Nov 20, 2009

.lagi comel dari Opah Timah tak?

Selamat siang semua.

Video ni aku jumpa dari profile youtube kawan aku. Comel tak Opah ni? Aku taknak kata dia gila, macam tak baik pulak. Yang sopan dia, opah ni schizophrenic. Entah aku eja betul ke tak, aku pun tak tau. Sejuk-sejuk aku agak mereng.

Rakam di mana aku tak pasti, tapi ikut pada observation aku dia rakam dari wad sakit jiwa, Tanjung Rambutan mungkin.

Enjoy, tapi jangan seronok sangat. Esok-esok kita belum pasti. Kan Lumut kan?



Orang Jawa, sila verify ayat Opah ni waktu hujung-hujung video. Betul ke dia ngomong jowo? Jowo totok kontol geding. Haha.

Aku harap sangat aku masa tua tak jadi macam ni. Biar muda-muda aku otak gila tak apa, tapi jangan jadi macam ni bila dah tua. Semua orang susah nak jaga, sampai in the end duduk wad gila. Haih.

Sesi petang bersama Opah.

Cousin aku datang. Family aku panggil Amok. Nak jumpa Puan Hamizah dan melayan Opah.

Opah Timah mencelah masa Puan Hamizah tengah sembang dengan Amok.

Opah Timah : Aku ni dah lama tak berbaju. Duit tak ada, tak ada sape nak belikan aku kain. Kenaghi duit tak mandang (baca : Sekarang duit tak ada).
(Padahal setiap 2 bulan Puan Hamizah akan jahitkan dia baju baru)
Amok : Beghapa lame dah tak beli baju pah?
Opah Timah : Udoh 23 tahun aku tak beli kain baru.
Hiperbola.

Opah Timah dan Nenek Comel rawks!

30 journeyed together:

imHepPie said...

opah timah jgk yg lgi comel..

Jack-O said...

siapa cakap kau gila?
tak lah :)

birthday opah bila?

izzahfarhana said...

opah timah and opah2 yang bila mengalami saat mcm tu perbuatan diorang mcm comel dan klaka.terhibut!

Pije. said...

hahahah.
hyper2bola betul lah opah timah tu.
23 tahun tak dak baju baru.bahaha

ops click said...

Blog Anda Sudah Disenarai Dalam OpsClick, Jom sama2 Menjana Klik2

http://opsclick.blogspot.com

hBz said...

Hp gua xdpt play la video neh.kuang hajau betui. Whe.opah lu opah gua jg kan?kirim salam.ckp.gua nie odw.ade bw baju byk ni.tp bju gua yg belum basuh

|arieza| said...

lagu ape dia bawak tu? sungguh retro makcik ni... semua lagu dia tau..

|arieza| said...

yg aku leh tgkp dgn clear is just 'pada mu owh adinda.. pada mu owh adinda..' tu je :p hehehe

|arieza| said...

hahaha 'rogayah yg ajar' :p

mier@merr said...

opah timah gak menten comey..hihikz...


ade ke beb lagu maimunah??

macha_sezs said...

hahaha~
mula mesti kazen ko tu dah pandang slek kat mak ko.

hahaha~

terbaik la opah!

«♪Ruff♪» said...

ngeee..cian kt opah..meh aku belikan dia bju...ngeeee

{lumut} said...

bayangkan tu ibu kite.bapak sebak weh....isk.da2...jage opah timah baik2.hehe

fhad said...

wehhh dalam hp aku da lame ade nenek ni.. mmg die menjadi penghibur aku bile aku bosan.. klakar dol die nyanyi.. ble ckap die pelat.. be nyanyi lancar gler.. aku dapat bygkan nurse yg intervie nenek tu cute sebab sore cam wat aku gersang.. hahah

Koyuki said...

lu ada opah
gua tak ada
T_T
syukur la lu kan

joegrimjow said...

ku vote opah timah

aku zaty said...

tringin nk tngok opah timah tuh!=p

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

gila arhh...gile chumel opah itew....

NIMI said...

perghh macam da lama je tak jenguk belog kau kan??bapak byk kau update..rajin betol1boleh ak upah kau untuk update belog aku juga?

Noorlaila Mohamed Nor said...

muahahaha
mmg hiperbola
comel sungguh!

Melz said...

aku lagi comel :D boleh ke ?

Fatt Chin Choy said...

hehe
memang comel

iman said...

alahai opah timahh..
ksian da 23 tahun xdPat baju baru..

chokio_nia said...

opah timah comel lagi lah..btw aku tatau bahasa jawa...so tak paham jugak..haha

nadirah_nor said...

uhk comei opah tuh
menghiburkn atie..;p

Mr. Cuz said...

ssh gak jd org gile sebenarnye ek..huhu
btul ke dh 23 thun xbli baju baru tu..wakaka

YobSumo said...

nenek comel tu bleh rap lah!

YobSumo said...

boleh mimpi ni kalau tgk malam2. uish.

♥chentaMAYA™ said...
This comment has been removed by the author.
♥chentaMAYA™ said...

wohhaa~
opah!
sabo3~

hee~
buli lah dak yg rakam nie~
ghaha~