieza| said...

i salut tul comment ween! heheheh! kami menyokong!

Nabil Fizri said...

Dr.Cinta : undfne

Rara said...

oke siggplus..meh ak bgtau ko pe tuhh romantik k..siyes..

tp ak ase ween dh bg definisi ckup kot sal romantik tuhh..

lau ko nk tau sal romen plak,ak leh definisikn..haha..

:D

Adjla Hafizin said...

romantik=sejenis sifat yg lebih kpd jiwang karat.


tp romantik xpnting.
yg pnting hati lu sendiri.

arque said...

romanti tu kuih.boleh didapati di kedai2 berhampiran.2 singgit.

QQQ said...

oh rupanya sigg serius nk tahu romantik tu apa.. sorry la sigg!

so, nak x kote!

siggplus said...

jack-o : ok2 nampak..

yup aku mmg ego..ego tinggi langit..xpe, aku tak kesah pn..aku yg nak tau kan..

neway thanx for the long explaination..aku akan fikirkan dengan mendalam pasal apa yg kau ckp tu

telor ada, tapi dah kena curi..heh

siggplus said...

fitriah : aku tak nampak pn..like i said, aku tuli cinta

siggplus said...

ween : thanx for the explaination..

i do care, and i do try to be romantic, but somehow it doesnt seem enough..sebab tu aku nak tanya, apa romantik tu dekat mata perempuan..

i admit it, aku rasa kekok bila mahu beromantis..aku tak rasa benda tu penting..but girls do..entah lah

siggplus said...

pisey : masalah sakit tuan!

siggplus said...

lizz : laki bini dalam bilik romantik?

siggplus said...

farah : yup aku sangat kekok kalau jadi romantik..this is me, tak boleh nak ubah2 dah

siggplus said...

noorlaila : entah..sebab tu aku tanya

siggplus said...

arieza : i salute her too..she opened my heart

siggplus said...

rara : sila definiskan romen

siggplus said...

adjla : hati lebih penting kan?kalau aku faking it pun, tak jadi pape gak

siggplus said...

arque : boleh dapat dekat 7e tak?

siggplus said...

QQQ : mmg gua serius la..haha

mesti la nak..cpt bukak seluar

Melz said...

romantik tuh maknanya

Melz Ensem dowh

babymiLosh said...

sy sokong semua diatas ya yang arif..