Nov 13, 2009

.jumpa lagi kawan-kawan

Selamat siang semua.

Aku baru selesai packing barang. Habis semua barang aku pack. Dari panties hinggalah ke kondom terpakai yang boleh diguna semula ketika sesak. Bukan apa, kan kita kena berjimat. Zaman sekarang kos hidup tinggi. Lagipun, kan ada pil perancang kehamilan untuk mencegah.

Mungkin juga aku takkan balik ke Shah Alam lagi. Aku mungkin dismiss sem ni. Final aku semua macam haram susah. Nak buang student katanya.

Untuk yang belum tahu semester depan aku akan pindah rumah. Tiada lagi pakcik PCG untuk menemani aku dikala bosan. Tiada lagi tangisan anak kecil yang selalu kena marah dengan makcik bawah rumah. Tiada lagi menahan hidung bila melepasi tingkat 3 akibat dari uncle India bawah rumah yang tak habis-habis bakar colok. Colok ya, bukan coli. Kalau dia bakar coli, bini dia nak pakai apa? Zaman dah berubah, mana ada orang keluar rumah tak pakai coli dah.

"Hang pindah sok jangan dok lupa pakcik ni." Kata PCG. Saya memang akan lupa pakcik. Jangan risau.

Tak ada lagi dengar bunyi-bunyi ghairah pasangan India dari tangga walaupun tak nampak apa-apa sebab warna kulit terlalu gelap. Heh.

Kenapa pindah? Kami kena halau. Bukan menagih simpati, tapi tuan rumah macam babi halau kami. Baru saja haritu call cakap nak pindah, tanpa comfirmation pindah, tuan rumah dah cari pengganti. Tak sampai 2 hari. Apa desperate sangat ke nak orang sewa?
Memang celaka.

Sedih sebenarnya. Rumah ni best. UiTM adjacent. Close proximity to tempat-tempat tumpuan, makan murah dan senang. Tak payah bazir minyak nak keluar jauh-jauh.

Rumah dekat mana? Belum tahu lagi. Yang pasti nak cari landed property. Kami dah tak larat 5 semester dah duduk rumah tinggi. Gayat. 4 Semester di Penang dan 1 di sini. Kaki aku hari-hari naik tangga, dah kurus sampai boleh kalahkan pelari jarak jauh Botswana. Rumah baru pertengahan Disember nanti baru nak cari. Aku harap rumah tu nanti ada coverage p1, kalau tak ada macam mana aku nak tonton Redtube dengan tenang? Takkan nak pergi cyber cafe? Mana nak ada konsentrasi lalu secara langsung mengganggu ejakulasi dan orgasma.

Dan esok pagi aku balik Ipoh. Barang banyak. Aku tak tau nak angkut macam mana. Ada sapa-sapa rajin nak jadi pacal aku angkat barang?

Siapa orang Ipoh, nak ajak lepak, ajak je. Aku free anytime. Old Town, Vanggey, Coffee Bean, ajak saja. Yang penting, kau belanja. Ok?

Btw, aku balik berbekalkan 6 keping not rm1 dan beberapa syiling hasil simpanan hari tua. Agak-agak sampai Ipoh tak? Malam ni aku makan kopi cicah serdak biskut empat segi cap Ping Pong. Heh.

42 journeyed together:

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

sedap jugak resepi ko tu..

hahaha!!

Melz said...

ayat kau cibai dowh..faker aku tergelak cam lahanat dah..

Noorlaila Mohamed Nor said...

nasib baik aku dapat duduk asrama lagi
dok sini kalau buat phd pun dok asrama
haha
maju jugak ipoh kan
tapi penang terbaek!

macha_sezs said...

kirim salam kat mak aku.

kalau jumpa la.

Ejay said...

move out to move on...

mier@merr said...

aku dok umah mak....

mak..tlg jgn halau aku..haha

ada_hairuni said...

walaweyh.. aku pun tgh minum kopi pns dgn biskut kering je ni... loan dah abis. makin kering la jwbnye smpai awal thn dpn... :(

moga smpai ipoh dgn slmt. tumpang lori ayam pun boleh smpai tuuu...

ada_hairuni said...
This comment has been removed by the author.
imHepPie said...

eh kalo biskut cap ping pong tu kira mahal la..biskut mayat murah

kEy said...

aku kluar rielk je xpakai coli

Adjla Hafizin said...

weh,kem salam kt org ipoh.
minggu depan aku balek.
nnt kte dating ye.
aku blnja ko bayar.
hahaha.

|arieza| said...

eh sigg, kn i dh pesan, 7e ada jual komndom murah2 la.. ni nk recyle.. alahai... melekit dowh! kot2 dh koyak.. naya kang bunting anak orang.. hahaha

chokio_nia said...

haha...kat cni ade je org kuar tak pakai coli..da pakai baju putih jelas nampak segala..aku plak telan liur tengok..cisssss

weh..aku straight oke..pk bukan2 le tu..heh

{lumut} said...

yeay!!!
sigg da nak berambusssssssss..

apessal entry berunsur sampah yg berulat??haha..

cam haram je entry.
ko makin kurus ye sigg syg...jgn begitu.kalau kau kurus kurang dah pelanggan setie kondom kan?
sengal mung.

Jard The Great said...

redtube????????? siottt ar ko! ahaha..

mr.panda said...

heh. nak join rumah ko. haha.

hBz said...

adehh..sadis sial..rm6? byk tu..lepas beli rokok gulung 5 paket..

cinta lea ixora said...

oh.. uitm dihatiku...
nape kena halau? xbyr sewa ek?huhuhu

siggplus said...

chaireel : memang sedap pun..kembali ke zaman kopi cicah biskut lutut

siggplus said...

melz : bila masa ayat aku cibai? tak ada guna vagina pun aku taip tadi..haha

siggplus said...

noorlaila : asrama tak best susah nak isap rokok..heh

siggplus said...

macha : ok will do..kau duduk mana?

siggplus said...

ejay : aku rasa masih di takuk lama jugak..heh

siggplus said...

mier@merr : rumah sendiri memang la tak kena halau..lain la kalau kurang ajar dengan dia..heh

siggplus said...

ada_hairuni : sama2 lah kita hidup dalam kemiskinan..heh

tumpang lori ayam? aku bukan ayam

siggplus said...

imheppie : sila ambil nota aku makan serdak saja...bukan biskut betul pun

siggplus said...

key : kau mmg la..jenis tak suka pakai coli

siggplus said...

adj : orang ipoh banyak cina, mana reti jawab salam..haha

kalau mcm tu baik aku g sendiri je..haish

fitriah said...

meh pindah 18 meh. hee

siggplus said...

arieza : recycle lah baru best..br ada thrill

siggplus said...

chokio_nia : aku nak duduk sana jugak la..tu la salah satu sebab aku nak belajar deutsch..haha

siggplus said...

lumut : suka kau ye..haha

apsal unsur sampah?

siggplus said...

jard : ya, redtube

siggplus said...

mr.panda : nak join saiz zakar kena 9inci ke atas..got what it takes?haha

siggplus said...

hbz : haha memang..sampai mati tak habis beli 5 peket

siggplus said...

cinta lea ixora : uitm di kakiku..haha

yup tak bayar sewa..dah tertunggak 20 tahun dah

Adjla Hafizin said...

kem slm la kt mak ko.
msti die jwb punye.
haha.

siggplus said...

fitriah : 18 tak best..tak ada coverage p1

siggplus said...

adj : haha tu aku boleh kimslm..tapi nanti dia tanya kau sapa cmne aku nk jwb

Fatt Chin Choy said...

merempat ler ko
ko x belasah dulu sebelum blah ke

mr.panda said...

heh. alamak aku punya x sampai 1 inci pun. haha

♥miszluna™ said...

cr ah umah kt umah suhaila